Strikkemønster Sjal


Et strikket sjal er et populært, koselig og varmt prosjekt som mange strikkere tar fatt på. Og det kan vi godt forstå. Både erfarne strikkere og nybegynnere kan strikke et sjal, og strikkede sjal kan brukes uavhengig av årstid og antrekk. I tillegg kan et hjemmelaget sjal vare i flere år - kanskje generasjoner. Derfor er det verdt å strikke et sjal.Gratis strikkeoppskrifter på sjal.
Se alle strikkeoppskriftene våre her.

Det smarte med oppskriftene våre på strikkede sjal er at sjalene også kan brukes som skjerf. Å strikke et sjal gir deg muligheten til å ha noe varmt over skuldrene til de kjølige sommerkveldene og til høst- og vinterdager, og å pakke det rundt halsen for å holde deg varm. Når du strikker et slikt skjerf, kan det være lurt å tenke på hvilke garnfarger du strikker i, og om disse samsvarer med kappen eller jakken din.

Vi har et stort utvalg av mønstre for både strikkede og heklede sjal. Oppskriftene er helt gratis og kan lastes ned direkte fra nettstedet.

Alle oppskriftene inviterer til kos og varme, men er også veldig elegante med sine egne fine detaljer. De forskjellige sjalene strikkes dermed med forskjellige teknikker og med forskjellige farger, og derfor vil det definitivt være et sjal som passer din smak. Oppskriftene kommer også i forskjellige størrelser og former, og der noen inviterer til å brukes som skjerf, andre inviterer til å brukes som mindre tepper, for eksempel til strandbruk. Så et sjal er ofte ikke bare et sjal - det kan ha mange forskjellige funksjoner.

Se flere mønstre for strikkede skjerf her.

Ved å strikke et sjal kan du bli kjent med forskjellige strikketeknikker. For eksempel kan du strikke et sjal med rillestrikk og hullmønster, tapte masker, vendinger, patent, ribbein eller bladmønster. Du kan også velge å strikke et fint sjal med striper eller mønster. Det er helt opp til deg hva du velger. En ting er sikkert: det er mye å velge mellom i vårt utvalg av gratis oppskrifter.

Når du velger et sjal å strikke, kan du også vurdere hva du vil bruke sjalet til. Bør den brukes innendørs eller utendørs? Bør det fungere som et varmt og koselig sjalteppe på sofaen? Bør det brukes til hverdagsantrekket? Bør det kunne brukes som et vakkert og elegant element til festlige anledninger? Eller til noe helt annet? Avhengig av hva du leter etter, kan du mest sannsynlig finne bare sjalet som passer dine behov.

 

Et av våre favoritt sjal er dette vakre sjalet som er strikket fra topp til bunn med hullmønster og rillestrikk. Finn den gratis oppskriften her. Sjalet er strikket i den komfortable og vakre DROPS Alpaca , som består av 100% superfin alpakka.

Når du har valgt et mønster du vil starte med, vil det fremgå av mønsteret hvilket garn du skal bruke til sjalprosjektet. Mange av sjalene våre er strikket i varme og myke garntyper, som ull, alpakka, merino og mohair. Vi tilbyr spesielt mange flotte sjalmønstre fra DROPS, hvor garn fra vårt enorme DROPS garnutvalg har blitt brukt. Utforsk utvalget og utforsk de mange vakre garnfargene.

DROPS Sjal & Poncho - Se mønstre her.

Inne i de forskjellige mønstrene vil det også si hvilke pinner du skal strikke med. Her vil ofte rundpinner bli foreslått, da de er helt perfekte for strikking av sjal med. Med en rundpinne kan du enkelt holde oversikt over alle maskene og sørge for at det er plass til dem alle. Du kan se hele vårt utvalg av rundpinner her .

Blant våre sjalmønstre finner du også gratis mønstre for ponchoer. Med et av disse mønstrene kan du starte et fantastisk strikkeprosjekt som ender i et varmt, vakkert og praktisk plagg - enten for deg selv eller noen du bryr deg om.

Vi tilbyr også et bredt utvalg av oppskrifter på heklede sjal. Så hvis du heller vil hekle et sjal eller skjerf enn å strikke det, så er det ikke noe problem. I likhet med vårt utvalg av strikkede sjalmønstre, har vi mønstre til heklede sjal som er perfekte som koselige sjal om kvelden i sofaen, som varme skjerf eller som elegante sjal når du skal til byen.

Heklet sjal - se utvalget av mønstre her.

Hvis du elsker hjemmestrikkede sjal, er hjemmelagde tepper definitivt noe for deg også. Vi har mange gode og gratis oppskrifter på tepper til babyer og voksne, samt vakre tepper. Du kan lese mer om det her.

Nå håper vi at du har vært godt rustet til å strikke et fint sjal.

Skikkelig gøy med strikkeprosjektet :-)