Hva er tykt garn?

Hvis du er nybegynner innen strikking og hekling, kan det for de fleste være litt av en jungel å finne veien rundt de mange forskjellige typer garn.

Som en erfaren strikker kan du nok også nikke i erkjennelse av at utvalget ofte er stort, men det gir bare mange fantastiske muligheter for et mer nyansert arbeid.

Kanskje du allerede har hørt om tykt garn, og hvis ikke, er det god grunn til å åpne øynene for den fantastiske typen garn nå. Hvis du allerede vet om akryl og ull, er du allerede godt på vei. Tykt garn består vanligvis av 30% ull og 70% akryl. Det er derfor et slags blandegarn som består av to deilige garn av høy kvalitet.

Se vårt store utvalg av klumpete garn her.

Hvordan føles tykt garn?

Denne typen garn er det opplagte valget for deg som leter etter et materiale som ikke klør seg. Derfor er garnet også spesielt nyttig til for eksempel tepper og puter og andre koselige ting til hjemmet.

Det er kombinasjonen av ull og akryl som er med på å gjøre tykt garn spesielt mykt. Når du strikker eller hekler med denne typen garn, vil du sannsynligvis lage noe du vil bruke igjen og igjen.

Akryl er syntetisk garn , som både er et lett og billig materiale. Det vil selvfølgelig også påvirke prisen når du ser på tykt garn.

I tillegg er akryl også fargefast, noe som betyr at det ikke forurenser mye, selv om materialet ofte vaskes. Når ull kombineres med akryl, skaper det en imponerende varmeisolerende effekt, som utvilsomt er med på å gjøre tykt garn til et populært garnvalg for vinterbruk.

Les mer om akrylgarn her

Mange gode alternativer for strikking og hekling med tykt garn

Hvis du leter etter en type garn som er utrolig tykt, bør du se etter tykt garn. Garnet har en helt annen garnstruktur, noe som gjør det mye tyngre i utseende.

På den annen side er selve garnet veldig lett, så det er behagelig å ha på hvis du for eksempel strikker en genser eller en kofte.

Hos oss vil du alltid finne et stort utvalg av forskjellige strikkeoppskrifter, så du vil mest sannsynlig også finne en modell som passer dine ønsker og behov.

Se vårt store utvalg av gratis strikkeoppskrifter her

Hvis du også har blitt forelsket i denne typen garn, kan vi anbefale deg for eksempel å kaste deg i å strikke et varmt teppe. Vi har mange gode tilbud på mønstre til tepper , og vi har sørget for at det er noe for enhver smak og strikking.

Et teppe er det opplagte valget med tykt garn, fordi garnet har akkurat den oppvarmende effekten som mange foretrekker på de kalde dagene.
Med dette kvalitetsgarnet er det egentlig bare fantasien din som setter grensene for dine kreasjoner. Du har også mange gode muligheter til å hekle med dette garnet.

Her kan du for eksempel finne stor inspirasjon i vårt spennende utvalg av oppskrifter på en poncho eller sjal , som du kan lese mer om her . Denne typen topp er lett å gå for, og det er det opplagte valget hvis du liker å hekle mer. Enten du foretrekker å strikke eller hekle, kan du være ganske sikker på å få gode resultater med tykt garn.

Hvilke nåler og nåler skal jeg bruke til tykt garn?

Hvis du vil få mest mulig ut av strikke- eller hekleprosjektet, er det bra å få riktig utstyr. På den måten kan du være sikker på å ha en god strikkeopplevelse, og samtidig er det mer sannsynlig at du avslutter med et tilfredsstillende resultat.

Se vårt brede utvalg av strikkepinner og nåler her.

Når du begynner å strikke eller hekle med så tykt garn, bør du vurdere å bruke strikkepinner. Her har du muligheten til å velge mellom ganske sterke og solide nåler, noe som er spesielt fordelaktig når du arbeider med tykt garn.

Hvis du trenger å hekle med tykt garn, kan det også være lurt å lete etter en tykkere heklenål hvis du vil være sikker på å ha god kontroll over heklejobben.

Les mer om heklenålene våre her

Hvorfor skal jeg velge tykt garn?

Det finnes mange deilige typer garn på markedet, og de har alle sine spesielle fordeler. Hvis du ikke har jobbet med denne typen garn før, vil du sannsynligvis ha en helt annen opplevelse.

Likevel har garnet en helt annen og spennende struktur som alle strikkeelskere skal unne seg. Samtidig er det nesten ingen begrensninger på hva du kan strikke eller hekle med denne typen garn.

Tykt garn har utvilsomt blitt fasjonabelt de siste årene. Det er trolig den karakteristiske strukturen til garnet og de mange mulighetene til å lage rå og rustikke prosjekter som appellerer til mange.

Når du handler tykt garn, er det god grunn til å holde øye med salget vårt. Her samler vi inn de aller beste tilbudene våre, så kanskje du kan spare penger på favorittgarnet ditt akkurat nå.

Hvem skal strikke eller hekle med tykt garn?

I utgangspunktet er det egentlig ingen garntyper beregnet på visse strikkegrader. Hvis du har riktige oppskrifter, tilbehør og tålmodighet, har du et veldig godt grunnlag for å få et godt resultat.

Likevel kan tykt garn være et godt valg av garn for deg som ikke har mye erfaring med strikking. Her er det tunge garnet ekstra enkelt å håndtere hvis du for eksempel vil unngå å miste en søm.

Hvis du er nybegynner i strikkeverdenen, bør du ta en titt på vårt eksklusive utvalg av hjelpemidler her .

Her finner du alt fra stearinlys og saks til fingerbøl og skreddersydd kritt . Med de rette hjelpemidlene tør vi garantere deg et fint, tilfredsstillende resultat med tykt garn.

Utforsk alt tilbehør her