Hekle mønster tepper

Heklede tepper er morsomme og vakre prosjekter å ta fatt på. Tepper antyder at du virkelig kan få testet teknikkene dine av om det er bestemorens felt eller Zig-Zag. I tillegg kan teppene vare i mange år eller til og med generasjoner hvis de behandles godt.

Å komme i gang med et teppe kan virke som et langstrakt prosjekt som krever mange timer, men vi kan garantere at det er verdt alle timene. I tillegg er teppet en vakker og dekorativ del av innredningen, som du kan glede deg over i mange år fremover.

De gratis mønstrene til heklede tepper finner du her


Før du begynner med det heklede teppet, er det greit å vurdere hvilken type teppe du vil ha. Tepper kan lages på en rekke forskjellige måter med forskjellige teknikker, som kan gi svært forskjellige uttrykk. Tepper kan lages som store oldemors firkanter, med hjørne-til-hjørne-teknikk, i små lapper som er heklet sammen og mye mer.

Se alle våre gratis oppskrifter på heklede tepper

Det er selvfølgelig også viktig å vurdere hva teppet skal brukes til. Vil du ha et teppe som du kan ta med deg fra sofaen og ut i naturen, eller ønsker du en babypakke i stedet? Det kan også være at du leter etter det perfekte teppet som passer til innredningen i stuen. Mulighetene er mange, og heldigvis har vi mange gratis oppskrifter på heklede tepper.

Her kan du lese mer om heklede tepper

Her kan du lese mer om heklede babytepper og innpakninger

Når du velger garn til teppet, er det igjen viktig å vurdere hva du vil bruke teppet til. Hvis det er et teppe som må tåle mye og mye vasking, er det viktig å velge et garn som kan vaskes i maskin. Her vil vi anbefale et merinogarn som dette. Et sokkegarn er også et ekstremt slitesterkt garn, som er ideelt for sopptepper som skal brukes i naturen eller som skal tåle slitasje i hjemmet.

Se vårt store utvalg av garn her

Hvis du vil kaste deg i et teppe med flekker, er dette søte solsikketeppet et veldig godt alternativ. Her er det også mulig å endre fargen på blomsten for å matche favorittblomsten din. Teppet er perfekt for både sofaen, ettersom det er heklet i den varme Drops Lima, som er en kombinasjon av ull og alpakkaull. Teppet hekles ved å først hekle den runde blomsten, deretter hekles en kant rundt blomsten. De fine rutene blir samlet ved å sy dem sammen og til slutt hekle en kant for å knytte det hele sammen.

Finn den gratis oppskriften på solsikketeppet her

Hvis du derimot er mer interessert i det fine sikksakkmønsteret, så har vi også en oppskrift på det. Sikksakkmønsteret er laget av en blanding av heklede masker og utsparinger. Når teknikken er fanget, er den ellers bare der ute. Mønsteret kan lages i flere farger som her eller holdes i en eller noen få farger for å oppnå et mer ensartet resultat. Valget er ditt. Teppet her er også heklet i Drops Paris, som er et nydelig bomullsgarn. Bomullen er ekstremt slitesterk, og kan også vaskes i maskin, slik at teppet kan tas med til stranden eller i skogen.

Finn gratis oppskrift på teppet her

Hvis du vil gjøre teppene større eller mindre, så er det heldigvis også hjelp til å hente. Hvis teppet som Zig-Zag er heklet til ett, vil oppskriften si hva teppet kan deles med. Dette lar deg enkelt legge til rader eller trekke fra rader slik at teppet passer dine behov. For tepper heklet i firkanter eller flekker, kan du lage ekstra og montere dem på for å få et større teppe.

Du kan lese mer om hvordan du justerer heklenes størrelse her.

Hvis du har mer lyst til å kaste deg over et strikketeppe, så har vi også et bredt utvalg av gratis mønstre for strikketepper . Du kan også finne inspirasjon til strikke teppene våre ved å klikke her.

Vi håper du nå føler deg inspirert til å komme i gang med ditt eget heklede teppe :-)