Hekleoppskrifter for barn

På denne siden finner du hekleoppskrifter på mange morsomme og søte hekleprosjekter som definitivt vil gå bra med barna. Finn oppskrifter på julefigurer, julepynt, en kul nisselue, kostymer, lunefull dekorative puter til barnerommet, morsomme soveposer og dekorative scrunchies for det lange håret.

Mange av oppskriftene er helt gratis. Dette betyr at det bare krever at du laster ned mønsteret direkte fra nettstedet til telefonen, nettbrettet eller datamaskinen din før du kan komme i gang med ditt neste hekleprosjekt. Hvis du vil, kan du selvfølgelig også skrive ut oppskriften. Tingene du trenger for å gjøre oppskriftene til virkelighet, kan du selvsagt kjøpe hos LindeHobbys nettbutikk. Det krever faktisk ikke noe mer enn et mønster, din favoritt garn og en passende heklenål å komme i gang.

Pris fra
632,95 NOK
637,00 NOK
Du sparer: 4,05 NOK
0 omtaler
250,76 NOK
278,63 NOK
Du sparer: 27,87 NOK
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
Pris fra
140,10 NOK
142,35 NOK
Du sparer: 2,25 NOK
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
64,68 NOK
67,20 NOK
Du sparer: 2,52 NOK
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler

Det er trendy og kult å hekle og lage ting med hendene

De siste årene har det igjen blitt veldig trendy å hekle og lage ting med hendene. Håndarbeid har blitt kult igjen, og ikke minst i barneuniverset. Du forstår det godt når du ser hvilke fine og kreative uttrykk du kan skape når du kombinerer hjemmelagde og kjøpte ting på barnerommet eller i barnas garderobe.

Lag et kult, annerledes og personlig uttrykk på barnerommet med en hjemmekoset pute. Du kan også dekorere hjemmet ditt til jul med barna dine med de fine, hjemmelagde julefigurene, som du finner oppskriftene på her. Kanskje barna til og med blir med eller hjelper til med å hekle figurene.

Lag en gave som oser av kjærlighet og gjør det til et felles prosjekt

Enten du hekler til barn som mamma, bestemor, bestefar, tante, kjæreste eller noe helt sjette, å lage og gi hjemmelagde gaver er en enorm kjærlighetserklæring. Det oser av kjærlighet og omsorg når noen har tatt seg tid til å gjøre ting selv, og barna synes også at det er både kult og hyggelig å ha personlige og unike ting som er brukt tid og energi på. Det er bare å komme i gang.

Mange barn elsker også å gjøre både kreative prosjekter og gjøre ting med foreldrene sine. Derfor kan det være åpenbart å finne en metode for å få barna med i håndarbeid og hekleprosjekter. På denne måten blir det både et felles koselig øyeblikk, og barna får et enda større eierskap av det ferdige resultatet.

En idé kan være å la barna velge farger og fargekombinasjoner på prosjektet, og kanskje de eldre barna til og med kan hjelpe til med hekling. Hvis du hekler figurer og dyr, kan barna også være med på å fylle ut figurene. Noen barn synes det er hyggelig å bare få lov til å holde garnøkkelen og pakke ut mer tråd når det trengs.

Det trenger ikke å være perfekt: alle kan delta

Husk at det ferdige resultatet ikke nødvendigvis trenger å se ut som bildet på hekleoppskriftene. Det er nettopp det sære, unike og personlige uttrykket som gir hjemmeknekte ting sin sjarm. Uniform, feilfri og perfekte ting kan kjøpes i butikkene, og de har ikke så mye sjarm eller personlighet som de hjemmelagde tingene har. Det spiller ingen rolle at det hele ikke er strengt. Sluttresultatet skal nok uansett være veldig hyggelig.

Jeg kan ikke hekle, hva gjør jeg?

Selv om det umiddelbart kan virke både vanskelig og komplisert, er det ikke umulig eller så vanskelig som du kanskje tror å hekle. På YouTube finner du mange nybegynnervennlige videoer som viser ulike relevante hekleteknikker. Det tar faktisk ofte ikke mange hekleteknikker før du kan komme i gang med en oppskrift. Skriv inn enkle nøkkelord som "Lær å hekle", så er du klar.

Hvilken størrelse skal heklenålen min ha?

Størrelsen på heklenålen avhenger av tykkelsen på garnet du bruker og det estetiske uttrykket for prosjektet du hekler. Du vil også kunne lese på papp eller papiremballasje på den valgte garnøkkelen hvilken størrelse heklenål produsenten anbefaler. På hekleoppskriftene vil du også kunne lese hvilken størrelse heklenål som passer for prosjektet.

Hvis du hekler med garn med en relativt tykk tråd, er en tykkere heklenål å foretrekke. Det samme gjelder hvis du for eksempel hekler med dobbel tråd, dvs. hekle med tråd fra to forskjellige garnnøkler samtidig. Ønsker du et mer luftig og perforert resultat, er det også en fordel å velge tykkere heklenål. Hekler du stramt er også en større nål en fordel.

Hvis du derimot vil ha et strammere og lukket resultat, velg en mindre heklenål. Det samme gjelder hvis du hekler med en tynn tråd. Hvis du har en tendens til å hekle løst, kan du mest sannsynlig også velge en mindre nål.

Hvilket garn?

Hvis du trenger å hekle julefigurer, scrunchies eller andre morsomme prosjekter, vil bomullsgarn ofte være å foretrekke. Bomullsgarn er veldig slitesterkt og slitesterkt, og så kommer bomullsgarn i et stort utvalg av tykkelser og morsomme fargekombinasjoner.

Hvis du trenger å hekle klær, er Baby Merino fra DROPS et godt valg. Baby Meirno er veldig myk og klør ikke, slik flere andre ulltyper kan gjøre. I tillegg er babymerinoull også veldig elastisk, og barna har derfor god bevegelighet og mulighet for bevegelse med denne typen garn, der andre ulltyper kan ha en mer stiv følelse.

Vaskeinstruksjoner

De fleste vaske nøkler har en vaskeanvisning. Det er lurt å oppbevare disse eller huske hvordan garnet vaskes best. Det ville være synd å bruke lang tid på et hekleprosjekt, som deretter går i stykker ved første vask. De fleste typer garn kan vaskes i maskin, men det er forskjell på hvor mange grader de tåler.

DROPS Baby Merino kan for eksempel vaskes i maskin ved 40 graders finvask. I tillegg er det ofte en fordel å velge et ullprogram og å velge et vaskemiddel som passer for ull. Bomullsgarn tåler derimot ofte litt høyere grader og tåler i mange tilfeller også en tur i tørketrommelen. Baby merino ull kan ikke.