DROPS - Merino

På denne siden ser du vårt utvalg av nydelig merinogarn. Nytt :-)

Copyright © LindeHobby.no

Materiale_227: 100% Merinoull
41,95 NOK
0 omtaler
Materiale_227: 100% Merinoull
41,95 NOK
0 omtaler
Materiale_227: 100% Merinoull
41,95 NOK
0 omtaler
25% rabatt
Materiale_227: 50% Ull /50% Bomull
30,00 NOK
39,95 NOK
Du sparer: 9,95 NOK
Tilbudet utløper17/07/2024
0 omtaler
27% rabatt
Materiale_227: 100% Ekstrafin merinoull
29,00 NOK
39,95 NOK
Du sparer: 10,95 NOK
Tilbudet utløper17/07/2024
0 omtaler

Robust merino som er praktisk i hverdagen

Kan du kombinere det praktiske, det myke og det litt luksuriøse når du strikker? Med riktig merinogarn kan du gjøre det bra. Merino kommer opprinnelig fra sauen merino, som avles både i Australia og i New Zealand, men har spanske røtter. Ullen fra merino er kjent over hele verden på grunn av sin mykhet og god kvalitet. Selv om den er myk og dermed kan være litt delikat, er merino mer robust enn du kanskje tror. Denne robustheten gjør det enkelt å strikke i merino.

Den er preget av sine veldig tykke og kanskje litt tunge tråder. Men det er også denne vekten som gjør den så ettertraktet og varm og dermed veldig egnet for et land som Danmark, der vinteren kan trekke i flere måneder enn planlagt. Derfor er det viktig å ha fine gensere som både er dressete og i god kvalitet som varer lenge.

Ullen på de varme teppene

På grunn av tykkelsen og robustheten har du til og med sett tepper strikket av merinoull. Du kan gå og ha mye merino uten at det tar mye skade. Derfor er det også åpenbart å bruke denne typen garn til nydelige snooze-tepper til sofaen etter daggry eller til å strikke sengetepper som kan brukes som et ekstra lag når det enten blir for kaldt til å bare sove med dyne, men ikke kaldt nok å trekke ut vinterdynen.

Samtidig gjør merinos store popularitet det enkelt å finne den i mange forskjellige størrelser på garnnøkler og ikke minst i utrolig mange farger. Derfor kan du designe et mykt sengeteppe i henhold til det eksakte mønsteret og i fargene du forestiller deg, passer best til dine behov og stil.

Myk og robust samtidig

Når det gjelder design, gir tykkelsen på merino deg muligheten til å eksperimentere med mange forskjellige typer teknikker. Det er spesielt åpenbart å eksperimentere med større terninger og flere lag som nesten kan gi teppet inntrykk av oppvarming, så vel som en tynn sommerdyne kunne ha gjort. Men ved å kjøpe riktig garnøkkel er det også mulig å gjøre det stikk motsatte. For eksempel kan du kjøpe garnøkler som er tynne og lette. På denne måten får du et fint og ekstremt tynt lag med for eksempel perforerte mønstre som er fasjonable for gensere på varme sommerkvelder.

Blandingen av å være myk og robust gjør det også til et populært valg for et materiale som er egnet for tepper som veldig små babyer og småbarn kan sove med. Merino sørger for at barnet aldri blir irritert over garnet som riper, og på den annen side bør ikke foreldre og besteforeldre konsentrere seg om at teppet blir skadet av vask og slitasje. Merino er en hardfør rase, og garnet er så tykt at det også er robust nok til å tåle vann og vask.