Hekle mønster scrunchie

Vil du også oppgradere det vanlige hårelastikken litt? Ja, så er det heldigvis ganske enkelt å komme i gang med å hekle din egen personlige scrunchie, enten du vil ha en lett og elegant eller en stor og klumpete.

Se vårt utvalg av gratis oppskrifter for scrunchies her

Det smarte med den vakre, heklede hårflettet er at den ikke bare er reservert for håret. Strikken kan også brukes som dekorasjon rundt for eksempel håndleddet. Hekle en scrunchie som passer til antrekket ditt for å lage et fint armbånd til dette.

De heklede hårflettene, også kalt scrunchies, er et fint enkelt prosjekt, selv for en nybegynner. Det krever kunnskap om ganske mange typer masker. Du kan bare lære faste masker, og deretter bygge videre med kolonner eller halvmasker. Så du er ny på en heklenål? Ja, så er det bare å kaste deg i en heklet scrunchie for deg eller en av venninnene dine.

Siden garnet er heklet rundt en normal hårflette, trenger du ikke å bekymre deg for at det ikke klarer å holde håret. Så lenge du velger et strikk med god strekk, og det kan vikles tett rundt håret som vanlig, fungerer strikken til perfeksjon. Hvis du har veldig tykt hår, anbefaler vi at du bruker bomullsgarn, da det kan holde litt bedre enn velour, som er veldig glatt.

Kjøp hårfletter til hekle scrunchies her

Hårelastikker er også en utmerket måte å bruke mye garnrester på, ettersom veldig få meter garn går inn i det lille tilbehøret. Avhengig av hvilken modell du vil ta den mellom 10 og 30 g. Så den er utrolig liten, så her kan du virkelig tynne ut i det store garnlageret med små rester.

De heklede scrunchies kan lages nøyaktig etter eget ønske. Hvis du vil ha en mer chunkie scrunchie, kan du kaste deg i å leke med velourgarn som det myke Bohéme Velvet Fine fra Go Handmade . Garnet er morsomt og utfordrende å jobbe i og gir et helt fantastisk resultat med det vakre spillet i velourgarnet.

Hvis du vil ha en lettere og mer elegant elastikk, vil vi anbefale et bomullsgarn i 8/4. Bomullsgarnet er et utmerket nybegynnergarn som kan brukes til heklede grytekluter, kluter, tepper og klær. Så det er bare å velge fargen du vil ha og komme i gang med den heklede scrunchien.

Les mer om bomullsgarnet vårt her

For å gjøre det heklede elastikken enda mer spennende å se på, kan du legge til en glittertråd for effekt. Sett det gjennom hele arbeidet eller på slutten for å gi det et hyggelig og livlig spill i lyset.

Se vårt store utvalg av glimmertråder her.

Vil du ha hjelp til å komme i gang med ditt neste hekleprosjekt? Så har vi skrevet en artikkel om hvordan du kommer i gang og hvilken oppskrift du kan bruke.

Les mer om hekleoppskrifter her.

Ha det gøy med din heklede scrunchie :-)