Heklede gaver

Skal du også være i ferd med å lage en heklegave til noen du kjenner, men har litt vanskelig for å finne ut hva den skal være. Så har vi samlet et stort antall ideer her, slik at du kan komme i gang med å lage den perfekte gaven til den heldige mottakeren. Utforsk artikkelen her eller finn enda mer inspirasjon til spesielle jubileer nederst på siden.

Se vårt store utvalg av hekleoppskrifter her

Heklede gaver kan komme i et utall farger og former, avhengig av hvem mottakeren er. Det kan være alt fra det lille, heklede hårstrikket til bluser og sjal. Mulighetene er mange når det gjelder heklede gaver, og derfor kan det være vanskelig å finne den rette. I denne artikkelen vil vi hjelpe deg med å zoome inn på hva som er riktig for mottakeren din.

Den raske gaven

Er du i siste øyeblikk og trenger en gave klar? Vi har alle vært der, men frykt ikke, for det tar ikke lang tid å ha en gave klar.

Hårelastikker og pads er perfekte gaver når det gjelder å gå fort. De små fine dekorative artiklene er morsomme og enkle prosjekter - test deg selv og se hvor mange du kan tjene på to timer. I tillegg er disse typer gaver ideelle for å bruke de siste restene av garn fra forrige prosjekt.

Les mer om scrunchies her.

Vil du vite mer om heklede tallerkener? Klikk så her og les om heklede runder.

En annen rask gave kan være en liten bamse. De små bamser trenger ikke bare å være for barn, men kan også lages som dekorasjoner for voksne. Så det er mange alternativer med de små dyrene som kan gjøre barn og barnslige sjeler fornøyde med en hjemmelaget gave.

Les mer om heklede bamser her

Den personlige gaven

En personlig gave kan være veldig mange forskjellige ting, da det avhenger av mottakeren. Vi har imidlertid funnet noen forslag som vi er sikre på at folk flest vil synes er veldig personlige.

Et heklet teppe kan virke som et uhåndterbart prosjekt, men det trenger ikke være slik. Det kan starte fra et babypakning til et voksen sofeteppe, som kan brukes i mange forskjellige funksjoner. Det beste med tepper er at det er en gave som vil vare i årevis, hvis den behandles riktig.

Les mer om heklede tepper her.

Utforsk vårt store utvalg av gratis hekletepper.

For lesehesten er et heklet bokmerke ideelt. Lag et personlig bokmerke som gjenspeiler personens lesevaner - hvis det er fantasi og frykt, så kast deg over heksen eller spøkelset. Hvis det i stedet er den store kjærlighetsromanen, kan en vakker blomst utgjøre bokmerket. Vi har et stort utvalg av oppskrifter for forskjellige typer heklede bokmerker, og det er til og med helt gratis.

Se vårt utvalg av oppskrifter på heklede bokmerker her

Den praktiske gaven

Det er ikke noe bedre enn å motta en gave som kan brukes om og om igjen. Her er praktiske gaver helt ideelle, da de kan være både vakre og dekorative, men også veldig nyttige i hjemmet.

Heklede kluter er en sikker favoritt. De små kreasjonene kan lages i nøyaktig den fargen som passer mottakerens hjem - variert eller dempet. De fine klutene er også et miljøbevisst valg, da de kan vare i mange år og brukes igjen og igjen.

Les mer om heklede kluter her

Et heklenett er også en fin gave som kan brukes til mange forskjellige formål. Både for shopping, men også som pose, gjør det heklede nettet seg bra. Nettet kan lages i akkurat den størrelsen som passer formålet - det er en perfekt gave til både ham og henne.

Se vårt store utvalg av oppskrifter på heklet garn

Er du mer interessert i å strikke gaver? Heldigvis har vi også samlet mye inspirasjon slik at du kan komme i gang med å strikke din neste gave

Les mer om strikkeoppskriftene våre her.

Nedenfor finner du et utvalg av artikler rettet mot spesielle jubileer, slik at du kan finne den perfekte gaven. Klikk på artikkelen for å lese mer.