Hekleoppskrifter

Enten du er en erfaren hekler eller helt ny med heklenål, har vi definitivt en oppskrift for deg. Hos oss kan du finne alt du trenger for å komme i gang med ditt neste hekleprosjekt.

Utforsk et stort utvalg av gratis hekleoppskrifter. Enten du leter etter oppskrifter for baby, barn, dame eller mann, kan vi hjelpe deg i gang. I tillegg kan vi tilby et hav av hekleoppskrifter for interiør, bamser, vesker og til og med oppskrifter til kjæledyret ditt. Se vårt store utvalg av hekleoppskrifter her på LindeHobby.

Klikk her for å se alle våre hekleoppskrifter

Vi kan tilby oppskrifter på et bredt utvalg av garnene våre, fra vårt store utvalg av Drops-oppskrifter til Mayflower, Dale, Du Store Alpaca, Hjertegarn, Järbo og Go Handmade. Så det er mange mønstre å velge mellom for favorittgarnet ditt.

Spesielt i vårt store utvalg av Drops-oppskrifter, kan du være sikker på å finne en som passer din smak. Enten det er klær for barn og voksne, sjal, tepper, leker, ornamenter eller vesker. Hos LindeHobby kan du kjøpe alle garn fra DROPS, og derfor kan du raskt komme i gang med ditt neste hekleprosjekt i garn fra Drops.

Hekling har ofte blitt sett på som ideell til interiør og bamser, men det kan gjøre både det og mye mer. Hekling er en helt annen teknikk enn strikking, men den kan lett brukes til mange av de samme prosjektene som strikking. Vil du f.eks. for å starte med en heklet bluse til deg selv, har vi mye forskjellig å velge mellom:

Finn hekleoppskrifter til heklede bluser her

Er du glad for å hekle til de små i familien? Da kan du kaste deg i kreative bluser, søte bamser og myke omslag. De mange fantastiske ideene kan knyttes sammen til matchende sett der alt fra små, heklede liners, votter, hatter, overalls og tepper kan hekles i samme tema eller farger for å få et vakkert sett:

Her finner du en oppskrift på en søt kropp til babyen

Vi legger stadig til nye oppskrifter på nettstedet vårt som du kan dykke inn i. De er nøye utvalgt for å følge trender, årstider og sesongmote. Du kan holde deg oppdatert på alle de nye oppskriftene på LindeHobby ved å sortere etter "Nyheter" mens du utforsker oppskriftene våre:

Se de siste hekleoppskriftene her

Nedenfor kan du se våre mest populære og tidløse hekleoppskrifter. Ved å klikke på bildet kommer du direkte til vår gratis oppskrift:

Er du mer interessert i oppskrifter i blader og bøker? Da er det ikke noe problem, for vi har også et stort utvalg av dem. Noen foretrekker å finne oppskriften i en bok der det er enkelt å ta notater, sette merker og bindestreker som du vil. Her kan du finne bøker med grunnleggende hekleoppskrifter samt bøker spesielt for søte Amigurumis eller kaktusene:

Finn et stort utvalg av bøker med hekleoppskrifter

Hvis du spør deg selv hva du trenger for å komme i gang med et hekleoppskrift, hjelper vi deg gjerne. Før du begynner å hekle, er det viktig å ha riktig heklenål til prosjektet ditt. Dette gjelder selvfølgelig størrelsen, men det er også viktig å ha en heklenål som passer godt i hånden.

Du kan se alle heklenålene våre her.

Når du har funnet riktig heklenål, er det også bra å ha riktig garn til mønsteret. Se vårt store utvalg her. Hvis du vil bruke et alternativt garn, anbefaler vi alltid å lage en hekleprøve. En hekleprøve lages ved å hekle en prøve på 10x10 cm i mønsteret som mønsteret er laget i. Det kan være faste masker, ribber, sømmer eller hva mønsteret indikerer. Når du har heklet hekleprøven, kan du måle om du har like mange masker i bredden og lengden som i mønsteret. Heklefastheten vil oftest vises øverst i mønsteret.

Her finner du alle våre forslag til alternativer til populære garn som Sandnes, Filcolana eller CaMaRose.

For noen oppskrifter som heklede poser eller heklede bamser, er det også behov for noen ekstra rettsmidler. Det kan være et håndtak for vesken eller et sett med øyne til bamsen. Vi kan også hjelpe deg med det. Vi har et stort utvalg av tilbehør til prosjektet ditt, slik at du kan nå målet ditt:

Fullfør prosjektet med en etikett, et veskehåndtak eller en knapp med magnetisk lukking

Finn alt tilbehør til bamser her som bomullsull, sikkerhetsøyne og sele klipp

Vi håper du nå føler deg klar til å ta fatt på ditt neste hekleprosjekt.

Er du mer interessert i strikking? Dette er ikke noe problem for oss i det hele tatt. Vi kan også tilby et stort utvalg av strikkeoppskrifter for alle nivåer. Les mer om strikkeoppskriftene våre her

Nedenfor finner du enda mer inspirasjon til ditt neste hekleeventyr