Strikket farsdagsgave

Farsdag faller hvert år på grunnlovsdagen 5. juni. Hvis du mangler en fantastisk gave til faren din, kan du strikke en gave som kan skape glede i mange år fremover. Her på denne siden kan du få inspirasjon til en god og nyttig farsdagsgave, som er strikket.

Å strikke en farsdagsgave trenger ikke å være et stort eller tidkrevende prosjekt. Mulighetene for gaver er mange, og en ting er sikkert: gaven vil være unik og personlig og vil helt sikkert glede faren din.

Se alle strikkeoppskriftene våre her.

En gave faren din kan bruke år etter år er en strikket lue. Selv om juni ikke er den måneden du bruker mest tid med en hatt, vil ikke faren din med en slik gave savne en hatt for den kommende vintersesongen.

En strikket lue kan brukes i årevis. En god ide for strikkede hatter er å gå for et mykt og riperfritt garn som også kan vaskes i maskin. På den måten vil hatten være enkel å håndtere og føles behagelig å ha på.

Nedenfor kan du se et utvalg av våre strikkeoppskrifter til herrehatter.En annen klar favorittgave til faren din er strikkede sokker. Du kan aldri ha for mange av dem, og de kan - som strikkede hatter - brukes i årevis. Vi tilbyr et bredt utvalg av gratis mønstre for strikkede sokker og sokkegarn. Det gode med strikkestrømper er at du kan leke med farger og mønstre. Derfor kan du prøve å strikke et par som passer rett inn i farens smak.

Se alle sokkegarnene våre her.Et litt større prosjekt du kan starte hvis du har tid til det er en strikket genser. En slik gave vil definitivt skape spenning og samtidig indikere at du virkelig har tatt deg tid til å strikke en flott gave til faren din. Her på nettstedet finner du et stort antall oppskrifter på herregensere. De kommer i mange forskjellige versjoner - noen har striper eller nordiske mønstre, andre har salskuldre eller vendinger.

Et annet stort prosjekt som imidlertid tar kortere tid enn en genser er en vest. Vesten har i den grad kommet tilbake til mote og brukes av menn, kvinner og barn. Nedenfor kan du se et utvalg av våre oppskrifter på både herregenser og herrevest.Andre ideer til supergode farsdagsgaver som også er superpraktiske, er strikkede grytekluter eller oppvaskkluter. Slike prosjekter er enkle og greie, og de er nyttige på kjøkkenet hver dag. Også her kan du leke med forskjellige farger og mønstre og gå etter det som passer din fars smak. Hvis faren din trenger en brødkurv til kjøkkenet, kan du også strikke en. Hjemmelagde kurver er en sikker hit på spisebordet og indikerer samtidig mye kos og personlighet.Er du mer interessert i heklede gaver? Da kan du sjekke ut denne siden . Her finner du alle våre hekleoppskrifter som også tilbyr mange ideer til farsdagsgaver, f.eks. heklede luer, handlenett og putetrekk.

Virkelig gøy med din strikkede farsdagsgave :-)