Hva er mohair garn?

Hvis du er vant til å strikke og vet om ull og alpakka-garn, har du sikkert også hørt om mohairgarn. Det er et utrolig populært materiale som er mykt og deilig å jobbe med. I tillegg føles det også godt å ha på seg fordi den myke ullen nesten kjærtegner huden din.

Se vårt store utvalg av mohairarn her

Mohair regnes som et veldig eksklusivt materiale og brukes ofte til klær som bluser, topper, cardigans og hatter.

Mohair garn kommer opprinnelig fra angora geiten, som er en stor geit med en fin, krøllete ull. Mohair blandes ofte med andre fibre som ull eller silke, og kvaliteten på ullen avhenger vanligvis av størrelsen på geiten. Når geiten blir eldre, endres ullen til å bli grovere. Derfor brukes mohairull fra eldre geiter oftest til tepper, mens ull fra yngre geiter ofte brukes i klær.

Mohair garn er utrolig populært

De siste årene har mohairarn blitt utrolig populært, og det forstår vi godt. Den er myk, deilig og føles luksuriøs. Garnet fungerer varmt og isolerende uten å absorbere varmen fra kroppen din. På denne måten har mohairgarn en temperaturregulerende effekt.

Mohairgarn er også antibakterielt, og derfor unngår du å lukte svette når du bruker for eksempel en bluse laget av mohairgarn. I tillegg har mohairull også en stor elastisitet som gjør klærne fine å ha på seg. Derfor, ikke bekymre deg for å ødelegge klærne når du bruker dem.

Se deilige mohairarnene våre sortert etter popularitet her

Hva kan du strikke med mohairgarn?

Når du strikker med mohairgarn, vil du ofte oppdage at garnet blandes med en annen type fiber. Vi ser ofte at mohair er kombinert med silke, noe som øker eksklusiviteten og virkelig understreker de silkemyke egenskapene til begge materialene.

Både silke og mohair er to lette materialer, så de er enkle å strikke med, selv om du må være forsiktig. Tråden er ofte tynn, og derfor kan et strikkeprosjekt fort ta lenger tid enn forventet.

Hvis du er nysgjerrig på å starte et strikkeprosjekt med mohairgarn, kan vi anbefale at du starter med dette mønsteret på en feminin cardigan . Her kan du starte et vakkert, lett og sommerlig prosjekt. Og vi er sikre på at kofta blir din nye favoritt.

Hvis du ikke føler deg helt trygg nok til å strikke en cardigan ennå, kan du starte med et vakkert mohair og silkesjal. Mohairgarnet som brukes i mønsteret er fra det anerkjente merket DROPS , og selvfølgelig bestemmer du selv hvilken farge sjalet ditt skal ha. Du finner oppskriften på det fine, høstlignende sjalet her .

Her finner du alle garnene våre fra Drops

Hvis du vil se flere oppskrifter, kan du utforske her. Vi gjør en dyd av å ha mange oppskrifter tilgjengelig, slik at du alltid kan være oppdatert med de nyeste trendene.

Hva er egenskapene til mohairgarn?

På grunn av den fine fiberstrukturen krøller ikke klærne seg i mohairarn. Den fine ullen er superelastisk og former seg etter kroppen din når du bruker den. Det hjelper blant annet også å gjøre mohairgarnklær utrolig motstandsdyktige og holdbare.

Som alpakka garn og ull garn , blant annet holder mohairgarn varmen utrolig godt. Sammenlignet med alpakka-garn og ullgarn, minner mohair mest om garn fra alpakka-lamaen. Mohair garn er også et lettere materiale enn ull fra sau, og det føles derfor lettere å ha på seg.

Mohairgarn brukes ofte i eksklusive klær, og i motsetning til mange andre fibre har mohairgarnet et mer skinnende utseende. Dette er en av grunnene til at garnet har fått et eksklusivt rykte.

Se alle våre gratis oppskrifter her

Når du vasker klær som inneholder mohairarn, er det viktig at du går forsiktig. Først bør du unngå å vaske klærne i vaskemaskinen, da vaskemaskinen ofte er for hard mot klærne. I stedet må du vaske klærne for hånd og sørge for at vannet ikke er mer enn 30 grader varmt. Til slutt må du sørge for at klærne legger seg når det tørker. Dette gjøres for å beholde formen du ønsker at klærne skal ha.

Kan du hekle med mohairgarn?

Hvis strikking ikke har fanget interessen din enda, eller hvis du bare vil jobbe med en annen sjanger, kan du begynne å hekle. Du kan hekle akkurat det du vil. Det er ingen begrensninger - ikke engang når det gjelder hekling med mohairgarn.

Mohair garn er bra å bruke hvis du for eksempel hekler en topp, et sjal, en drakt til babyen din eller en hatt. Vi anbefaler at du bruker mohairgarn når du hekler klær eller andre plagg. Siden mohairgarn er laget av ull, må du være forsiktig med hvordan du vasker det. Derfor kan du med fordel velge å bruke den når du hekler klesprosjekter. Hvis du vil kaste deg over andre hekleprosjekter som grytekluter eller vaskekluter, kan du ta en titt på de andre typer garn som vi selger.

Her finner du alle våre hekleoppskrifter.

Ha det gøy med ditt neste strikke- eller hekleprosjekt.