Hva er nettle fiber garn?

Nettle fibergarn er ikke så kjent i Danmark. Kanskje du ikke har kommet over det før. Imidlertid er det definitivt ikke en ny kjepphest. Nei, dette er faktisk et luksuriøst garn med en veldig lang tradisjon bak. I Danmark har det til og med blitt funnet klær i drivstofffibre som dateres tilbake til bronsealderen.

Så hva gjør at drivstofffibre har blitt brukt til klær i tusenvis av år? Ja, hvis du foretrekker et luksuriøst garn i 100% naturlige materialer. Og hvis du elsker at materialet du har på deg nærmest kroppen din er utviklet av naturlige fibre, vil du elske nettle fibergarn. Det er ofte inkludert i organiske ullblandinger.

Se vårt store utvalg av garn med neslefibre her

Samtidig, ønsker du en høy slitestyrke slik at garnet brukes kontinuerlig, uten at det inneholder syntetiske fibre som nylon, akryl eller polyamid? Så forbered deg på å bli ekstra begeistret for neslefibre. Her vil vi introdusere deg for alle de praktiske og estetiske fordelene som gjør drivstofffibre til en elsket garntype. Samtidig forteller vi deg selvfølgelig hva du kan bruke drivstofffibergarn til.

100% organisk garn med høy holdbarhet

Alt i alt er det mye å si for neslefibre. Nettlefiber er først og fremst et naturlig fibermateriale, som er basert på planter, og da er det veldig tøft og holdbart fra naturen. Som regel er garn ikke bare laget av brenneslefibre. Fibrene er i stedet inkludert i deilige luksusgarnblandinger - for eksempel med en eller flere ulltyper.

I ullblandinger erstatter neslefibrene plast som polyamid, akryl og nylon og tar over funksjonene som plast har i andre garnblandinger. Drivstofffibrene gir for eksempel garnet en veldig høy slitestyrke.

I tillegg gir neslefibrene garnet en vakker glans og et pent flekkete uttrykk. Det fargede fargespillet er skapt ganske naturlig, da neslefibrene ikke aksepterer farge. Du får derfor et vakkert sømbilde når du strikker med det, og du kan se det vakre fargespillet i strukturen til for eksempel den nye genseren din.

Alle de fantastiske egenskapene oppnås derfor i et deilig flekket kvalitetsgarn, som har et vakkert fargespill og en fin glans - uten å inneholde kunstige fibre.

Naturlig garn med neslefibre er både praktisk å bruke, bra for miljøet og gir et unikt resultat hver gang. I gamle dager var neslefibergarn også kjent som 'fattigmanns silke' fordi det har mange av de samme egenskapene - glans, mykhet og styrke - som silke, men har en lavere pris.

Se vårt vakre utvalg av neslefibergarn her.

Hva kan jeg bruke drivstofffibergarn til?

Nettle fiber garn er en veldig spennende, allsidig og litt oversett garn type. Det er praktisk talt ingenting du ikke kan bruke garn med drivstofffibre til. Det avhenger av sammensetningen, dvs. blandingen som nesegarnet er en del av, ønsket uttrykk og funksjon samt lengden på garnet i forhold til oppskriften din.

Du kan dermed fritt dykke ned i alle våre fine strikkemønstre for interiør til hjemmet, strikking for kvinner , babystrikking og strikking for barn . Her finner du definitivt et godt og inspirerende strikkemønster som passer med garnets løpslengde. Og selvfølgelig kan du også enkelt hekle med neslefibergarn.

Se vårt utvalg av gratis oppskrifter her

Du kan enkelt bruke drivstofffibergarn til sokker og fôr. Drivstofffibre er perfekte når du strikker garn til strikking av sokker. De er fordi de hjelper med å holde føttene varme og lar dem puste. Drivstofffibrene gjør garnet utrolig slitesterkt, så sokkene varer veldig lenge.

Se oppskrifter på sokker her.

I tillegg er drivstofffibergarn opplagt å bruke til andre typer klær og interiør, der du vil ha ekstra holdbarhet og rene naturlige materialer. Det kan være hatter, hansker, snooze-tepper eller noe helt annet. Husk at det virkelig varer lenge, og husk det når du mangler sterkt garn til neste strikke- eller hekleprosjekt.

Hos LindeHobby har vi forskjellige typer blandinger med neslefibre i et absurd stort utvalg av farger. Du vil dermed finne supervaskbehandlet drivstofffibergarn , som har den populære fordelen at det kan vaskes i maskin på et ullprogram ved 30 ° C - uten at du trenger å bekymre deg for at det krymper.

I tillegg har vi lette og luftige neslefiber / ullblandinger som kan brukes både som sokkegarn , men også til større prosjekter som ikke må være for tunge.

Rask levering av neslefibergarnet ditt

Vil du komme i gang raskt? Kløe i fingrene etter å ha startet neste strikke- eller hekleprosjekt med garn av neslefiber. Vi vet dette godt. Så du kan trygt bestille garnet ditt på LindeHobby.

Vi garanterer rask og sikker levering, slik at du kan komme i gang om noen dager. Du kan handle i full sikkerhet på nettstedet vårt. Vi behandler all informasjon konfidensielt og sikkert.

Visste du forresten at det kan være en forskjell i farging fra batch til batch. Dette er helt normalt. Og derfor lønner det seg å bestille alt på en gang, hvis du foretrekker et jevnt fargeresultat.

Vi har også et stort utvalg av praktiske strikketilbehør som gjør strikkeøkten til en lek og utvider dine kreative horisonter: fra knapper, strikkere og turteller til et hav av gode strikkepinner.

Se alt tilbehør av høy kvalitet.

Kontakt oss med garnspørsmål

Hvis du fortsatt sitter igjen med ubesvarte spørsmål om bruk av nålfibergarn, eller andre strikke- eller heklerelaterte spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte vår kundeservice . Vår største lidenskap er garn og alle dets kreative muligheter. Så vi vil hjelpe deg.

Ny.