Hva er sokkegarn?

Som navnet antyder, er sokkegarn det aller beste garnet å strikke sokker fra. Har du noen gang lurt på begrepet 'sokkegarn' og hvordan sokkegarn skiller seg fra annet garn? Det gjør det på en helt avgjørende parameter.

Garn som brukes til å strikke sokker må være mye mer holdbart enn annet garn for å kunne brukes om og om igjen. I prinsippet kan du strikke sokker fra hvilket som helst garn, men hvis du vil ha sokkene du strikker med kjærlighet til barna dine, mannen din, barnebarna og deg selv holder lenge uten å bli gjennomboret, er det viktig at du går for ekte sokkegarn.

Se vårt store utvalg av sokkegarn her

Hvordan er sokkegarn så holdbart og holdbart?

For at et garn skal kvalifisere som sokkegarn, må det inneholde mer enn ull. Den må inneholde et materiale som forsterker garnets struktur. Dette kan for eksempel være polyamid eller nylon, noe som ofte er tilfelle.

Hvis du er mer interessert i organisk garn, som ikke inneholder syntetiske fibre, har vi i LindeHobby også sokkegarn, som er forsterket med 100% naturlige neslefibre. Dette gjelder for eksempel løk nr. 4 Organisk . I tillegg er de fleste sokkegarn supervasket , noe som bidrar til å gjøre det enda mer holdbart. Bruk av superwashgarn til sokker har også en annen betydelig fordel.

Se vårt store utvalg av økologiske garn her

Les mer om Superwash-behandlet garn her

Kanskje du er klar over utfordringen med å strikke et par super fine, varme sokker som du ikke vil kunne bruke fordi de alltid er i bunnen av vaskekurven i lang tid, da de ikke kan vaskes i maskin. Dette lager supervaskbehandlet garn til gjengjeld. Alt garn behandlet med supervask kan vaskes i maskinen ved ullprogram ved 40 ° C uten å krympe.

Vårt mest populære supervaskbehandlede strømpegarn er DROPS Fabel . Med DROPS Fabel på strikkepinnen kan du lage super holdbare sokker i en rekke deilige farger. Fabel passer fantastisk godt til sokker, men er også populært å bruke til å strikke babyer fordi den er så myk og fin.

Dykk ned i våre gratis sokker og tøfler

Hvis du velger et sokkegarn som ikke er supervasket, må du alltid vaske det på et 30 ° C ullprogram eller enda bedre på en maks 30 ° C servant for å forhindre at det krymper.

Hos LindeHobby har vi et deilig utvalg av sokkegarn fra Mayflower, Drops, Onion, Dale, Regia og Järbo.

Se alt vårt slitesterke sokkegarn her

Strømpegarn: For mye mer enn bare strømper

Strømpegarn er den ideelle typen garn å strikke sokker fra. Det er holdbart og kvaliteten er høy. Men sokkegarn kan enkelt brukes til mange andre strikkeprosjekter. Den er faktisk perfekt for alle plagg som må tåle ekstra slitasje. Det kan for eksempel være en arbeidsskjorte, tøfler for barn og voksne eller en barnevest som må vaskes igjen og igjen. Strømpegarn er også utrolig bra til hatter, sjal og mye mer.

Spesielt interiør- og baby- og barneklær kan strikkes med glattstrikk. På den måten får du et utrolig mykt resultat - både i barnegenseren, placemats, putevar, kurv eller hva du ellers drømmer om å måtte hoppe av strikkepinnene.

Se vårt store utvalg av gratis mønstre for både heklet og strikket interiør her

Når du strikker sokkene dine selv, får du også en personlig og unik stil. Hvem elsker ikke å stikke rundt i et par vakre, varme og hjemmestrikkede ullsokker?

Se mange gode strikkeoppskrifter i alle vanskelighetsgrader her

Kvalitet i alle regnbuens farger

I LindeHobbys store utvalg har vi billig sokkegarn, flerfarget sokkegarn med fargeskift og generelt alt det beste sokkegarnet du kan tenke deg. Når du trenger å velge garn til ditt neste par sokker, er det tilgjengelig i en rekke blandinger og farger. Enten du vil ha et enkelt sokkerpar i en farge, eller om du liker det store fargespillet og julesokkene, finner du det på LindeHobby.com.

Du er også garantert god kvalitet når du handler hos oss. Vi velger alt det beste garnet for deg. Det er det beste grunnlaget for å ende opp med et resultat du kan være stolt av å vise frem og bære.

Se vårt store utvalg av kvalitetsgarn her

Jeg er ny innen strikking - hva trenger jeg?

Hvis dette er første gang du trenger å strikke et par sokker, kan du få mye hjelp i et av våre mange mønstre. Det står ofte hva du trenger for den spesielle oppskriften.

Sannheten er at det finnes en rekke strikkeutstyr designet spesielt for å gjøre det lettere å strikke sokker. Hos LindeHobby ønsker vi å gjøre det enda morsommere og enklere å lage hjemmestrikkede sokker. Derfor kan du i vår nettbutikk finne for eksempel Prym sokker Ringer , som gir deg de raskeste strikkestrikkene i klubben, og dedikerte strømpepinner . Hvis du vet at du skal strikke mange sokker, kan du investere i en praktisk strømpepinne.

Se vårt store utvalg av sokkesticksett her

Kan jeg hekle med sokkegarn?

Du vil skjemme deg bort med et par ullsokker, men kan ikke strikke. I så fall kan du hekle med glattstrikk? Ja det kan du! Sokkegarn er til og med veldig godt egnet når du vil hekle klær til barn og babyer samt tilbehør til barn og voksne. Du kan få noen veldig fine og personlige heklede ting med fantastiske fargeforandringer med sokkegarn. Sokkegarn produseres ofte i vakre fargekombinasjoner med fargeforandringer underveis - se for eksempel DROPS Fabel Print og Mayflower 1 Class Print . Det gir et levende og unikt resultat - hver gang.

Hvordan det endelige resultatet vil se ut, avhenger blant annet av hvor bredt eller smalt du hekler eller strikker. Som med alle andre strikkeprosjekter, er det bare viktig at du husker å sjekke lengden på garnet for å vite om det passer til hatten du vil strikke. Hvis du er i tvil, kan du sende oss en melding.

Få inspirasjon til ditt neste hekleprosjekt

Trenger hjelp?

Hvis du vil vite mer om de utallige typer garn vi selger på LindeHobby, kan du finne mye lesestoff og inspirasjon her.
Hos LindeHobby garanterer vi rask og sikker levering hjem til deg. Da kan du raskt komme i gang med prosjektet ditt og ha lyst til å strikke. Skulle du brenne inne med spørsmål om sokkegarn, vet vi mye om akkurat det.

Kontakt oss her