Hekle mønster kluter

Det er ikke noe som heter for mange filler. De er et raskt prosjekt å kaste over, og da krever det til og med ingenting mer enn en heklenål og en nøkkel av bomullsgarn. Hvis du er ny på en heklenål, er det enkelt og greit å kaste deg over. Samtidig er det også en veldig god måte å teste et mønster til ditt neste teppe eller bluse.

Se alle oppskriftene våre på heklede kluter her.

I motsetning til mange av klutene som kjøpes i supermarkeder i dag, er heklede kluter fri for mikroplast, ettersom de er heklet i 100% bomull. På den måten er det ikke bare en flott gave, men også med tanke på miljøet når du bruker en hjemmelaget bomullsduk. I tillegg er klutene veldig holdbare og kan brukes om og om igjen.

Vi anbefaler alltid å hekle klutene i bomullsgarn. Fordelene med bomull er mange, da den primært kan vaskes i maskin ved høye temperaturer, slik at bakterier dør. Vi kan også tilby en rekke forskjellige bomullsgarn i et stort utvalg av farger og med trykk. I tillegg er bomull et billig garn, som du ofte bare trenger 1-2 nøkler til en heklet klut.

Bomullsgarn - se hele vårt store utvalg her

Når du hekler kluten, er det viktig å bruke en stor heklenål eller hekle veldig løst. Hvis duken blir for fast, er den ikke lett å vri. Det er også viktig å huske på at bomull krymper litt etter vask. Derfor kan det være smart å lage en hekleprøve før du kan vaske, slik at du kan teste om heklen er for stram.

Se vårt utvalg av heklenåler her

Når du starter med din første klut, er det viktig å vurdere hvilken størrelse du vil lage kluten i. Noen foretrekker små kluter på 15 * 15 cm, mens andre foretrekker større kluter, som kan brettes to ganger når du tørker av. Heldigvis er alle mønstre delbare og skriver det ofte, slik at du kan legge til eller trekke mønsteret slik du vil, slik at du kan få akkurat størrelsen på duken du vil ha.

Med hjemmelagde kluter kan du legge til farger på kjøkkenet ditt. Siden bomullsgarn kommer i så mange farger, kan du definitivt finne akkurat det som passer til kjøkkenet ditt.

Se det store utvalget av bomullsgarn her

De vakre, hjemmelagde oppvaskklutene er en virkelig god gave å gi, da de kan tilpasses personen som trenger dem. Finn ut nøyaktig hvilke farger personen liker. Alle kan bruke en ekstra klut, så bare kom i gang med en av våre mange gratis oppskrifter.

Finn våre gratis oppskrifter på heklede duker her

Hvis du liker å hekle oppvaskkluter og vil utfordre deg selv mer, vil vi anbefale deg å kaste deg inn i et annet interiør. Det kan være heklede grytekluter, så vel som større prosjekter som tepper, puter, håndklær eller tepper. Så hvis du vil skape mer interiør for hjemmet, så kan vi selvfølgelig også hjelpe til med oppskrifter på dette.

Finn oppskrifter på heklet interiør her.

Hvis du vil kaste deg i strikkede kluter, kan vi også hjelpe deg på vei hit. Du har råd til både gode startmønstre, riktige strikkepinner til prosjektet og riktig garn.

Finn inspirasjon til strikkede oppvaskkluter her

Virkelig gøy med den heklede duken din :-)