Mal på påskepynt i stein

Det er ingenting så vakkert som påskefargene gul, oransje, lyseblått og grønt - dette er ekte vårfarger. Steiner med påskemotiver pryder et godt dekket påskebord - og det er ikke ille å legge en stein ved siden av hver konvolutt, som gjestene kan ta med seg hjem som et minne om en fantastisk påskelunsj.

Finn enda flere motiver å male på stein her

Det er mange motiver å male til påske: påskekylling, påskehare, påskeegg og selvfølgelig en påskelilje. Motivet på steinen bestemmer jeg etter formen på steinen.

Denne guiden bruker denne påskeharen

Brukt her:
Blyant
Viskelær
penn
Stenlak
Børste

Lenke til materialer er nederst på siden

Slik gjør du det

  1. Finn noen gode steiner på stranden - i forskjellige størrelser og former
  2. Vask steinene grundig i lunkent vann med tilsatt vaskemiddel slik at smuss og sand fjernes og la dem tørke (noen ganger bruker jeg en tørketrommel, så går det litt fortere).
  3. Mal hele steinen i middels blå farge. Når malingen er tørr, tegner du tynne hvite streker hele veien rundt steinen på riktig avstand.
    Tegn deretter kaninen og eggeskallet med en blyant - dette vil gjøre det lettere å korrigere designet før du begynner å male med blekk. Blyantlinjene kan slettes med vanlig viskelær.
  4. Når du er fornøyd med designet, tar du et tynt svart blekk og tegner på toppen av de merkede blyantlinjene. Slett deretter de synlige blyantlinjene.
  5. Siden bakgrunnen er litt mørk, må du male designet med hvitt blekk for å dekke den lyseblå bakgrunnen, ettersom neste lag med de andre fargene dekker bedre, spesielt den gule fargen skiller seg best ut på en hvit bakgrunn.
  6. Nå kan du begynne å fargelegge designet i fargene du ønsker. I tillegg kan du også leke litt med bakgrunnen - for eksempel kan du legge til tynne streker og prikker - det er med på å gjøre uttrykket litt festlig. Avslutt med å male gulrotappelsinen.
  7. Når motivet er ferdig, kan du avslutte med et strøk med steinlakk. Lakken får steinen til å skinne, og i tillegg kan steinen også dekorere utsiden av en seng eller på et hagebord. Jo flere lag med lakk du bruker, jo mer skinnende blir steinen.

På baksiden av steinen kan du male et annet motiv

Se den store katalogen med morsomme motiver på stein her

TIPS:

Hvis du bruker poscatusses, kan du skyve litt maling ut av poscatus ved å trykke spissen inn flere ganger. Forsikre deg om at overflaten du legger på malingen ikke er absorberende. Du dypper tusjpennen i malingen eller bruker en pensel. Det er veldig bra når det er et stort område som må farges - og du ikke har en av de tykke markørene.

Utforsk utvalget av markører å male på stein med her

I tillegg kan du blande farger på samme måte; hvis du ikke har en oransje farge, kan du skrive ut litt gul og rød farge og blande med en pensel (den oransje fargen blir ikke så frisk og sterk som på en oransje markør).

Trenger du en børste for å blande fargen? Da tilbyr vi et stort utvalg børster her

Du kan også lette fargene dine; Hvis du for eksempel vil ha en lysegrønn, skriver du ut hvite og grønne blekk og blander dem.

Bonusinformasjon:

Du kommer langt med fargene hvitt og svart, samt primærfargene gul, blå og rød.
Gul blandes med blått for å få en grønn farge
Blå blandes med rødt for å få en lilla farge
Rød blandes med gult for å få en oransje farge

Nyt!

Materialer

Staedtler

Posca

Blyanter (inneholder 3 blyanter, viskelær og blyant tips)

Børste

Stein lakk (lenke kommer senere)

Andre produkter du kan male og tegne med kan du se på her