Hekle mønster julepynt

Vil du også gjøre julepynten din mer personlig? Ja, heklet julepynt er det riktige valget, da det kommer i utrolig mange forskjellige nyanser. Enten det er nisser, snømenn eller små fine kleshengere, så har vi definitivt en oppskrift på heklet julepynt som passer deg. Vi har oppskrifter på det innovative, det nostalgiske, det morsomme og for de som er mest for den berømte julepynten.

Dykk ned i oppskriftene våre på heklet julepynt her

Ved å lage din egen julepynt kan du lage en rød tråd i hjemmet. Du kan velge hvilke farger, uttrykk og materialer julepynten skal være laget av. Julepynt holdes vanligvis i rødt, gull og grønt, men når du lager din egen julepynt kan du lage akkurat det fargetemaet du ønsker.

Når du velger å kjøpe julepynt, kan du velge mellom nordiske, tradisjonelle og mange andre stiler. Ved å lage julepynt selv, kan du også velge å holde deg til en stil for å oppnå harmoni i hjemmet. Hvis du er mer i å lage all julepynten du synes er vakker, så oppnår du en mer tradisjonell og koselig atmosfære.

Det kan være et godt fellesprosjekt for familien å komme sammen for å lage hjemmelaget julepynt. Lær familien din å hekle enkle alver eller kaste deg i å klippe og lime inn krypende alver og kranser. Vi kan tilby et vell av kreative sysler som ikke er begrenset til heklenåler eller strikkepinner.

Se vårt store utvalg av juletilbehør her

Felles for julepynt er at det skaper kos, varme og glede i hjemmet. I tillegg kan den fine julepynten videreføres gjennom generasjoner. Mange av oss har allerede julepynt fra besteforeldrenes generasjon eller utover. Hjelp med å videreføre vakker og unik julepynt til de neste generasjonene ved å lage dem selv. Det er også miljøvennlig, da julepynten kan brukes i mange år fremover.

Når det gjelder hvilket garn du skal bruke til julepynt, er alternativene mange. Alt kommer an på hvilken effekt du vil ha. Hvis du vil ha en tynn og tynn tråd, kan bomull anbefales. Mercerisert bomull er spesielt egnet her, siden den er mer blank og fast i tekstur. Hvis det derimot er et lettere og ullete uttrykk, så er det greit å bruke en mohairtråd muligens kombinert med en oppfølgingstråd.

Utforsk garnene våre her

Når du har valgt det garnet du synes passer best til prosjektet ditt, kan du se nærmere på vårt store utvalg av tilbehør. Legg til en bjelle for å gi en morsom effekt, eller la en glittertråd følge i den heklede julepynten for å legge til litt glitter. Heldigvis er mulighetene mange.

Begynn å hekle de 24 dørene i julekalenderen. Her kan du leke med morsomme former og farger, slik at hver dør er helt unik. Drops har gitt et eksempel der du kan hekle alle 24 dørene med ganske mange elementer. Julekalenderen er heklet i Drops Safran, som er et langfibret, kammet egyptisk bomullsgarn. Det gjør bomullsgarnet skinnende og veldig mykt - perfekt for en søt julekalender.

Finn oppskriften på den heklede julekalenderen her

Mangler du inspirasjon til hva du skal legge bak de heklede dørene? Hva mer perfekt enn hjemmelagde gaver som kan gjøre alle glade. Vi har gjerne gitt mange gode forslag til hva du kan lage hjemmet til heklingen til de som fortjener en gave.

Se tilbudet vårt om gode julegaver her

Enten du er mest for julebordpynt, fine dekorative gjenstander å henge opp, julestrømper eller kranser, kan vi hjelpe med en oppskrift på dette. Nederst i artikkelen her kan du lese mer om heklet julepynt til juletreet, heklede ornamenter og heklede nisser. Her presenterer vi også en rekke oppskrifter, slik at du kan være enda mer trygg på valget av hekleoppskrift.

Kom i gang med vårt store utvalg av juleoppskrifter og finn den som passer din julestil.