Hekleoppskrifter til babyen


Er det også noe nytt på vei i vennekretsen din? Eller venter du til og med på deg selv? Ja, bare kast deg inn i en av våre mange gratis babyoppskrifter. Enten du leter etter et mønster til ditt neste babyteppe, en smokkestreng eller kanskje til og med heklede klær til den lille, har vi akkurat det mønsteret du mangler.

Finn vårt store utvalg av gratis hekleoppskrifter for babyer.

For babyer er det mulig å hekle alt du også vil gjøre for en voksen. Det gjør bare det hele litt morsommere at prosjektene ofte går ganske fort siden de er i mindre skala. F.eks. et nøkkel 8/4 bomullsgarn kan brukes til både smokkesnor, en liten bamse , et kyss og kanskje til og med et par liners. Så mulighetene er mange når du begynner å hekle etter en liten skapning.

Først og fremst er det viktig å hekle i riktig størrelse. Har ikke babyen kommet til verden ennå? Ja, mulighetene er mange, da det ikke alltid er ideelt å hekle fra 0-3 måneder, da en jakke i størrelse 3-6 måneder gir babyen muligheten til å vokse i den. Samtidig kan det også være fint å ha for tidlige klær liggende i tilfelle babyen skulle være liten ved fødselen.

Her finner du alle oppskriftene våre på bluser og jakker til babyer

Mange er veldig glade for å hekle sett, slik at ikke bare et antall smokkesnorer blir gitt, men også den tilhørende smekken eller matchende lue. Mulighetene er mange når du begynner å hekle til en baby.

Vi oppdaterer hele tiden vårt utvalg av hekleoppskrifter for babyer, slik at du kan finne nøyaktig hva du vil komme i gang med. Hvis du ikke finner den nøyaktige oppskriften du har i tankene, er du velkommen til å kontakte oss, så vil vi gjøre vårt beste for å hjelpe deg underveis.

Se alle våre hekleoppskrifter for baby her

Når du begynner å hekle til en baby, er det også viktig å bruke riktig garn. De små pleier å bli skitne, og derfor er det viktig å bruke et garn som kan vaskes i maskin, enten det er til kysset eller bamsen.

Her finner du alle garnene som kan vaskes i maskin

De fleste foretrekker å hekle babyklær i et merinogarn som det populære Drops Baby Merino eller Drops Merino Extra Fine . Dette er fordi garnet er veldig mykt og ikke inneholder korte fibre som kan føre til den delikate babyhuden. Garnet er også Oeko-Tex-sertifisert, noe som betyr at det er testet fritt for skadelige kjemikalier. Merino er også en naturlig fiber, som er ekstremt pustende, noe som betyr at babyen kan bli kvitt svette og varme.

Mens et merinogarn er å foretrekke for klær til babyer, er bomull langt å foretrekke for tilbehør som smokker, smekker, bamser og lignende. Bomull kan vaskes opp til 60 grader i maskinvask. Bomullsgarnet er bedre til å absorbere væske, og derfor er det helt ideelt for en baby.

Finn vårt store utvalg av bomullsgarn her

Nedenfor finner du mer informasjon om hekling til baby :-)