Strikkemønster Scrunchie


Hjemmestrikkede elastikker, også kalt scrunchies, er og blir en hit! De er vakre og kan lages i alle mulige farger, så du har i utgangspunktet en til enhver anledning.

Å strikke en scrunchie er et enkelt og morsomt prosjekt for både nybegynnere og erfarne strikkere. Det krever ikke mye teknikk å strikke dette tilbehøret. Samtidig kan du strikke en hel haug med scrunchies på kort tid, som du enten kan glede deg over, eller du kan glede deg over en av dine (venner) indianere som har langt hår. En hjemmestrikket og personlig scrunchie vil uten tvil falle i god jord hos mottakeren!Se vårt utvalg av gratis oppskrifter for scrunchies her.
Og se mange flere strikkeoppskrifter her.

En scrunchie kan strikkes på forskjellige måter. I noen tilfeller strikkes de rundt på rundpinner, i andre strikkes de for eksempel på strømpepinner. I mange tilfeller legges det til et strikk som trekkes gjennom strikket strikk eller monteres på det. Noen velger også å hekle en fin kant rundt scrunchien, noe som gir en elegant finish.

Hvis du helst vil hekle en scrunchie, kan du. Sjekk for eksempel denne oppskriften som inkluderer en heklet scrunchie.Les mer om heklede scrunchies her.

Scrunchies kan strikkes i mange forskjellige typer garn. Derfor er det veldig opp til deg hvilket garn du liker og liker å strikke med. Hvis du vil ha en sterk scrunchie, kan du velge å strikke i ull, mens du kan velge å strikke i bomull hvis scrunchie trenger å være lettere. Hvis du har tykt hår, anbefaler vi å bruke bomullsgarn, da det kan holde litt bedre enn for eksempel velourgarn. Du kan også velge å gå med mohairgarn til hårflettet. Her er resultatet vakkert og luftig.

Noe av det beste med å strikke scrunchies er at du ikke trenger å kjøpe mye nytt garn for å starte prosjektet. En scrunchie krever ikke veldig mye garn. Derfor, hvis du har mye garnrester, kan du velge å bruke noen av disse til å strikke hårfletter. På den måten får du mange forskjellige og unike scrunchies mens du får fjernet garnmassen.

En annen flott ting med hjemmestrikkede scrunchies er at du kan matche dem med de andre hjemmestrikkede scrunchiesene. Har du for eksempel strikket en ny bluse eller topp og har noe garn i overkant? Ja, så kan du bruke restegarnet til en ny hårflette som passer perfekt til blusen eller toppen!

Hvis du vil legge til litt ekstra effekt på dine hjemmelagde scrunchies, er det bare fantasien din som setter grensene. Hvis du elsker glimmer, kan du velge å legge til en glimmertråd enten gjennom hele arbeidet eller på kanten av hårflettet. Du kan også eksperimentere med å legge perler til scrunchie. For eksempel kan du strikke våre Hama-perler i verket og legge til en leken effekt. Selvfølgelig kan du også gi den gassen ved å leke med farger. Skal for eksempel din hjemmestrikkede scrunchie være ren, stripete eller ha en farget kant? Det er helt opp til deg!

Ha det gøy med din strikkede scrunchie :-)