Hekle mønster klær

Skal du starte ego-hekling eller kanskje en ny bluse til vennen din? Da finner du all hjelpen du trenger for å starte prosjektet her.

Se vårt store utvalg av hekleoppskrifter her

Hekling har i mange år blitt sett på som en kompakt og tung metode for å lage klær, men det trenger ikke være. Heklede klær, som strikket og vevd, kan være både store og strukturerte eller lette og deilige om sommeren. Her på LindeHobby kan du finne et stort utvalg av alt fra bluser og cardigans til sokker og vester. Så det er bare fantasien som setter grensene for hva du kan komme i gang med heklede klær.

Enten det er en bluse eller den nye vesten du leter etter, har vi definitivt et mønster som passer dine behov. Nederst på siden her kan du lese mer om våre forskjellige oppskrifter på bluser, vester etc.

Når du bruker hekleteknikker til å hekle klær, kan du lage mange forskjellige strukturer. Hekle muliggjør boblesømmer, som er store masker som gir en morsom og annerledes effekt på de heklede klærne. Boblene gir ikke bare en vakker tekstur, men kan også settes opp i mønstre slik at de kan danne et hjerte eller en stjerne i de heklede klærne

Ved å bruke teknikker med mange luftmasker kan du lage en lett og luftig sommerbluse eller sjal. Her har du muligheten til å ta med morsomme mønstre og smuler og kan dermed oppnå en fin effekt i klærne, som vil være helt perfekt for sommeren.

Heklede klær trenger ikke å være bare for voksne. Blusen over er heklet med et rundt støttestykke, så det er god bevegelsesplass i blusen for de minste. Det er heklet i Drops Sky, som er et deilig og helt unikt alpakka-garn som gir mye luft mellom fibrene. Dette bidrar til god pusteevne, og da er det også bra for å regulere temperaturen. Derfor er dette garnet veldig bra for barneklær.

Les mer om alpakka-garn her

Hvis du er i tvil om hvilket garn som kan brukes til heklede klær, er det ikke ett riktig svar. Det er veldig individuelt hva man synes er det perfekte garnet til heklede klær. Hvis det er for yngre barn, vil vi anbefale et maskinvaskbart garn. Les mer om de forskjellige typer garn som kan vaskes i maskin her. Det er derfor viktig at du selv bestemmer hvilken type garn du leter etter. Bør det være tykt og varmt eller lett og pustende? Garn har mange forskjellige egenskaper.

Les mer om de forskjellige typer garn her.

Når du har valgt garnet, er det viktig å ha riktig heklenål klar. For klær er det viktig når du hekler at det ikke brukes en for liten heklenål. Da blir klærne kompakte og vanskelige å flytte i. Her er det fornuftig å lage en hekleprøve før du starter prosjektet for å sjekke om riktig heklestyrke blir observert. Mønsterutvikleren har allerede tatt hensyn til at det må være god bevegelse i heklingen, og derfor er det viktig å holde seg til heklestyrken.

Vi håper du nå er klar til å komme i gang med dine egne heklede klær :-)

Les mer om heklede klær ved å velge en kategori nedenfor