Strikkede gaver

Vil du strikke en personlig gave til en heldig mottaker? Da har du landet på høyre side. Her har vi samlet et stort antall ideer som kan hjelpe deg underveis. Her kan du få inspirasjon til ulike strikkede gaver. Nederst på siden kan du finne enda mer inspirasjon til spesielle jubileer.Se vårt store utvalg av strikkeoppskrifter her.

Mulighetene er uendelige når det gjelder hjemmestrikkede gaver. Du kan enten velge å starte med et lite og håndterbart prosjekt, som elastikker, grytekluter eller kluter, eller kaste deg ut i et større prosjekt og f.eks. strikk en genser, teppe eller putetrekk.

Den raske gaven

Det tar ikke lang tid å strikke en fantastisk gave. På samme måte trenger ikke en strikket gave å bestå av avanserte strikketeknikker. Hvis du er i siste liten og trenger en gave, er det noen ideer til hva du kan strikke på kort tid.

En enkel og rask løsning på en strikket gave er hår strikker / scrunchies eller make-up puter . Begge er morsomme og enkle prosjekter, og her kan du leke med farger og til og med bruke garnrestene dine.

Les mer om strikkede strikk / scrunchies her.

En sikker vinner når det gjelder hurtigstrikkede gaver er også dekorasjoner til forskjellige anledninger. Enten høytiden er jul, påske, Halloween, bursdag eller noe helt annet, kan du på kort tid strikke vakre dekorasjoner som vil pryde hjemmet til mottakeren av gaven. På denne siden finner du alle våre strikkeoppskrifter som passer for høytiden. Disse inkluderer oppskrifter på påskekyllinger, gresskar, flaggvimpler, kopper til kopper og eggvarmer.

Den personlige gaven

Avhengig av hvem mottakeren din er, kan en personlig gave ha alle slags former og farger. Imidlertid kan du få inspirasjon til en fantastisk personlig gave nedenfor.

Strikking av klær og klær til andre indikerer at du har tatt deg tid til å strikke noe som kan brukes i årevis. Du kan derfor vurdere å strikke en vakker og varm genser, en vakker og lett sommertopp eller en myk hatt for vintersesongen.

Du kan også unne deg å strikke et vakkert teppe til baby eller voksen. Et teppe kan virke som et uhåndterbart prosjekt, men det trenger ikke være. Avhengig av hvilket mønster du velger å strikke, kan du velge å enten strikke en enkel og rillestrikk eller prøve forskjellige typer mønsterstrikking, noe som gjør prosjektet morsomt og utfordrende. Det som gjør tepper til en virkelig god og personlig gave er at de kan vare i mange år, kanskje generasjoner, og at de kan brukes mesteparten av året.

Les mer om strikketepper her.

Hvis du vil strikke en personlig gave som ikke inneholder klær eller tepper, kan det være en fin putetrekk eller leketøy. Vi har en rekke oppskrifter på super fine putevar både til stuen og til barnerommet. I tillegg har vi oppskrifter på søte strikkede leker som definitivt vil falle i god jord med de mindre i familien eller vennekretsen.


Den praktiske gaven

Praktiske gaver kan høres kjedelige ut, men de kan ofte være noen av de beste gavene. Hvis mottakeren av gaven elsker å være på kjøkkenet til å lage mat eller bake, kan det være lurt å vurdere å strikke noen deilige grytekluter til ham / henne. Vi tilbyr et bredt spekter av oppskrifter på strikkede grytekluter, som enten er helt enkle eller har mønster og fargeendring, så det er bare å velge et mønster som passer deg og din tid.

Du kan også vurdere å strikke et pent kjøkkenhåndkle eller klut. Både grytekluter, kjøkkenhåndklær og kluter er gode, praktiske gaver som kan brukes igjen og igjen. Men det betyr ikke nødvendigvis at de er kjedelige å strikke eller se på. Spill f.eks. med farger, strikketeknikker og garn og oppnå et personlig og unikt resultat som mottakeren av gaven din vil elske.

Du kan aldri ha for mange strikkede kluter. Hvis du er ny i strikkeverdenen, er kluter et flott sted å starte. Her kan du samtidig øve på strikking og samtidig få et veldig fint, brukbart og praktisk resultat. Samtidig kan du også bruke noe av alt garnrester du måtte ha.

En annen veldig god og praktisk gaveide er strikkede sokker. Som kluter kan du aldri ha for få par sokker, og derfor er det også en sikker vinner!

Les mer om strikkede sokker / sokker her.


Liker du også å hekle? Så er det de gode nyhetene! Det er et vell av heklede gaveideer og oppskrifter, som heklede kluter, handlenett, bokmerker og tepper.

Du kan lese om heklede gaveideer her.

Nedenfor finner du et utvalg av artikler rettet mot spesielle jubileer, slik at du kan finne den perfekte gaven. Klikk på artikkelen for å lese mer.

Virkelig gøy med strikkegaven din :-)