Hekleoppskrifter

På denne siden finner du vårt enorme utvalg av hekleoppskrifter. Enten du vil begynne å hekle klær til barn eller voksne, interiør, leker, kurver eller vesker, vil du garantert finne en oppskrift som passer din smak og dine behov. Vi har delt hekleoppskriftene i kategorier, slik at du enkelt og raskt kan få oversikt og velge riktig mønster.

Alle oppskriftene er digitale og krever derfor ikke bestilling eller frakt.

Oppskriftene lastes ned direkte fra nettbutikken. Bare klikk på produktet og klikk på den store blå lenken for å laste ned gratis. På den måten kan du komme i gang med ditt neste prosjekt på kort tid.

Vi legger stadig til flere nye, spennende oppskrifter, så du er sikker på å finne den rette her

Virkelig god hekle moro :-)

Se alle våre gratis strikkeoppskrifter her.

0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
499,50 NOK
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
Pris fra
1.032,35 NOK
1.199,75 NOK
Du sparer: 167,40 NOK
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
799,98 NOK
0 omtaler
294,75 NOK
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler
0 omtaler

Bli med på mote og sving heklenålen

Det har igjen blitt fasjonabelt å kunne lage ting med hendene. Her har du muligheten til å lage dine egne, personlige ting og klær med ganske mange midler. Sett ditt eget preg på hjemmeinnredningen eller din egen klesstil med heklede kreasjoner.

Les mer om hekling her.

Det er viktig å huske at ditt eget resultat ikke alltid trenger å se ut som bildet fra hekleoppskriften. Det er nettopp de unike og personlige uttrykkene som gir de hjemmekookte kreasjonene sin sjarm. Sluttresultatet er bra i det øyeblikket du er fornøyd med det.

Jeg kan ikke hekle, hva gjør jeg?

For noen kan det virke veldig vanskelig å komme i gang med å svinge heklenålen. Imidlertid er det verken umulig eller veldig vanskelig å gjøre de enkle hekleteknikkene så lenge gutten og ønsket er helt på topp. Det tar faktisk bare ganske mange hekleteknikker for å komme i gang med veldig mange forskjellige hekleoppskrifter.

Les hele hekleguiden vår her.

YouTube er også en veldig god plattform for å finne gode og nybegynnervennlige instruksjoner. Hvis du støter på et nytt konsept eller en ny teknikk, kan du med noen få klikk finne en video som kan vise deg godt på vei.

Hvilken størrelse skal heklenålen min ha?

Størrelsen på heklenålen avhenger av tykkelsen på garnet du bruker og det estetiske uttrykket for prosjektet du hekler. Du vil også kunne lese på papp eller papiremballasje på den valgte garnøkkelen hvilken størrelse heklenål produsenten anbefaler. På hekleoppskriftene vil du også kunne lese hvilken størrelse heklenål som passer for prosjektet.

Hvis du hekler med garn med en relativt tykk tråd, er en tykkere heklenål å foretrekke. Det samme gjelder hvis du for eksempel hekler med dobbel tråd, dvs. hekle med tråd fra to forskjellige garnnøkler samtidig. Ønsker du et mer luftig og perforert resultat, er det også en fordel å velge tykkere heklenål. Hekler du stramt er også en større nål en fordel.

Les guiden vår til høyre heklenål her.

Hvis du derimot vil ha et strammere og lukket resultat, velg en mindre heklenål. Det samme gjelder hvis du hekler med en tynn tråd. Hvis du har en tendens til å hekle løst, kan du mest sannsynlig også velge en mindre nål. Velger du en heklenål som er for stor, risikerer du også at det ferdige resultatet blir mye større enn antatt ut fra oppskriftens instruksjoner, mens en heklenål som er for liten vil gi et mye mindre resultat.

Er du i tvil om du hekler tett eller løst, kan du hekle et lite prøvestykke. Hvis heklede klær pleier å knirke når du hekler, vil du mest sannsynlig hekle stramt. Hvis det heklede stoffet ditt derimot har en tendens til å gli helt av heklenålen, har du sannsynligvis en tendens til å hekle løst. Ingen av delene er feil, men i så fall er det lurt å velge en heklenål med tanke på denne kunnskapen.

Se vårt store utvalg av heklenåler her.

Hvilket garn?

Valg av garn avhenger av hvilket prosjekt du legger ut i. I innledningen til hekleoppskriftene vil det ofte oppgis hvilken garntype og fargekode som er brukt på hekleoppskriftens bilde. Selvfølgelig velger du hvilken type garn og hvilken farge (eller farger) du velger.

Se hele det store utvalget av garn her

Hvis du trenger å hekle julefigurer, scrunchies eller andre morsomme prosjekter, vil bomullsgarn ofte være å foretrekke. Bomullsgarn er veldig slitesterkt og slitesterkt, og så kommer bomullsgarn i et stort utvalg av tykkelser og morsomme fargekombinasjoner.

Hvis du trenger å hekle klær, er Baby Merino fra DROPS et godt valg. Baby Merino er veldig myk og klør ikke, slik flere andre ulltyper kan gjøre. I tillegg er merinoull også veldig elastisk og passer derfor perfekt til klær, siden det er en garntype med god bevegelighet og mulighet for bevegelse.

Se de siste garnene våre her

Vaskeinstruksjoner

Alle garnøklene våre vil ha en vaskeanvisning. Det er lurt å oppbevare disse eller huske hvordan garnet vaskes best. Det ville være synd å bruke lang tid på et hekleprosjekt, som deretter går i stykker ved første vask. De fleste typer garn kan vaskes i maskin, men det er forskjell på hvor mange grader de tåler.

Se hele vårt store utvalg av garn her

DROPS Baby Merino kan for eksempel vaskes i maskin ved 40 graders finvask. I tillegg er det ofte en fordel å velge et ullprogram og å velge et vaskemiddel som passer for ull. Bomullsgarn tåler derimot ofte litt høyere grader og tåler i mange tilfeller også en tur i tørketrommelen.

Her finner du alle våre garntyper som kan vaskes i maskin.

Lag en gave som oser av kjærlighet

Enten du hekler til mamma, bestemor, bestefar, tante, kjæreste eller noe helt annet, er det en enorm kjærlighetserklæring å lage og gi hjemmelagde gaver. Det oser av kjærlighet og omsorg når noen har tatt seg tid til å lage ting selv, og mottakeren synes også at det er både kult og hyggelig å ha personlige og unike ting som er brukt tid og energi på. Det er bare å komme i gang.

Les mer om heklede gaver her