Strikket julegave

Er det noe bedre enn hjemmestrikkede julegaver? Ikke hvis du spør oss! Mulighetene for strikkede gaver er rett og slett så mange. Derfor har vi samlet en rekke julegaveideer til deg som mangler inspirasjon til den perfekte gaven til den du er glad i.

Se alle juleoppskriftene våre her.

Mulighetene for strikkede julegaver er uendelige. Avhengig av hvor mye tid du har, kan du derfor enten velge å starte med et større prosjekt eller et mer håndterbart prosjekt som det ikke tar mer enn noen få timer å strikke.

Den store julegaven

Enten du er voksen eller barn, er flotte julegaver alltid en sikker hit under juletreet. Det er flere flotte prosjekter du kan komme i gang med, så lenge du starter i god tid.

En virkelig god (og flott) gave er et strikket teppe. Enten teppet er for en baby, et barn eller en voksen, er du garantert et koselig strikkeprosjekt. Samtidig får du muligheten til å prøve forskjellige strikketeknikker og leke med vakre farger. Et strikketeppe kan vare i mange år, og samtidig blir et hjemmestrikket teppe ofte assosiert med kos og nostalgi.

Du kan lese mer om strikketepper her og se et utvalg av mønstrene våre nedenfor.

Nok en flott julegave kan ha form av en varm og deilig genser. Strikkede gensere er noe av det beste som finnes. Så hvis du har tid og overskudd til å strikke en genser til noen du er glad i, vil det definitivt ikke være bortkastet arbeid!

Hjemmestrikkede gensere kan - som tepper - vare i årevis og skape stor glede for mottakeren. Vi tilbyr et bredt utvalg av oppskrifter på vakre gensere til både barn og voksne. Du velger om genseren kan brukes hele året, eller om det skal være en julegenser som du gleder deg til å finne hvert år frem til desember.

Den personlige julegaven

Alternativene for personlige julegaver er mange og avhenger mye av hvem som skal motta gaven. Nedenfor finner du imidlertid inspirasjon for hvordan personlige julegaver i strikkevarer kan ta form.

Du kan aldri gå galt i byen med et par varme julehansker. Votter er et must-ha i vintersesongen, og hvorfor ikke gå rundt med et par elegante og unike? I vårt utvalg av strikkeoppskrifter finner du et stort antall gratis mønstre for varme votter. Komiteen tilbyr bl.a. på vakre votter med julemønster og på vanlige votter.

En annen fantastisk julegave å motta er en pute med et fint strikket putetrekk. Hvis mottakeren av gaven din trenger å pusse opp stuen, soverommet eller barnerommet ditt, kan vakre puter være tingen.

Er mottakeren av julegaven en lesehest? Da kan du glede personen med et hyggelig julebokmerke . Et bokmerke er et enkelt og raskt prosjekt, som samtidig er super personlig og jul.

En personlig og deilig gave er også en velværepakke som kan tilpasses mottakeren av gaven. Fyll en fin kurv med strikkede kluter, sminkeputer, såpeposer og håndklær og legg til om nødvendig. en deilig krem eller såpe. De forskjellige strikkedelene tar ikke lang tid å strikke, og derfor kan du fylle kurven med mange strikkede delikatesser på kort tid.

Den praktiske julegaven

Praktiske gaver er ofte en av de beste fordi de kan brukes i hverdagen. Praktiske julegaver kan komme i mange forskjellige nyanser, og her er noen forslag til dem.

Strikkede grytekluter er en uunnværlig del av kjøkkenet. Samtidig kan et sett strikkes i den stilen som passer best til mottakerens hjem. Potteflekker strikkes ofte i bomull, siden bomull er god til å tåle varmen fra gryter, panner og servise. Samtidig tåler mye bomullsgarn maskinvask og ved høye temperaturer, noe som gjør det enkelt å rengjøre gryteklutene.

I vårt utvalg av strikkeoppskrifter til grytekluter, finner du grytekluter strikket med rillestrikk, vaffelmønster, perlearbeid og nordisk mønster. I tillegg finner du enfargede grytekluter og flerfargede grytekluter. Så alternativene er mange, så det er bare å velge en oppskrift.

Andre tilbud på praktiske julegaver er kluter og kjøkkenhåndklær, som også er uunnværlige på kjøkkenet. I tillegg går strikkede sokker aldri av moten. Du kan aldri få for mange sokker, og derfor er en slik gave også en sikker vinner som kan vare i årevis.

Den raske julegaven

Det tar ikke lang tid å strikke en julegave, noe som vil skape stor glede for mottakeren. Hvis du er i siste liten og trenger julegave, kan du få inspirasjon til mulige gaver nedenfor.

Hårelastikker / scrunchies og sminkeputer er enkle, raske og morsomme prosjekter. Her kan du bruke noen av alle garnrestene dine og leke med garnfarger og mønstre.

Julepynt er også en god ide hvis du mangler en rask gave. Julepynt kan henges opp år etter år og minne mottakeren om at det er du som strikket den fine dekorasjonen. På denne siden finner du alle våre julemønstre, hvor du finner veldig finstrikket julepynt. I utvalget finner du bl.a. små søte mus, engler og snømenn.


Hvis du vil gå veldig fort med julegaven, tilbyr vi også gavekort. Dette er den ideelle gaven til henne eller ham som liker å strikke eller hekle selv. På denne måten kan personen velge hva han / hun trenger for sine kreative prosjekter.

Sjekk ut vårt digitale gavekort her.

Skikkelig gøy å strikke en fantastisk julegave :-)