Mal på stein

Har du også fått øynene opp for hvor morsomt det er å male på stein? Det tar ikke mye å komme i gang - strendene er fulle av steiner, og da trenger du litt krangling. Det er enkelt og billig og er til fordel for store og små.

Trenger du en personlig gave eller vil du bare være kreativ? Har du mot til å slippe løs kreativiteten din og male på stein?

Da finner du både inspirasjon og veiledning om dette.

Her finner du alt du trenger for å male på stein.

Nederst på siden finner du lenker til materialer og guider med inspirasjon til maling på stein.

De malte steinene kan også gis som gaver til alle aldre og alle anledninger, eller de kan dekorere stue, soverom, bad og hage - akkurat der du tenker.

Vil du også gi andre typer gaver? Her kan du lese mer om heklede gaver

Å male dyr på stein er absolutt en favoritt for de minste, og barn er veldig flinke til å finne på kreative versjoner av dyr.

Det er heller ikke noe så fantastisk som å ha en malt stein med inngangen til hjemmet ditt med ordene "Velkommen" - det gir glede.

Hvis du trenger plasskort for en stor fest, hvorfor ikke male stedkortene på stein, som gjestene kan ta med hjem som et fantastisk minne fra en fantastisk fest.

Brett deg ut med dine kreative evner og se nærmere på de mange hobbyartiklene våre

Du finner steinene på en av de utallige strendene i Danmark. Det er flate steiner som er bra for sitater eller annen tekst. Det er runde og skjevestein, der formen nesten bestemmer hva som skal males på steinen.

En fin strandtur med familie eller venner om morgenen, og så er resten av dagen opptatt med kreativitet for både store og små, og resultatet er alltid en suksess.

Vil du se enda flere motiver å male på stein? Da kan du kjøpe boka Art on Stone her

Vertinne gave

En søt vertinnegave med en liten malt blomst - eller steinmalt som kaktus i en blomsterpotte sammen med strandskjell er også en morsom gave som definitivt vil begeistre.

Veiledning for guide og vertinne - klikk her.

Her finner du alt du trenger for å male på stein.

Doodles

Tegning krabber har gradvis blitt en hel kunst og har utviklet seg til forskjellige stiler. Du vet, du har en lang telefonsamtale, og du har papir og blyant med deg, og det er noen doodles på papiret - det kalles doodles i dag.

Her finner du alt du trenger for å male på stein.

Morsomme dyr

Morsomme dyr på steiner er alltid en favoritt - dyr er søte og vekker fantastiske følelser hos alle, store og små. Et marihøne (eller ugler) er ganske enkelt å male, det tar ikke mye finesse før alle kan se hva det er. Det er absolutt også en flott personlig gave til barnets bursdag.

Her finner du alt du trenger for å male på stein.

påske

Påsken er vårens farge. Maling i friske gule, oransje og grønne farger gir hjemmet et friskt pust. Etter en lang vinter er det fantastisk med påskestein plassert forskjellige steder både ute og inne. Små malte steiner til påske lunsjbord sammen med en vase med ville blomster fra naturen gir førsteinntrykk av våren.

Maling av steiner med teksten VELKOMMEN er også en hit. Gjester som kommer på besøk og ser en vakker, lykkelig stein som er imøtekommende, er en flott start på en flott kveld. Her kan du velge store steiner som kan være ute, eller de mindre steinene som er i gangen på møbler, for eksempel.

Å ha steiner malt med julevarer i vakre røde, grønne og hvite farger - eller svart / hvite farger hvis du er mer interessert i det grafiske uttrykket - dekorere julebordet, eller hvor som helst i hjemmet. Det er så mange morsomme og lykkelige julemotiver du kan male. Det er absolutt noe barna ville være veldig glade for som en koselig juleaktivitet med mamma, pappa, besteforeldre og søsken - og selvfølgelig blir det epleskiver mens alle sitter og maler.

Hvis du holder en stor fest, vil et bordkort malt i stein være en flott gave for gjestene å ta med hjem for å feire en flott dag. På bordet er det absolutt også gøy å legge steiner med korte positive ord.

Å male ansikter med morsomme grimaser bringer et smil til leppene. Du kan la formen på ansiktene avhenge av formen på steinen; avlang, rund eller trekantet; lykkelige, sinte, overraskede eller sprø ansikter - det er mange muligheter for å lage morsomme ansiktsuttrykk. Bilde nr. 2 hvor steinen hadde form som en gulrot, så selvfølgelig måtte en gulrot med et morsomt ansikt males.

Morsomme mennesker - barn eller voksne - med glade ansikter, eller morsomme ansikter gleder seg virkelig. En tegning av en kamp menn / kvinner er ikke veldig vanskelig å tegne. Hvis du trenger å lage portretter, vil jeg foreslå en stor stein og en glatt overflate å jobbe med slik at du får det beste resultatet.

Det er forskjell på steiner - det er steiner med grove strukturer og steiner som er glatte. Det er lettest å male på glatte steiner, det gir en rett linje, mens de grove steinene alltid vil gi en mer ujevn linje - men det kan ikke sees med det blotte øye, bare hvis du ser veldig nært eller forstørrer et bilde av en stein. De grove steinene gir en kunstnerisk karakter når steinens karakter dukker opp.

Materialer

Alt du trenger for å komme i gang med maling på stein finner du her:

Se alle kranglene våre

Se alle børstene våre

Se alle akrylmalingene våre

Se vår akrylmaling - Når du trenger å male store overflater, lønner det seg å bruke akrylmaling

Se vår steinlakk (kommer snart)

Boken Maling på stein