Mange triks for å finne passende runde pinner


Hvis du elsker strikking, er du godt klar over at du aldri skal gå ned på strikkepinner. Dette gjelder også ditt private utvalg av runde pinner, som knapt kan være for store.

Hvis du ennå ikke har begynt å strikke, men har et ønske om det, kan det være litt forvirrende å måtte kjøpe de første rundpinnene. For hva skal man egentlig vurdere når man kjøper? Alt dette kan du bli mye klokere på her på siden, hvor vi gir deg mange triks for å bare finne passende runde pinner.Se hele vårt utvalg av rundpinner her.

Runde nåler - den mest solgte strikkepinnen

Tidligere var de mest brukte strikkepinnene såkalte hoppnåler, men i dag er det faktisk rundpinner som er bestselgeren. Rundpinner ble opprinnelig designet for å strikke rundt, men du kan faktisk bruke rundpinner til strikkeprosjekter fra hele verden - både store og små.

Det gode med runde pinner er at de ikke veier eller tar mye plass. Dette lar deg enkelt ta de runde nålene med deg i vesken, slik at du alltid kan fortsette å strikke på det kreative prosjektet når du er på farten. I tillegg er de runde tappene koblet sammen via en såkalt ledning. Dette betyr at du ikke kan miste masken, noe som for mange er en stor fordel.

Hvis rundpinner ikke er noe for deg, er alternativet vanligvis strømper eller fjærer . Det er imidlertid en god ide å prøve de runde pinnene. Det er gode grunner til at de er like populære som de er.

Valg av sirkulært nålemateriale

Det er mange forskjellige runde pinner på markedet. Derfor må du bl.a. Bestem hvilket materiale dine runde pinner skal være laget av. Vanligvis kan du velge mellom bambus eller metall. Det er individuelt hvilket materiale som foretrekkes. Resultatet av strikketøyet vil vanligvis være det samme uansett hva du velger, men opplevelsen er forskjellig avhengig av materialvalget.

Med runde pinner av bambus eller annet tremateriale, vil du legge merke til at de runde pinnene er lettere i vekt. Dette kan bidra til å øke strikkeopplevelsen til det bedre. I tillegg lager ikke tremateriale noe som mange synes er gunstig.

For mange er det imidlertid en viss nostalgi knyttet til de tradisjonelle klikkelydene. Disse oppnås hvis du bruker runde metallpinner. For mange er runde metallpinner faktisk det eneste som er riktig, for for dem går bare en del av opplevelsen hvis klikkelydene ikke er der. Prøv forskjellige runde stangmaterialer for å se hvilket materiale som passer best til din smak.

Valg av rund pin størrelse

I tillegg til materialvalget må du også velge størrelsen på den runde nålen. Størrelsene er mange, og du kan kjøpe helt ned fra 25 og 40 centimeter og opp til 100 og 120 centimeter.

Her er en god tommelfingerregel for å følge den foreslåtte nålestørrelsen beskrevet på garnet. Dette er ideelt for deg som har blitt forelsket i et bestemt garn og vil strikke med det. På banneret rundt garnet vil du kunne lese hvilken nålestørrelse som anbefales. Hvis du velger pin-størrelse herfra, vil du ikke kunne gå galt i byen.

Du kan også velge rundpinne basert på et bestemt strikkemønster . Mønstre indikerer vanligvis strikkespenningen. Strikkespenning indikerer hvor mange nåler og masker som går på 10 x 10 centimeter. For best resultat, følg denne uttalelsen.

Det anbefales at du utfører en strikketest før du starter et prosjekt. Her tester du om du faktisk overholder strikkefastheten i forhold til pinnestørrelse og garnvalg. Hvis fastheten ikke samsvarer med strikkeoppskriften, er det viktig å gå ned eller opp en halv rundpinne. Selv om det kan være fristende å hoppe over dette strikkeoppskriften, bør du ikke gjøre det. Sannsynligheten for å få det beste resultatet er mye høyere hvis du utfører en slik test.

Jevn overgang fra pin til kabel

Når du kjøper runde knagger, er det viktig å kjøpe litt god kvalitet. Rund nålkvalitet vurderes spesielt på bakgrunn av hvor jevn overgangen fra strikkepinnene til kabelen er. Jo jevnere overgang, jo mindre uanstrengt vil sømmene gli over pinnene. På denne måten risikerer du ikke at maskene setter seg fast underveis.

Heldigvis er de aller fleste runde pinner på markedet i dag av god kvalitet. Imidlertid kan det være forskjeller i glattheten i overgangen, og dette er derfor verdt å undersøke før du kjøper. I tillegg anbefales det å kjøpe runde pinner, som sitter godt i hånden. Dette er spesielt viktig for deg som strikker hver eneste dag.

Hvis de runde nålene ikke passer godt i hånden din, kan du oppleve ubehag og smerte mens du strikker. Dette er selvfølgelig ikke hensiktsmessig, og derfor må komforten være god. Du må også sørge for god komfort i henhold til sitteposisjonene under strikking. Sitt rett og slapp av skuldrene for å unngå å overbelaste skuldre og nakke.

Utskiftbare rundpinner til den garvede strikkeren

Hvis du er en erfaren strikker som kaster deg over mange strikkeprosjekter, må du selvfølgelig ha riktig utvalg av strikkepinner. Her er det en stor fordel å kjøpe et sett utskiftbare rundpinner . På denne måten har du alle runde pin-størrelser og størrelsen på ledningene som er tilgjengelige, og dine behov vil alltid bli oppfylt.

I tillegg til at det er enkelt å kjøpe et sett med utskiftbare rundpinner, er det faktisk ofte også den billigste løsningen. Det kan løpe fort hvis du kjøper runde knagger og ledninger i forskjellige størrelser hver for seg. Hvis du leter etter den billigste løsningen, er det derfor definitivt en fordel å kjøpe et komplett sett med rundpinner .

Størrelsen på settet varierer fra merke til merke. Hvis du bare vil kjøpe et lite sett på omtrent tre runde pinner, er det selvfølgelig mulig. Du kan også kaste deg ut i det veldig store settet, hvor du får opptil åtte runde pinner. Her vil du være veldig godt dekket og klar til å strikke ethvert prosjekt.

Se alle våre gratis strikkeoppskrifter her.

Strikking har blitt ekstremt populært

Der strikking pleide å være assosiert med eldre damer, har strikking i dag fått en helt ny mening og status. Strikking har blitt ekstremt populært - både blant store og små. Strikkehobbyen har altså vokst betydelig, der den nesten har blitt en mani.

Det er forståelig at populariteten til strikking har fått fart. Når du strikker, kommer du bort fra alle de digitale skjermene som dominerer hverdagen vår. I stedet fokuserer du på håndverket ditt, hvor du lager noe helt alene. Det er en veldig tilfredsstillende følelse å skape noe selv, og du vil uten tvil være fornøyd med resultatet til slutt - selv om du har kastet håndkleet i ringen underveis.

Selv om det kan virke forvirrende og vanskelig i begynnelsen av strikkereisen din, ikke gi opp. Som med alt annet krever strikking øvelse - og du blir bare bedre hvis du øver og øver. Når du har funnet teknikken, kan du raskt kaste deg over spennende strikkeoppskrifter. Du kan enten beholde alle strikkene dine selv, eller du kan gi personlige og unike gaver til venner og familie.