Veiledning: tunisisk hekling

De siste årene har hekling og strikking blitt superpopulært, og dette er noe mange begynner å engasjere seg i. Dette kan være fordi det er en fantastisk hobby å ha - spesielt om vinteren, når det unektelig er koselig å sitte inne og komme i gang med strikke- eller hekleprosjektet. I tillegg er det alltid hyggelig å kunne strikke eller hekle noe til deg selv eller andre, og da gir det et hav av muligheter. Du kan for eksempel lage ting til hjemmet, klær, morsomme figurer, kluter og kjøkkenhåndklær eller noe helt annet.

Faktisk er det nesten bare fantasien som setter grenser, og det handler bare om å utfolde det kreative sinnet. På den måten har du alltid muligheten til å lage noe som er veldig spesielt og unikt i forhold til personen du vil donere strikke- eller hekleprosjektet til. Det er spesielt hekling som blir mer og mer populært, og det er mange forskjellige typer teknikker og metoder når det gjelder hekling. Derfor er det riktig å bestemme selv hva slags hekling du vil lære. Det krever alltid mye øvelse hver gang du starter et nytt prosjekt, og det samme gjelder hekling.

En av formene for hekling som blir mer og mer utbredt er tunisisk hekling. Denne typen hekling kan beskrives som en slags blanding av både elastikk og hekling, noe som også kan være en av grunnene til populariteten til metoden. Hvis du vil komme i gang med tunisisk hekling, men ikke er helt sikker på hvor du skal begynne, så har vi heldigvis her på LindeHobby valgt å lage en liten guide om hvordan du skal oppnå et godt resultat med tunisisk hekling. Vi veileder deg både til bruk av de rette materialene og samtidig til teknikken du trenger når du vil hekle på tunisisk måte. Derfor er det bare å lese guiden her og komme i gang med det tunisiske hekleprosjektet.

Du trenger det

Heldigvis er tunisisk hekling relativt enkel, akkurat som vanlig hekling, og derfor er det ikke mange ting du trenger for å oppnå et flott resultat. Imidlertid krever det selvfølgelig at du har de rette rettsmidler for tunisisk hekling. Her anbefaler vi at du får følgende før du starter tunisisk hekling:

  • En tunisisk heklenål på ca 7 mm og med en ledning på 60 cm for større prosjekter. Se våre tunisiske heklenåler her.
  • Garn etter eget behov, men helst med anbefalte nåler størrelse 5.

Så dette er de eneste to tingene du trenger å gjøre før du starter det tunisiske hekleprosjektet, så det er nesten på tide å gå. Her på LindeHobby selger vi både garn i alle slags farger og størrelser samt tunisiske heklenåler i utmerket kvalitet. Derfor kan du ta en titt på utvalget vårt og finne nøyaktig hva du trenger for tunisisk hekling.

Finn riktig teknikk

Noe som er litt annerledes med tunisisk hekling er at du hakker frem og tilbake i stedet for å snu heklejobben. Nedenfor finner du de grunnleggende teknikkene du trenger å vite for å lage tunisisk hekling. Heldigvis er tunisisk hekling også en enkel form for hekling, så ikke vær redd for å kaste deg inn i den morsomme metoden.

Luftmasker: Som med vanlig hekling, start med å lage en serie luftmasker. Du starter nesten alltid et hekleoppskrift ved å lage luftmasker, så det er ikke noe unntak med tunisisk hekling. Du begynner med å lage en sløyfe rundt den tunisiske heklenålen, hvoretter du strammer. Før garnet rundt den tunisiske heklenålen og ned gjennom løkken du nettopp laget. På den enkle måten har du laget din første luftmaske. Fortsett så til du har ønsket antall luftmasker, slik at du kan begynne med neste teknikk.

Samle rader: Når du har laget nok luftmasker, lager du de såkalte samleradene. Det er en ganske enkel teknikk der du må hente løkker i luftmasken som du allerede har laget en serie av. Her er det lurt å starte med å gå inn i den andre luftmasken på rad og deretter vikle garnet rundt den tunisiske heklenålen. Trekk deretter tråden ut og fortsett slik, slik at løkkene blir plukket opp fra alle luftmasker i raden fra høyre til venstre.

Maskeringsrader: Når du har kjørt hele raden igjen, og har nådd slutten av luftmasken din, er det på tide å lage en såkalt maskeringsrekke. Her vikler du garnet igjen rundt den tunisiske heklenålen og trekker det gjennom første maske. Snu garnet igjen og trekk det denne gangen gjennom de to første maskene på pinnen, slik at dette bare er første gang du trekker pinnen gjennom en enkelt maske. Gjør så det samme, slik at du hele tiden treffer lokket gjennom to masker. Etter dette fortsetter du å lage rader og sy rader frem og tilbake, og på den måten har du funnet teknikken til tunisisk hekling.

Kom i gang med tunisisk hekling

Denne guiden vil garantert hjelpe deg i gang med å prøve en annen type hekling. Teknikken er relativt enkel, og du kan spesielt prøve teknikken som en erfaren hekler, men det kan også gjøres enkelt, selv om du er nybegynner og helt grønn i marka. Hvis du allerede er gal på forskjellige typer hekler, kan du ta en titt blant deilige produktene våre, hvor du alltid kan finne de beste heklenålene og det deiligste garnet - og kanskje til og med investere i din første tunisiske heklenål. Det handler bare om å kaste deg ut i å lære tunisisk hekling. Husk at det bare er fantasien som setter grenser når du starter et nytt hekleprosjekt.