Hekle mønster pute

Trenger du også en pute for å plassere på sofaen, som pynt i sengen eller kanskje til den lille? Ja, da har du kommet til rett sted. Hos LindeHobby har vi et stort utvalg av gratis hekleoppskrifter for puter som kan brukes til alle slags formål; en sofapute til stuen, en morsom og annerledes pute til barnerommet eller kanskje en fin dekorativ pute til sengen.

Finn alle oppskriftene våre på heklede puter her.

Når du begynner å hekle en pute, er det viktig å bestemme hvilken type pute du vil ha. Vil du ha en nøytral pute som vil smelte inn i sofaen, eller vil du ha en pute med mye lek i form av mønstre og farger? Vi har definitivt både mønsteret og garnet for dine behov.

Se vårt store utvalg av garn her.

Puter er utrolig koselige og praktiske å ha i nærheten - spesielt når du starter hekleprosjektet, så det er bra med litt støtte for ryggen. Se vårt store utvalg av gratis hekleoppskrifter her.

Når du skal begynne å hekle en pute, trenger du ganske mange midler. En heklenål, garn til puten og fyll. Selve fyllet kan være en mettende bomullsull som du kan kjøpe her, men du kan faktisk også enkelt få en pute i det heklede trekket. På den måten kan du gi gamle puter et helt nytt liv, eller legge litt farge til hverdagen din med heklede deksler.

Du kan også matche puten din med teppet ditt. Bruk de samme fargene eller mønstrene for å oppnå en vakker, sammenhengende effekt i hjemmet ditt. Du kan lese mer om heklede tepper her , mens du kan lære mer om strikketepper her. Et sett med pute og teppe er også en overdådig gave til den unge personen som nylig har flyttet hjemmefra. Her kan det fine settet gi hjemmet et snev av personlighet og kos.

Du kan også velge å kombinere en heklet pute med et strikk for å oppnå en dristig effekt som her. Her gir den vakre teksturerte effekten fra den heklede puten sammen med den deilige kombinasjonen av farger fra den strikkede puten et retro-utseende. Putene kan matches i fargene for å oppnå en roligere effekt.

Finn mønsteret til den heklede teksturputen her.

En pute til barnerommet kan også være et morsomt prosjekt. Putene kan tilpasses for å passe barnet som puten skal gis til. Hekle puten i et slitesterkt garn som bomull, og så ender du opp med en pute som kan brukes i mange år og til og med generasjoner. Her er bomullsgarnet bra, siden det begge er ekstremt slitesterkt, men det tåler også vask ved høye temperaturer, slik at puten kan være ordentlig ren etter bruk.

Se hele utvalget vårt av bomullsgarn her

Vi håper du nå føler deg inspirert til å komme i gang med din egen heklede pute :-)