Strikkemønster Grytekluter


Leter du etter et enkelt, vakkert og nyttig strikkeprosjekt? Da er grytekluter definitivt noe for deg. Grytekluter er en uunnværlig del av kjøkkenet og matlagingen, og noe som brukes om og om igjen. Derfor kan det være morsomt å strikke egne grytekluter slik at de blir personlige og faller akkurat etter din smak - mønster og farge.

Se alle våre gratis strikkeoppskrifter her.Se alle oppskriftene våre på strikkede grytekluter her.

Striking av grytekluter er et perfekt valg for deg som er ny innen strikking. Her kan du øve på forskjellige strikketeknikker, garntyper og farger og samtidig få et veldig fint og nyttig resultat på kort tid. Grytekluter er imidlertid også noe for den mer erfarne strikkeren. Grytekluter kan strikkes veldig enkle eller mer utfordrende, avhengig av hva du vil.

Hvis du ikke mangler et par grytekluter, kan du lett komme i gang med et par uansett. Du kjenner sannsynligvis noen som vil ha nytte av et par unike grytekluter som nettopp har blitt strikket av deg!

I vårt utvalg av oppskrifter på strikkede grytekluter, finner du både enkle grytekluter med rillestrikk og grytekluter i f.eks. vaffelmønster, ødelagt perle eller nordisk mønster. I tillegg finner du enfargede grytekluter og grytekluter i flere farger. Så du kan bestemme hvilke du vil komme i gang med.

Hvis du leter etter vakre mønstre, har vi også oppskrifter som oppfyller dette kravet. Spesielt våre jule- og påskegrytekluter har fine og morsomme motiver som kan skape kos og glede i ethvert hjem. Sjekk for eksempel ut disse fire oppskriftene, som inkluderer to påskegrytekluter og to par julegrytekluter. I alle de fire strikkeprosjektene kan du leke med motiv og farger.Se alle strikkeoppskriftene våre for spesielle høytider her.

Hvis du vil komme i gang med noen grytekluter, kan du velge å strikke dem på rundpinner eller strikkepinner. Begge alternativene kan brukes og avhenger av hva du foretrekker. I vårt nålevalg kan du velge å strikke med nåler av tre, metall eller bambus. Dette er igjen et spørsmål om smak og helt opp til den enkelte strikker.

Grytekluter strikkes ofte i bomullsgarn. Dette er en klar fordel fordi bomull er god til å tåle varmen fra gryter, panner og servise. I tillegg tåler mye bomullsgarn maskinvask og ved høye temperaturer, noe som gjør det enkelt å rengjøre gryteklutene. Når du strikker grytekluter, er det viktig at de blir tykke slik at du ikke brenner fingrene når du bruker dem. Dette kan for eksempel gjøres ved å strikke med to tråder bomullsgarn.

Et av våre populære bomullsgarn som er perfekt for grytekluter, er DROPS Paris . Dette garnet består av 100% bomull og kommer i mange vakre farger. Garnet passer til nål 5 mm. Hvis du liker en tynnere tråd, anbefaler vi også bomullsgarnet vårt, DROPS Safran . Dette garnet passer til 3 mm nåler.

Se hele utvalget vårt av bomullsgarn her.

Hvis du foretrekker å hekle noen grytekluter i stedet for å strikke dem, er det ikke noe problem. Vi har også en rekke gratis hekleoppskrifter for grytekluter . Blant disse finner du vakre og fargerike grytekluter med forskjellige hekleteknikker og mønstre. For å lese mer om heklede grytekluter, sjekk ut denne siden .

Virkelig gøy med dine nye personlige og vakre grytekluter :-)