Strikking for nybegynnere

 

Når høsten og vinteren gradvis kunngjør din ankomst, kan det være morsomt å delta i en aktivitet du kan gjøre innendørs og ha det gøy på mørke kvelder. Strikking er noe som har blitt enormt populært, og stadig flere begynner å ta del i konseptet. Det er koselig og morsomt, og så har du muligheten til å strikke alt fra kluter til klær og dekorasjoner til hjemmet, avhengig av hva du er interessert i. Strikking er altså en måte å utvide deres kreative evner og horisonter, og derfor er det bare for å komme i gang med strikking. På den måten får du et morsomt lite prosjekt som garantert får noen super fine ting ut av, og som andre garantert også vil ha glede av. Strikking i begynnelsen kan imidlertid føles mye vanskeligere enn det er, og man kan fort bli litt forvirret om materialer og mønstre hvis man ikke har prøvd det før. Så det krever både tålmodighet og litt viljestyrke hvis du virkelig vil gå inn og strikke noen superkule ting, men det er uten tvil også noe du kan lære veldig raskt, hvis du bare har tålmodighet med deg. Heldigvis har vi her på LindeHobby.dk valgt å lage en liten guide og komme med noen supergode råd til deg som vil lære å strikke for første gang. Så hvis du bare ikke kan vente med å komme i gang med det nye høstprosjektet ditt, kan du lese mye mer i teksten her om teknikker og materialer.

 

Du trenger dette utstyret

 

Før du kan begynne å strikke, må du selvfølgelig ha riktig utstyr slik at du får best resultat og slik at du gjør det mye lettere for deg selv. Her på LindeHobby.dk har vi et stort utvalg av alt du trenger når du trenger å lære å strikke for første gang, og det er rett og slett alt fra garn til strikkepinner. Som nybegynner er det også lurt å starte med de litt enklere og enklere oppskriftene, så du har en god mulighet til å øve før du begynner med de vanskelige oppskriftene. Derfor anbefaler vi at nybegynnere bruker følgende utstyr for enkle oppskrifter:

 

  • En strikkepinne som muligens måler 40 centimeter

  • En sikkerhetsnål

  • Et målebånd

  • Garn.

 

Det er lurt å ha de ovennevnte materialene for hånden når du begynner å strikke. For eksempel må du bruke stoppnålen til å sy forskjellige ender av garnet mellom maskene, og du må bruke målebåndet, så du er garantert de riktige målene for det du vil strikke. I tillegg må du selvfølgelig også ta tak i en eller flere skiftenøkler, avhengig av hvor modig du bare er til å begynne med. Her kan du ta en titt blant våre vakre garnnøkler, hvor du finner et stort utvalg av forskjellige farger.

 

 

Kom i gang med teknikken

 

Når du har skaffet deg materialene ovenfor, er du gradvis klar til å gå videre til neste nivå, som tar for seg de forskjellige teknikkene. Det er mange forskjellige måter å strikke på, avhengig av hva mønsteret ditt sier, men selvfølgelig også avhengig av hva du vil og synes ser best ut. Her har vi også laget en liten oversikt over de mest grunnleggende strikketeknikkene og hvordan de skal tilberedes slik at du oppnår best mulig resultat. Av strikketeknikker for nybegynnere, anbefaler vi følgende:

 

Legg opp masker: Først kan du starte med å legge opp masker og få en følelse av å bruke nålen og tråden. I all sin enkelhet er strikking veldig fokusert på rett og galt, og det vil derfor være lurt å bli kjent med hvordan riktig og galt skal se ut. Du lager din første søm ved å lage en knute på strikkepinnen. Lag deretter en løkke rundt pekefingeren og stikk pinnen gjennom løkken. Rull deretter garnet rundt nålen og kjør løkken foran tuppen. De to trådene du har dannet til å begynne med, må du trekke inn for å danne en søm, og så videre til du synes det er nok .

 

Strikk rett: Når du har laget et stort antall masker, kan du begynne å strikke riktig. For å gjøre dette, start med å strikke høyre strikkepinne under første maske på venstre strikkepinne. Rull deretter garnet rundt høyre nål og stikk spissen av høyre nål inn i sømmen og trekk tilbake under venstre nål. Deretter må sømmen på venstre nål løsnes og de andre holdes tilbake. Fortsett og strikk eventuelle masker på venstre pinne.

 

Strikk vrang: Da kan du også begynne å strikke vrang. Høyre nål skal krysse venstre nål her, og virke fra høyre til venstre. Garnet skal rulles over og under høyre nål, og tuppen av høyre nål skal deretter settes inn i sømmen på venstre nål og trekkes ut under det. Da må sømmen på venstre nål løsnes, og de andre må også holdes tilbake her. Igjen, strikk alle m på venstre p på høyre pinne.

 

Finn oppskriftene du vil ha

 

Her har vi samlet en liten guide til de mest grunnleggende materialene og teknikkene du kan øve litt på før du fortsetter å strikke, som glattstrikk og ribbestrikk. Når du føler deg kjent med teknikkene, er det bare å finne noen flotte mønstre og begynne å strikke akkurat det du vil, enten det er en liten hatt til barnebarnet ditt eller en fin strikkegenser til deg selv. Det er rett og slett et hav av muligheter. I tillegg kan du ta en titt på denne siden når du skal ut og investere i det nye strikkeutstyret ditt.

 

Copyright © LindeHobby