Hva er bambusgarn?

Bambusgarn har blitt mer og mer populært de siste årene. Det ser ikke ut til å stoppe, og med god grunn. Når du strikker eller hekler med bambusfibergarn, får du et resultat som er fint og behagelig.

Samtidig er bambusgarn supermykt fordi garnet er laget av bambusfibre. Dette gjør garnet egnet som et ullalternativ til ullfølsom hud. I tillegg har til og med billig bambusgarn god holdbarhet og kan brukes til å strikke og hekle klær til både barn og voksne samt hjemmeinnredning til hjemmet ditt.

Vi gleder oss til å dele med deg de mange fantastiske egenskapene som bambusgarn har. Enten du er nybegynner eller en erfaren strikker, er bambusgarn fantastisk og veldig givende å strikke med fordi det er så allsidig og lett å håndtere.

Se våre bestselgere av bambusgarn her

Bambusgarn: Bra for miljøet og ullhuden

Som nevnt er det utrolig mange gode kvaliteter og fordeler å finne i bambusgarn. Du får imidlertid mest mulig ut av alle de beste egenskapene bambusen har når den kombineres med et annet naturlig materiale. Det er visse ulemper ved å lage garn utelukkende av bambusfibre. Bambusgarn sees ofte i blandet garn sammen med bomull eller en eller flere ulltyper.

Bambusgarn er laget av 100% naturlige fibre, som kommer fra bambustrær. Dette betyr at den ekstraheres fra vegetabilsk / plantebasert materiale - snarere enn animalsk fiber fra dyr, som finnes i alpakkaull og saueull . Ull har sine åpenbare fordeler, som du kan lese mer om her . Men det faktum at bambusgarnet er laget på plantebasert basis gjør det bedre for miljøet og mye mer bærekraftig.

Bambusgarnets bærekraft bidrar til å gjøre det ekstra populært, fordi det passer så godt i tråd med det økende fokuset vi alle har på naturen og miljøet. Siden bambusgarn er 100% naturlig garn, er det også spesielt skånsomt for huden. Den er 100% ripefri og veldig myk mot huden. I tillegg har det en antibakteriell effekt, og samtidig er det et godt valg for allergikere som ikke tåler syntetiske fibre og ull.

På den praktiske siden er bambusgarn antistatisk og tørker raskt. Den antistatiske - og antibakterielle effekten - gjør at visse bambusblandinger er veldig bra for strikking av sokker, mens hjemmeprosjekter, som ofte blir våte (f.eks. Kluter og håndklær), bare blir enda bedre og mer praktiske når de er laget av et garn som tørker raskt og kan vaskes i vaskemaskinen ved 40 ° C. Med mindre bambusen er en del av en ullblanding. Når du lager kjøkkenhåndklær, oppvaskkluter og håndklær, er det også lurt å velge en bambusblanding som tåler tørking.

Til slutt er det en fordel at bambusgarn kan brukes i alle årstider. Bambusgarn får huden til å puste bedre enn de fleste andre garntyper. De temperaturregulerende egenskapene gjør bambusgarn like bra for et sommerprosjekt for en baby som for en vinterhatt for deg selv. La oss se mer på hva det er bra å bruke bambusgarn til.

Finn gratis strikke- og hekleoppskrifter , og kom i gang med planleggingen av ditt neste prosjekt ved hjelp av følgende seksjoner.

Bambusgarn til klær og interiør hjemme

Enten du strikker eller hekler, det er et mønster der du kan bruke bambusgarn. Garnet har uvanlig mange bruksområder. Bambusgarn er best kjent for bruk i klær for voksne, barn og spesielt babyer - både strikket og heklet - ettersom det er ekstraordinært skånsomt og behagelig for huden.

Bambusgarn er derfor veldig nyttig når det gjelder å lage alle slags plagg som gensere, topper, sjal og sokker. Hvis planen din er å lage sokker med bambusgarn, bør du helst gå for en blanding av bambus og akryl eller polyamid - f.eks. Järbo Bambu Raggi - da den har best holdbarhet og dermed er best egnet for sokker.

Det er mest åpenbart og utbredt å bruke bambusgarn til klær, men faktisk er det også veldig godt egnet for interiør hjemme som håndklær, kluter , kurver og kjøkkenhåndklær ettersom det tørker raskt etter bruk. Og så med bambusgarn kan du få et utrolig deilig snooze-teppe som du aldri vil ta av igjen.

Bambusgarn er lett å hekle og strikke med, så med garnet kan du enkelt eksperimentere med å finne det rette, personlige uttrykket i dine kreative prosjekter. Prøv for eksempel å kombinere flere forskjellige farger, som du synes harmoniserer godt, for å få et helt unikt resultat. Strikk eller hekle en oppvaskklut, og kjenn hvordan mykheten er forskjellig fra en klassisk bomullsduk.

Les mer om andre garntyper her.

Kjøp bambusgarn hos LindeHobby

Hos LindeHobby har vi et veldig stort utvalg av både luksuriøst og billig bambusgarn. Dette betyr at du i vårt sortiment finner både tynn og tykk, vanlig og flerfarget garn. Det er både supervaskegarn som kan vaskes i maskin og andre ting som ikke gjør det.

Se den populære Viking Bambino , som er ideell for strikking av barn og babyer, eller den vakre og meget holdbare Järbo Bambu Raggi , som med sitt vakre fargespill gir et helt unikt resultat - hver gang.

Når du matcher ble funnet det mest inspirerende strikkeoppskriften, husk å være sikker på at du har alt du trenger av strikkeutstyr for å gjennomføre fellesprosjekt. Sett siste hånd på genseren med noen fine knapper, eller bruk prosjektet som en gave, og sett på en av de mange fine etikettene våre med navn, vaskeinstruksjoner eller bare en søt påminnelse om at du har laget genseren, hatten eller kluten. . Husk også å sjekke lengden på garnet for å være sikker på at det bare er din egen strikkefasthet som påvirker resultatet.

Se vårt store utvalg av tilbehør til ditt neste prosjekt her

Vi vet at det ikke kan gå fort nok til å komme i gang når du endelig har bestemt deg for et strikkeprosjekt og har funnet det perfekte garnet i den vakreste fargen. Det kribler bare i fingrene mine. Derfor har vi levert superrask levering til ditt hjem eller din nærmeste pakkeforretning. Samtidig har vi gjort det så enkelt som mulig å bestille garn og strikkeutstyr i vår nettbutikk.

Les mer om heklede brett, som bambusgarn er spesielt egnet for, her