Hvordan bruke et garnalternativ?

Har du funnet et veldig godt alternativ til et garn, men er litt i tvil om de to garnene kan erstatte hverandre. Så har vi samlet en rekke gode tips og triks for hvordan du finner og bruker det beste garnalternativet, slik at strikke- eller heklefastheten din fortsatt passer.

Når du trenger å finne riktig garnalternativ, er det først og fremst viktig at strikkefastheten er den samme. Du kan sammenligne det ved å se på informasjonen om de to garnene enten på banneret eller online, hvor du kan finne informasjon om garnet. Strikkespenning angis vanligvis som følger:

Anbefalte pinner: 5 mm
Strikkefasthet: 10 x 10 cm = 17 m x 22 p

Dette betyr at når du har strikket 17 masker og 22 pinner, må strikkeprøven måle 10 centimeter på hver skjøt. Du kan lese mer om strikkefasthet her og hvordan du kan oppnå det.

En av tingene man må være oppmerksom på i alternativer, og som ofte jukser folk, er at selv om garnet har samme strikkestyrke, er ikke løpslengden nødvendigvis den samme. Tønnelengde er lengden som garnet har. Tønnelengden er oftest gitt i henhold til hvor mange gram som er i nøkkelen, som her:

Vekt / lengde: 50 g = ca. 150 meter

Hvordan beregnes garnmengden for et alternativ?

Når du trenger å bytte ut 1 tråd med 1 annen tråd og strikkespenningen er den samme, kan den beregnes fra følgende eksempel.

300g må brukes i oppskriften. av garn A.

Garn A: 50g. = 150 m.
Dette tilsvarer de 6 tastene som måler 900 meter

Garn B: 50g = 125 m.
Nå vil vi at garn B også måler 900 meter totalt. Dette gjøres enklest ved å dele 900 med 125 = 7,2 taster.

Her vil vi alltid anbefale å velge 8 nøkler for å være på den sikre siden.

Er du fortsatt i tvil? Kontakt vår kundeservice, som gjerne hjelper deg med ditt garnalternativ