Strikkemønster for barn

Velkommen til vårt spennende utvalg av strikkeoppskrifter for barn. På denne siden finner du et stort antall oppskrifter på strikkeprosjekter fra hele verden for barn. Blant utvalgets mange alternativer finner du strikkeoppskrifter til alt fra gensere og gensere, kjoler og skjørt, cardigans og jakker, kostymer og kostymer til julegensere og nissehatter, sokker og joggesko, bukser, pynteputer og tepper til barnerommet og fine, dekorative krager.

Mange av oppskriftene i serien er gratis. De resterende oppskriftene selges til rimelige priser. De gratis oppskriftene lastes ned og åpnes direkte fra nettstedet, og du kan velge å skrive ut oppskriften eller lese den på skjermen. Oppskrifter som selges må klikkes i kurven og betales for, og deretter kan de skrives ut eller leses på skjermen.

0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
Pris fra
213,08 NOK
218,10 NOK
Du sparer: 5,02 NOK
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
Pris fra
44,00 NOK
57,90 NOK
Du sparer: 13,90 NOK
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler

Lag en personlig og unik stil i barnas garderobe

Hjemmestrikkede plagg er personlige, unike, koselige og forskjellige. Du kan lage en personlig og unik stil i barnets garderobe ved å blande og matche hjemmestrikkede gjenstander med barnets andre klær. For eksempel kan du kombinere en hjemmestrikket cardigan med et par kule jeans, en fin T-skjorte og et par smarte joggesko.

Hjemmestrikkede klær har trent mye i garderober for barn i disse årene, og det er generelt aldri fasjonabelt å kle barna dine på hjemmestrikkede klær. Du kan enkelt være kul, smart, kul og trendy i hjemmestrikk.

Ved å kombinere kjøpte klær med hjemmelagde klær får du et annet utseende, og da vil barnet ditt garantert også finne det enormt koselig å løpe rundt i genseren fra bestemor, de hjemmelagde sokkene fra mamma eller skjørtet strikket av tante. Hjemmestrikk oser av kjærlighet og omsorg.

Hvis du er ute etter den perfekte gaven til de yngste i familien, kan du også vurdere å strikke et personlig leketøy som uten tvil vil falle i god jord.

Alle kan delta: Finn oppskrifter for både nybegynnere, lette å lese og erfarne

Alle kan være en del av strikkebølgen, og det krever ikke mange års erfaring for å kunne strikke til barnet ditt. Hos LindeHobby finner du strikkeoppskrifter på flere nivåer av strikking, så hvis du er nybegynner, har litt erfaring eller har strikket i mange år, er det definitivt et relevant strikkeprosjekt for deg i vårt sortiment.

Det er ikke viktig at resultatet blir nøyaktig det samme som bildene av strikkeoppskriftene. Prosjektet ditt er laget med kjærlighet og får sitt eget personlige og unike uttrykk, og det er akkurat sjarmen med hjemmestrikk. Hvis du ønsket et perfekt, ensartet og feilfritt resultat, kunne du like gjerne kjøpe maskinstrikking og fabrikerte gjenstander i hyllene til klesbutikker.

Du kan strikke mønstrene med garn fra LindeHobbys store utvalg og være kreative med garntyper, farger og nyanser. Det er bare fantasien som setter grenser.

Strikk etter mønsterstørrelsesguiden

I strikkeoppskriftene til forskjellige plagg for barn er det gitt strikkeinstruksjoner i forskjellige størrelser. Størrelsene er oppgitt i år, og de er utarbeidet på grunnlag av en estimert størrelse for et barn i den alderen. Dette er imidlertid bare en retningslinje, og det er viktig å vurdere om en annen størrelse kan være mer passende. Hvis du for eksempel strikker for et veldig høyt barn, kan en større størrelse være en fordel. Når du velger en størrelse, kan du sammenligne med babyens andre klær.

Er du veldig i tvil, er det alltid en større fordel å strikke for stort enn for lite. Hvis du bytter mellom to størrelser, vil det derfor alltid være den største fordelen å velge den store, som i verste fall vil barnet vokse til denne størrelsen på sikt. Hvis du strikker i en størrelse som er for liten, vil arbeidet i verste fall være bortkastet, og det ville være synd.

Velg garn når det gjelder funksjonalitet, kvalitet og formål

Når du strikker, er det lurt å velge garn for formålet og funksjonen til sluttresultatet. Hvis du strikker klær, er det godt å velge garn i en behagelig, myk og elastisk kvalitet. I denne forbindelse kan DROPS Baby Merino være et godt alternativ, da det er en veldig myk ulltype som verken riper eller virker stiv. DROPS Baby Merino er en del av LindeHobbys sortiment, og garnet selges i et bredt spekter av vakre farger.

Du vil også oppdage at strikkeoppskriftene du finner i sortimentet vårt, vil inneholde et forslag til bruk av en bestemt garntype og farge. Garnetypen vil være den som brukes i bildet av strikkemønsteret, og du vil derfor kunne lese både garntypen og fargekoden til garnet som brukes i strikkemønsteret, slik at du kan jobbe med å lage et lignende uttrykk.

Valget er selvfølgelig helt opp til deg, og du kan begge velge en annen type garn eller en annen farge enn den som brukes i oppskriften, akkurat som du kan velge å bruke, matche og kombinere flere farger i prosjektet for å oppnå et morsomt og annerledes uttrykk.

Velg riktig størrelse på strikkepinner

På den valgte garnøkkelen vil det ofte være en instruksjon om hvilken strikkepinne du anbefaler å bruke. Husk imidlertid hvis du pleier å strikke veldig stramt eller løst.

Hvis du strikker veldig stramt, blir resultatet tettere og i noen tilfeller litt stivt. I slike tilfeller er det i stedet en fordel å velge et sett med strikkepinner i litt større størrelse slik at du får mer elastisitet og luftighet i prosjektet. Hvis du strikker veldig stramt, risikerer du også at det ferdige resultatet blir mindre enn det strikkeoppskriften indikerer.

Hvis du derimot strikker veldig løst, blir resultatet mer perforert og litt løsere i uttrykket, og i slike tilfeller vil det være en fordel å ha strikkepinner i litt mindre størrelse. Hvis du strikker veldig løst, risikerer du at det ferdige resultatet ditt blir større enn strikkeoppskriften tilsier.

Hvis strikket ditt knirker når du strikker, har du sannsynligvis en tendens til å strikke veldig stramt. Hvis strikkingen din derimot har en tendens til å gli strikkepinnene helt når du strikker, har du mest sannsynlig en tendens til å strikke veldig løst.

Vask det ferdige resultatet riktig

Papp- eller papiremballasjen til den valgte garnøkkelen har ofte en vaskeanvisning. Det er lurt å følge disse vaskeinstruksjonene, slik at du ikke risikerer å ødelegge det ferdige resultatet. Hvis du skal gi hjemmestrikket i gave til et barn, er det lurt å ta med den lille papp- eller papiremballasjen i gaven, slik at foreldrene til barnet vet hvordan de skal vaske hjemmestrikkegaven din.

Det meste garnet i ull må for eksempel vaskes maksimalt 30 grader. Gjerne på et ullprogram og helst med vaskemiddel utviklet spesielt for å vaske ull. Hvis du vasker strikker hjemme i ull ved for høye temperaturer, risikerer du at garnet kryper. Ull kan heller ikke tørkes i tørketrommel. Det vil også føre til at garnet kryper betydelig.