Heklede grytekluter

Hvis du vil hekle interiør som ikke bare pynter, men også utnytter godt, er grytekluter definitivt ditt neste prosjekt. Grytekluter kan hekles veldig raskt med to lange halvstangsømmer eller mer utfordrende med vakre mønstre eller motiver. I tillegg er grytekluter et enkelt startprosjekt for den nye hekleren, men det kan også være et utfordrende og morsomt prosjekt for de erfarne.

Hekling av grytekluter har blitt populær, ettersom de kan tilpasses for å passe deg eller personen som trenger dem i gave. I tillegg er det en viktig del av kjøkkenet som kan brukes om og om igjen.

Se alle oppskriftene våre på heklede grytekluter her

For grytekluter anbefaler vi å bruke bomullsgarn, da det er best å tåle varmen fra de varme grytene, pannene og oppvasken. Det er også viktig å hekle gryteklutene tykke slik at varmen ikke kommer gjennom fingrene. Dette kan gjøres ved å hekle med to tråder 8/4 bomullsgarn, 1 tråd 8/8 bomullsgarn eller flere lag.

Se alt vårt 8/4 bomullsgarn her

Se vårt 8/8 bomullsgarn her

En annen god grunn til å bruke bomullsgarn er også at garnet kan vaskes ved høye temperaturer. Da kan også smuss og smuss som kan komme på under tilberedningen, komme av igjen. I tillegg er det også viktig å vaske garnet i 60 grader, ettersom bakteriene på en brukt gryteholder dør av høy varme. De mest populære bomullsgarnene som tåler varm vask er Mayflower Junior Cotton 8/4 og Garn og farger Epic .

Se vårt store utvalg av bomullsgarn til grytekluter her

Det er også viktig når du hekler gryteholderen at den ikke hekles for stramt. Derfor er det også viktig å hekle i fleksible masker som halvsømmer, sømmer eller avlastningssømmer, ettersom det gir mer bevegelse og fleksibilitet i potteplastikken, slik at det er lettere å gripe den varme gjenstanden.

Hvis du er ny på en heklenål, er det godt å komme i gang med en enkel grytekluter i det klassiske Granny Square-mønsteret. Her kan du leke med fargeendringer eller en fin kant for å gi den effekt eller bare lage en helt klassisk Granny Stripes med bestemorvinduer som dette .

Et motiv er en morsom og annerledes måte å hekle en grytekluter på. Du kan dermed gi et design som passer mottakeren. Er kjæresten din helt gal på pærer? Ja, da kan du hekle to grytekluter med pæremotiv. De morsomme gryteklutene er enkle å gå til og hekle i kolonner i Drops Paris

Finn gryteklutene med pæremotiv her


Grytekluter trenger heller ikke være et flatt motiv. Det kan gjøres til en vakker blomst, der de mange lagene av blader kan beskytte mot varmen. De vakre blomstene kan begge pryde som grytekluter eller fine bordbeskyttere for bordet. Oppskriften er også laget med detaljerte beskrivelser, slik at du kan oppnå et pent og enhetlig resultat. Det passer også for et spill med farger som passer til sesongen; rust og oransje til høsten, rød til jul, grønn for våren og gul for sommeren.

Finn oppskriften på blomsterpotteplasten her

Kast deg inn i et par grytekluter med avlastningssøm. Selv om ordet reliefstenger kanskje høres ganske utfordrende ut, er det faktisk en søm rundt sømmen nedenfor i stedet for i sømmen. Se her hvordan du lager en avlastningsstangmaske . Relieffjernmasken skaper et fint 3D-mønster, som både beskytter godt mot varmen og gir et pent utseende. Kombiner teknikken med noen fargeforandringer, og så har du potten plast her.

Finn oppskriften på de vakre grytekluterne med 3D-effekt her

Hvis du er mer interessert i strikkede grytekluter, så kan du finne mange gratis oppskrifter her