Hvordan male "Velkomst" stein

Maling av steiner med teksten VELKOMMEN er en hit. Gjester som kommer på besøk og ser en vakker, lykkelig stein som er imøtekommende, er en flott start på en flott kveld. Her kan du velge store steiner som kan være ute, eller de mindre steinene som er i gangen på møbler, for eksempel.

Les mer om maling på stein her


Hvis det er plass på steinen, vil det være ekstra hyggelig hvis du tegner antall ansikter som bor på stedet, samt legger noen ekstra steiner foran.

Finn inspirasjon til ansikter på bergarter her

Instruksjonene nedenfor viser deg hvordan du lager denne steinen

Brukt her:
Blyant
Viskelær
penn
Stenlak
Børste

Lenke til materialer er nederst på siden

Slik gjør du det

  1. Finn noen gode steiner på stranden - i forskjellige størrelser og former
  2. Vask steinene grundig i lunkent vann med tilsatt vaskemiddel slik at smuss og sand fjernes og la dem tørke (noen ganger bruker jeg en tørketrommel, så går det litt fortere).
  3. Lag en komposisjon med teksten "Velkommen", og hvis det er plass, så noen lunefull ansikter, blomster eller hus.
    Tegn først med blyant for å sikre at hele teksten kan være der i skriftstørrelsen du velger.
  4. Tegn blyantlinjene med blekk (hvis du ikke er fornøyd med resultatet, kan du male hele steinen på nytt med svart blekk og deretter lage nye tekster og motiver).
  5. Når motivet er ferdig, kan du avslutte med et strøk med steinlakk. Lakken får steinen til å skinne, og i tillegg kan steinen også dekorere utsiden av en seng eller på et hagebord. Jo flere lag med lakk du bruker, jo mer skinnende blir steinen.

I tillegg til et velkomstskilt kan du også male hele familien på en flersidig stein som her

TIPS:

Hvis du bruker poscatusses, kan du skyve litt maling ut av poscatus ved å trykke spissen inn flere ganger. Forsikre deg om at overflaten du legger på malingen ikke er absorberende. Du dypper tusjpennen i malingen eller bruker en pensel. Det er veldig bra når det er et stort område som må farges - og du ikke har en av de tykke markørene.

Finn det store utvalget av markører for steiner her

I tillegg kan du blande farger på samme måte; hvis du ikke har en oransje farge, kan du skrive ut litt gul og rød farge og blande med en pensel (den oransje fargen blir ikke så frisk og sterk som på en oransje markør).

Gå etter den rette børsten her

Du kan også lette fargene dine; Hvis du for eksempel vil ha en lysegrønn, skriver du ut hvite og grønne blekk og blander dem.

Nytt :-)

Materialer

Staedtler

Posca

Blyanter (inneholder 3 blyanter, viskelær og blyant tips)

Muligens. Børste

Stein lakk (lenke kommer senere)

Andre produkter du kan male og tegne med kan du se på her