Hva er akrylgarn?

Hvis du er ny i strikkeverdenen, har du kanskje ikke hørt om akrylgarn. Men hvis du har blitt gal over strikking, kan du holde øye med akryl.

Akrylgarn er ofte billigere enn annet garn, da det er kunstig laget. I motsetning er andre garn laget av naturlige fibre. Derfor er akryl faktisk også et opplagt valg hvis du strikker mye og trenger garn som ikke er for dyrt.

Se vårt store utvalg av akrylgarn her.

Få flotte strikkeresultater med akrylgarn

Hvis du leter etter garn i et lett materiale, er akrylgarn et opplagt valg. I tillegg har denne typen garn vanligvis en lengre kjørelengde enn andre garn med samme tykkelse.

Tidligere har akryl vært kjent for å være et skrapemateriale. I dag kan du imidlertid glemme alt om kløen, ettersom forbedrede produksjonsteknikker bidrar til å gjøre garnet betydelig mykere.

Hvis du skal begynne å strikke en bluse, er det en veldig god idé å ha gode rundpinner . Runde nåler er tilgjengelige i størrelsene 2-20 mm, og de er perfekte hvis du for eksempel trenger å strikke ermer eller en turtleneck.

Unngå flekker med akrylgarn

Er det noe bedre enn vakkert, fargerikt garn? Ingen rett? Det skal da bare være at fargen holder godt, selv om materialet blir vasket igjen og igjen.

Her har akrylgarn fordelen av å være fargefast, noe som resulterer i at det ikke er veldig smittsomt. Derfor kan akryl også være et veldig bra garnvalg hvis du for eksempel trenger å strikke til barn, der klær ofte blir skitne raskere.

Hos oss vil du alltid finne et bredt utvalg av strikkeoppskrifter for barn . Her finner du alt fra gensere og gensere til kjoler og skjørt, og da er de fleste oppskrifter til og med gratis.

Akrylgarn skiller seg også ut ved å være en spesielt sterk type garn som virkelig kan holde formen. Selv om materialet vaskes mange ganger, vil det fortsatt beholde formen.

Hvis du ikke får nok av fargerikt garn, kan du også ta en titt på vårt spennende utvalg av garn med fargeskift . Med flerfarget garn har du en unik mulighet til å lage personlige kreasjoner.

Du kan lese mer om garn med fargeendring her

Mange alternativer med akrylgarn til både strikking og hekling

Selv om akryl er billig, er det også enkelt å jobbe med. Derfor kan det også være en god garntype å øve på hvis du vil ha mye erfaring med strikking.

Akrylgarn er også fantastisk ettersom det kan brukes til både strikking og hekling. Hvis du for eksempel drømmer om å strikke et pent teppe, en behagelig pute eller en søt dukke, kan det være et flott sted å begynne med akryl.

Se våre inspirerende oppskrifter på tepper , og kom i gang med akryl.

Akryl er spesielt nyttig for å lage puter, tepper og luer, blant annet da garnets struktur bidrar til en imponerende varme.

Hypoallergen strikk med akrylgarn

Akrylgarn er et veldig godt materialvalg hvis du vil unngå å utvikle allergier. Akryl er allergivenlig, så det er ingen risiko for at du får ubehag. På den annen side kan noen oppleve allergi mot for eksempel ull når den kommer veldig nær kroppen. Her er akryl et veldig godt alternativ. Garnet minner på mange måter om ull, men det er ikke lanolin i det, noe som kan bidra til å utløse en reaksjon.

Spesielt når du strikker for de minste, kan det være lurt å bruke et allergivennlig materiale slik at huden ikke utsettes for unødvendig kløe.

Hvis du syr til barn, vil du sannsynligvis finne stor glede i dine mange muligheter til å finne genialt tilbehør hos oss. Med barneknapper i mange forskjellige former og farger kan du fullføre utseendet i for eksempel den søteste kofta.

Hvordan blir akryl til akrylgarn?

Hvis du lurer på hvordan akryl blir til akrylgarn, er du sannsynligvis ikke den eneste. Imidlertid er akryl laget av polymer laget av syntetiske fibre. Det er på grunn av disse fibrene at akrylgarn kan lages. Disse fibrene er delt i fine biter, hvorpå de blir kuttet i korte, endeløse tekstilfibre. Mye av produksjonen av akrylgarn produseres i Europa.

Akrylgarn er mykt og varmt - og perfekt for kalde vintre

Du kan i utgangspunktet strikke med akryl hele året. Materialet er spesielt behagelig å ha på, men på de varmeste sommerdagene kan akryl være en varm glede.

Akryl minner som sagt på mange måter om ull. Den kan tilby nesten samme varme, men fiberen i akryl er mer elastisk enn naturlige fibre. Hvis du er interessert i ull, kan du også se vårt eksklusive utvalg av ull.

Utforsk vårt store utvalg av garn her

Skal vi prøve å finne noen ulemper med akryl, kan det være at det for noen kan føles som om det "knirker" når vi jobber med materialet.

Imidlertid opplever langt fra alle denne følelsen med akrylgarn, og du vil sannsynligvis raskt bli vant til materialet.

I tillegg er akryl også litt mer brannfarlig enn andre garn. Derfor bør du unngå å lage for eksempel grytekluter av denne typen garn hvis du vil unngå brennbare overraskelser.

Akrylgarn har også fordelen at det svært sjelden blekes av sollys. Når du strikker eller hekler i denne typen garn, får du noe som kan brukes i mange årstider.

Akryl kan brukes til mange forskjellige spennende strikke- og hekleprosjekter, og det er egentlig bare fantasien din som setter grenser.

Hvis du vil spare ekstra penger på garnkjøpet ditt, kan du alltid ta en titt på vårt pågående salg. Her samler vi alltid våre beste tilbud, og kanskje finner du akrylgarn til en spesielt god pris akkurat nå. Vi har senket prisen slik at du kan få enda mer å strikke.