Bordsparer for hekleoppskrift

Oppgrader den litt kjedelige bordbeskytteren i kork, som de fleste sannsynligvis har blitt kjent med. Heldigvis er det et enkelt, oversiktlig og billig hekleprosjekt å komme i gang med. Hvis du er ny på en heklenål, så er en heklebordbeskytter også et godt prosjekt til å begynne med. Vi har også oppskrifter på den mer erfarne hekleren, slik at du kan bli utfordret på alle nivåer.

Se vårt store utvalg av gratis oppskrifter for heklede bordbeskyttere her

Hekling av interiøret i ditt eget hjem har blitt veldig populært. På den måten er du helt sikker på at du får den i akkurat den fargen, stilen og modellen som passer hjemmet. Som en ekstra bonus kan det være ekstremt miljøvennlig, ettersom hjemmelaget interiør som bordbeskyttere, kluter og håndklær kan brukes om og om igjen.

Hos oss finner du et stort antall oppskrifter for heklede bordbeskyttere. Her kan du velge mellom mønstre i forskjellige mønstre, former, farger og i forskjellige garn. Kast deg for eksempel i å hekle en bordspatel i filtgarn. Så ender du opp med et tett og deilig servise.

Les mer om filtgarnet vårt her

Det morsomme med bordbeskyttere er at i motsetning til kluter og grytekluter er det ikke begrenset til bomullsgarn. En bordspatel kan toves i utvalgte ullgarn, noe som betyr at den er tett og varmeavvisende som bomull. Dette gir deg muligheten til å bruke noen av restene dine fra tidligere strikke- og hekleprosjekter.

Se vårt utvalg av garn som kan toves her

Heklebordbeskyttere er imidlertid ikke begrenset til tovingsteknikk i det hele tatt. En tykk bordbeskytter i et nydelig bomullsgarn er minst like bra. Fordelene med å hekle i bomull er mange. Den kommer i et stort utvalg av farger, kan vaskes i maskin og er til og med en veldig billig garnkvalitet.

Les mer om bomullsgarn her

Våre mest populære bomullskvaliteter er Drops Paris og Mayflower Junior Cotton 8/4 . Begge garnene kan vaskes opp til 60 grader i maskinen, noe som betyr at ikke bare smuss, men også bakterier kan fjernes fra hjemmelaget servise. Så det er store fordeler med å bruke bomullsgarn til dine heklede grytekluter.

Utforsk vårt store utvalg av bomullsgarn her

Hvis du vil ha en bordbeskytter som tilfører hjemmet mer farge, er denne regnbuebordbeskytteren helt perfekt. Her kan du også bruke restene fra 8/8 bomullsgarn og lage din egen, personlige regnbue. Fortsett mønsteret og fargeskiftet til det er akkurat den størrelsen du vil ha. Mønsteret her er også perfekt for en nybegynner, da du bare hekler i halvmaske. Vil du ha en mer ensartet bordbeskytter? Ja, bare lag serviset i en eller to farger uten for mange fargeendringer.

Vil du lage et helt sett til kjøkkenet? Oppretthold stilen ved å bruke de samme fargene på både kluten, håndkleet, bordbeskytteren og gryteholderen for å oppnå et jevnt og stilig resultat.

Her kan du lese mer om våre hekleoppskrifter.

Vi håper du nå er klar til å komme i gang med din egen heklede bordbeskytter :-)