Hva er polyestergarn?

Polyestergarn er et syntetisk laget garn, som består av myke, glatte og fine fibre. Det gir en garntype som fremfor alt er veldig holdbar og som samtidig føles glatt og myk. Kvaliteten er så deilig at du ikke merker at det er syntetisk fibergarn.

Se vårt store utvalg av polyestergarn her

Utseende er polyester et veldig allsidig garn som kan ha mange lekne former og farger. Syntetiske fibre tillater mange spennende uttrykk, avhengig av hvordan de produseres. Hos LindeHobby kan du for eksempel lage polyestergarn med paljetter , gullgarn, polyestergarn med reflekterende strøk og fløyelsgarn , som er laget av 100% mikro polyester.

I motsetning til hva mange tror, er polyestergarn kjent for å være miljøvennlig og bærekraftig. I vårt sortiment finner du mange veldig forskjellige typer polyestergarn, inkludert den veldig miljøvennlige Black Sheep Blue Ocean Alpaca , som består av en blanding av 70% resirkulert polyester fra PET-flasker og 30% resirkulert alpakka.

Vi har også flere forskjellige pelslignende polyestergarntyper, for eksempel det populære bestselgende Go Handmade Bohéme fløyeldobbelt , som er et vakkert, mykt fløyelgarn som er tilgjengelig i mange farger.

Klikk her for å se vårt spennende utvalg av polyestergarn

Polyestergarn: Slitesterkt, morsomt og krympefritt

Polyestergarn har mange gode egenskaper som du vil elske å lage de mest spennende og kreative prosjektene fra. Faktisk har polyester mange av de samme egenskapene som polyamid og bomull .

Les mer om polyamid her

En av de viktigste og mest nyttige egenskapene som gjør polyestergarn interessant, er at det er enkelt å vedlikeholde og holde pent i lang tid.

For det første krymper ikke de syntetiske fibrene når de vaskes. For det andre slites ikke materialet ut på samme måte som naturlige fibre gjør. Den holder seg i form i mange år fremover og vil ikke være hullet.

Som nevnt tidligere er polyestergarn mer miljøvennlig enn folk flest forventer. For det første krever rengjøring av polyester en minimal mengde vaskemiddel. Og da er den spesielt egnet for resirkulering. Den kan brukes igjen og igjen uten å miste styrke. Hvis du er bekymret for bærekraft og til og med har en hud som ikke tåler ullgarn , er polyester akkurat det som er riktig for deg.

Polyestergarn kan enkelt stå alene, men brukes også i garnblandinger med f.eks ull eller bomull på grunn av dets holdbare kvalitet.

Om du velger ren polyester eller en blanding er først og fremst et spørsmål om smak, og da kommer det også an på hvilket strikkeeventyr du har begynt deg på.

Sist men absolutt ikke minst, det er utrolig enkelt å jobbe med syntetisk garn på strikkepinnene og heklenålene. Du er dermed garantert et veldig fint og ensartet resultat.

Vil du vite mer om andre typer garn? Så les mer her .

Polyestergarn til interiør hjemme og strikkede klær

Med polyestergarn på strikkepinnene eller på heklenålen er det bare fantasien som setter grenser for hva du ender opp med når garnet går tom. Det er utrolig mange spennende muligheter med polyestergarn, og du kan utfolde kreativiteten din og leke med garnets utseende. Du kan kombinere de mange vakre fargene, eller kanskje du har en idé hvor du bruker flere forskjellige typer polyestergarn i samme prosjekt.

Med polyestergarn er det mange muligheter for å eksperimentere med prosjektene du går rundt og nøl med å komme i gang. De gode egenskapene og morsomme mulighetene til polyestergarnet gjør det spesielt godt egnet for strikke- og hekleprosjekter for barn og babyer. Strikk for eksempel en kjøredrakt til babyen , en luftig hettejakke eller hekle en fin kaninbamse til barnet ditt fra det nye, supermyke Go Handmade Teddy-garnet .

Hvis du foretrekker hekle- eller strikkeprosjekter for voksne, har du også utallige alternativer med polyestergarn. Hvis du for eksempel vil hekle eller strikke klær til deg selv, bør du gå for blandet garn med polyester og bomull, da dette ofte er den typen garn som brukes til klær. Her foreslår vi Black Ocean Sheep Blue Ocean Cotton , som består av 70% resirkulert polyester og 30% resirkulert bomull. Det gir et mykt resultat som er veldig behagelig å ha på seg.

Yttertøy som sjal, hatter, skjerf og hansker er også morsomme å eksperimentere med når du bruker mykt, luksuriøst polyestergarn. Hvis du klarer å fange riktig størrelse for barnet eller det gode utseendet til deg selv, så har du den nye favoritthatten din i mange år fremover.
Hjemmeinnredning som puter og snooze-tepper er veldig populært å lage av polyestergarn. De tykke polyestergarnene med pels eller velur gir noen vakre, lette og veldig, veldig myke strikkeresultater. Og så får tykkelsen den til å bevege seg raskt.

Se alle våre gratis hekleoppskrifter her

Lave effekter med polyestergarn

Polyestergarn er også bra som medfølgende garn for å skape ekstra effekt i strikketøyet. Enten du velger et trailergarn i samme nyanse som hovedgarnet eller i en kontrastfarge, er helt opp til deg, og hvordan du vil at det ferdige produktet skal se ut. Du kan for eksempel legge til et fint fargespill i snooze-teppet med paljettgarn i gull langs kanten eller gi datterens strikkebluse en ekstra fin touch med paljettgarn spunnet med paljetter.

Slipp fantasien løs og finn inspirasjon til ditt neste strikkeprosjekt blant de mange spennende og gratis strikkeoppskriftene våre.

Kjøp polyestergarn fra LindeHobby enkelt og trygt

Hos LindeHobby kan du trygt gi slipp på det indre polyestergarnet du vil kjøpe. Vi garanterer alltid lynrask levering slik at du kan komme i gang med prosjektet ditt. Selvfølgelig blir informasjonen din behandlet konfidensielt, og nettbutikken vår er toppsikker og enkel å navigere i separate kategorier. Du kan ikke kjøpe deg lykke, men du kan kjøpe garn, og det er nesten det samme.

Ta også en titt på vårt enorme utvalg av tilbehør som fullfører dine hjemmelagde prosjekter og gjør dem veldig passende som gaver. Slipp knapper, etiketter og annet tilbehør som gjør strikkeeventyret mye morsommere og enklere.

Du er selvfølgelig alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål om noen av produktene våre, eller hvis du er i tvil om hvilket garn som er best for ditt neste prosjekt.

Nytt :-)