Hvordan male et hus

Det er mange måter å huse på. Det er bare fantasien som setter grenser. Her er et eksempel på et skjevt hus med noen få trær og noen skyer - en skikkelig vårdag.

Utforsk de mange fine motivene her

Brukt her:
Blyant
Viskelær
Stenlak
Børste
Lenke til materialer er nederst på siden

Vil du vite enda mer om maling på stein? Klikk så her

Slik gjør du det

  1. Finn noen gode steiner på stranden - i forskjellige størrelser og former
  2. Vask steinene grundig i lunkent vann med tilsatt vaskemiddel slik at smuss og sand fjernes og la dem tørke (noen ganger bruker jeg en tørketrommel, så går det litt fortere).
  3. Start med å male himmelen lyseblå med akrylmaling (bland hvit farge i den blå, du får en lysere blå farge). Mal deretter gresset grønt (bland hvit farge inn i det grønne, så får du en lysere grønn farge).
  4. Tegn husene med blyant slik at du får en ide om hvor og hvor mange hus som skal være på steinen. Blyantlinjene kan slettes med vanlig viskelær.
  5. Når du er fornøyd med designet, maler du omrisset (omrisset) av huset med tynt svart blekk. Når det er tørt, må du male husene i de fargene du ønsker. Du kan også male vinduer og dører osv. (0,7 mm blekk brukes her) - og muligens noen skyer og trær - slipper løs fantasien.
  6. Når motivet er ferdig kan du eventuelt avslutte med et lag med steinlakk. Lakken får steinen til å skinne, og i tillegg kan steinen lagres ute. Jo flere lag med lakk du bruker, jo mer skinnende blir steinen.

TIPS:

Hvis du bruker poscatusses, kan du skyve litt maling ut av poscatus ved å trykke spissen inn flere ganger. Forsikre deg om at overflaten du legger på malingen ikke er absorberende. Du dypper tusjpennen i malingen eller bruker en pensel. Det er veldig bra når det er et stort område som må farges - og du ikke har en av de tykke markørene.

Se det store utvalget av markører for maling på stein her

I tillegg kan du blande farger på samme måte; hvis du ikke har en oransje farge, kan du skrive ut litt gul og rød farge og blande med en pensel (den oransje fargen blir ikke så frisk og sterk som på en oransje markør).

Finn den perfekte børsten å blande farger med

Du kan også lette fargene dine; Hvis du for eksempel vil ha en lysegrønn, skriver du ut hvite og grønne blekk og blander dem.

Bonusinformasjon:

Du kommer langt med fargene hvitt og svart, samt primærfargene gul, blå og rød.
Gul blandes med blått for å få en grønn farge
Blå blandes med rødt for å få en lilla farge
Rød blandes med gult for å få en oransje farge

Nyt!

Materialer

Staedtler

Posca

Blyanter (inneholder 3 blyanter, viskelær og blyant tips)

Muligens. Børste

Stein lakk (lenke kommer senere)

Andre produkter du kan male og tegne med kan du se på her