Strikkemønster oppvaskklut


Du kan ikke få for mange kluter! Og heldigvis er kluter et enkelt, greit og billig strikkeprosjekt for å komme i gang. Hvis du er nybegynner i strikkeverdenen, er kluter derfor et supergodt prosjekt til å begynne med. Og hvis du er en mer erfaren strikker, vil du definitivt oppdage at du på kort tid kan stå med et par ferdigstrikkede kluter - verken for deg selv eller som en fin gave til familie eller venner.Se alle klesoppskriftene våre her.

Å strikke egne kluter har blitt superpopulært og moderne, blant annet fordi det er miljøvennlig. Kluter strikket i bomull avgir ikke mikroplast, slik mange engangskluter gjør. I tillegg kan du bruke klutene igjen og igjen. Som en ekstra bonus kan du legge til ditt eget preg på kjøkkendesignet ditt ved å strikke kluter i akkurat de farger og mønstre som passer inn i resten av kjøkkenområdet.

Her på siden vår finner du et stort antall gratis oppskrifter på kluter . De er alle strikket i nydelig bomullsgarn. Fordelen med strikking i bomull er at den er enkel å jobbe med, kommer i et utall vakre farger, og at den kan vaskes i maskin. I tillegg er bomull en av våre billigste garnkvaliteter, og ofte trenger du bare en nøkkel for å strikke en hel klut.

Bomullsgarn - se hele utvalget her.

Flere av bomullsgarnene våre kan vaskes i maskin 60 grader. Dette er en klar fordel fordi bakteriene på en brukt klut dør av høy varme. Når du finner et bomullsgarn på denne siden, er det en vaskeveiledning for garnet. Vi har et bredt utvalg av bomullsgarn som kan vaskes i bare 60 grader, og blant dem finner du de to veldig populære garnene Mayflower Junior Cotton 8/4 og DROPS Paris . Begge eiendommene kommer i mange vakre farger.

Et godt råd er å strikke klutene litt løst, da de kan trekke seg sammen i vasken.

Se bomullsgarnet vårt her - Perfekt for kluter!

Hvis du er nybegynner, kan du starte med denne enkle stoffoppskriften . Her strikkes det to rader og vrang 2 vekselvis. Med denne oppskriften kan et nøkkelgarn gi hele to oppvaskkluter.Hvis du er ny i strikkekluter med forskjellige teknikker, kan du velge mellom et bredt utvalg av strikketeknikker i vårt store utvalg av gratis stoffmønstre. Hvis du liker å strikke i et mønster, kan du for eksempel strikke kluter med teksturmønster, hullmønster, bølgemønster, bladmønster eller vaffelmønster. Du kan også velge et mønster der dukene strikkes i perlearbeid, patent, vri eller med striper.

Hvis du vil øve på visse mønstre og teknikker, er det veldig bra å strikke klær. Her kan du øve før du starter et større strikkeprosjekt, og samtidig vil du få et resultat som du faktisk kan bruke til noe.Se denne gratis oppskriften på kluter med vaffelmønster.

Når du strikker et av bomullsgarnene våre, kan du velge mellom et bredt utvalg av vakre farger. Dette gir deg muligheten til å velge nøyaktig hvilke farger som passer til de andre fargene på kjøkkenet ditt. Og med hjemmestrikkede kluter i vakre farger, vil du raskt legge til farge i hverdagen og matlagingen.

Strikkede oppvaskkluter kan også brukes som den perfekte vertinne-gave, bursdagsgave eller julegave. For hvem trenger ikke fine kluter til kjøkkenet? I tillegg kan våre oppskrifter på oppvaskkluter med fordel brukes som vaskekluter. Så hvis du mangler en fin og myk vaskeklut eller kjenner noen som gjør det, så er det bare å komme i gang med en av våre mange gratis oppskrifter.

Når du har valgt riktig mønster for klutene du vil strikke, samt riktig garn, kommer valget til de rette strikkepinnene. Du finner enkelt og raskt de rette nålene til tøystrikking på denne siden. For oppvaskkluter kan du velge å bruke runde pinner eller gensere, avhengig av hva du liker best.

Våre runde pinner og hoppepinner kommer i forskjellige materialer, lengder og tykkelser, så det vil definitivt være noen som passer deg.

Se alle våre runde pinner her.
Se alle gensertappene våre her.

Du kan med fordel la deg hjelpe underveis av tøyoppskriften du velger å bruke. Dette fordi det ofte vil vises hvilken type garn og hvilke pinner som anbefales å bruke til klutene. På den måten trenger ikke valget av garn og nåler være et unødvendig, uhåndterlig prosjekt.

Hvis du er eller vil strikke oppvaskkluter, men også vil utfordre deg selv litt mer, vil du definitivt elske å strikke annet interiør til hjemmet ditt også. På nettstedet vårt finner du ikke bare gratis oppskrifter på kluter, men også et bredt utvalg av annet interiør. I utvalget finner du blant annet oppskrifter på kjøkkenhåndklær, grytekluter, håndklær, tepper, putetrekk og tepper.

Så avhengig av hva du mangler til hjemmet, kan du velge mellom et bredt utvalg av oppskrifter for interiørdesign. Og flere av dem vil uten tvil krydre duken eller innredningen i hjemmet ditt.

Se alle interiøroppskriftene våre her.

Hvis du vil lære å hekle eller allerede kan, er interiøroppskrifter bare tingen for deg også. Flere av våre gratis interiøroppskrifter er til hekling. Se for eksempel dette gratis mønsteret for heklede glassunderlag, placemats og placemats .

Her kan du finne gratis oppskrifter på heklede kluter.

Vil du lese mer om strikkeoppskrifter? Så se mer her.
Og hvis du vil se flere gratis strikkeoppskrifter, så kan du se hele utvalget vårt her.

Nå håper vi at du er godt kledd for å komme i gang med å strikke oppvaskkluter i alle slags farger og med forskjellige mønstre og teknikker!
Nytt :-)