Strikkemønster Cardigan


Trenger du en fin, myk og varm kofta som du vil strikke selv? Eller trenger du en perfekt gave til noen du bryr deg om? Da har du kommet til rett sted. Cardigans er utrolig populære, praktiske og nyttige i mange sammenhenger, og de legger prikken over i’en på antrekket ditt. Du kan enkelt og raskt komme i gang med å strikke en cardigan med
garn fra vårt utvalg .

Her kan du se vårt store utvalg av gratis strikkeoppskrifter.

På nettstedet vårt kan du utforske blant våre mange gratis mønstre og finne det perfekte mønsteret til en kofta du vil strikke. I vårt utvalg av oppskrifter finner du blant annet korte og lange cardigans og cardigans som er enkle eller flerfargede. I tillegg kan du velge å strikke en cardigan med for eksempel raglan, grafisk mønster, boblemønster, ballongerm, spalt i sidene, innpakningseffekt, lommer eller v-hals. Du vil dermed garantert finne en kofta som passer din smak og nivå.


Utforsk hele vårt utvalg av gratis cardiganoppskrifter her.

Hvis du vil strikke en cardigan til sommerbruk, kan vi anbefale strikking i bomullsgarn, da det føles lett og får huden til å puste. Du kan style kofta med en fin sommerkjole, et skjørt eller et par smarte shorts. Hvis du derimot vil strikke en cardigan til vinterbruk, anbefaler vi å strikke i en av våre ullkvaliteter, som definitivt vil holde deg varm. Her kan du for eksempel style kofta med en buksedrakt eller bruke den med bukser og over en skjorte eller turtleneckbluse. Trenger du en fin varm koselig kofta til hjemmebruk, kan du også strikke i myk og deilig ull.

Se vårt utvalg av bomullsgarn her.
Se vårt utvalg av ullgarn her.

En kofta som er lukket med knapper kan blant annet brukes til jeans og gi et kjølig og avslappet utseende. En kofte kan også brukes over en sommerkjole hvis du trenger litt ekstra varme på de kjølige sommerkveldene. Så uansett hva du er for et enkelt og klassisk utseende i form av en cardigan i en enkel, mørk farge eller for et mer vilt og fargerikt utseende i form av en cardigan som skiller seg ut og består av flere farger, vil du definitivt finne den blant vårt store utvalg av oppskrifter på cardigans.

Når du har funnet riktig mønster, kan du raskt og enkelt finne de rette strikkepinnene til prosjektet på nettstedet vårt. Vi har et bredt utvalg av rundpinner og strømpepinner som kan brukes til å strikke cardigans. Du kan velge mellom pinner i bjørketre, bambus, messing og aluminium, så det er noe for enhver smak. Du finner også både faste og utskiftbare runde pinner og pinner i forskjellige størrelser, tykkelser og farger.

Finn de rette strikkepinnene til koftemønsteret ditt.

Hvis du elsker cardigans, som er lukket av vakre knapper, har du også kommet til rett sted. Vi har et stort utvalg av knapper, som kommer i forskjellige størrelser, farger, mønstre og materialer.

Styl for eksempel din hjemmestrikkede kofta med vakre perlemorsknapper, som vil gi kofta et feminint utseende. Perlemorsknappene våre kommer både flate og runde eller formet som blomster eller hjerter. Du kan også style kofta med trekknapper, bøffelhornknapper eller kokosnøttknapper. Disse kan gi kofta et grovere og mer særegent utseende. Hvis du vil at knappene skal være mer nøytrale og smelter sammen med kofta, kan du også utforske vårt utvalg av plastknapper. Her er knapper i mange forskjellige farger, som kan kombineres med en cardigan som er strikket i en lignende farge.

Utforsk vårt store utvalg av vakre knapper.

I vårt utvalg av mønstre for cardigans finner du et stort antall cardigans fra DROPS. Blant dem finner du disse populære oppskriftene:

  • En luftig cardigan strikket i mohair. Kofta er strikket i rille med hullmønster og ¾ lange ballongermmer. Finn oppskriften her.
  • En nydelig kofte med bladmønster og striper, som strikkes fra topp til bunn med ¾ lange ermer. Finn oppskriften her.
  • En kort cardigan med korte ermer, som strikkes fra topp til bunn med raglan. Finn oppskriften her.
  • En lang koselig cardigan med v-hals, korte ermer og lommer. Kofta er strikket i et strukturert mønster. Finn oppskriften her.To andre veldig populære kofteoppskrifter er Inga Cardiganen og Winnie Jakken
fra Molly by Mayflower-samlingen. Den første kofta er strikket i patentstrikk og kan brukes til alle antrekk. Finn oppskriften her.

Den andre kofta er tykk og grov i uttrykk og er strikket i et pent mønster. Denne kofta kan brukes som en varm topp eller som en jakke i de kalde vintermånedene. Finn oppskriften her.Se hele vår populære Molly by Mayflower-samling her.

Vi håper du nå har all inspirasjon og hjelp du trenger før du begynner med den nye hjemmestrikkede kofta. Ellers er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice med spørsmål om mønstre, garn, nåler eller noe helt annet. Vi er alltid klare for nøklene som hjelper deg med å komme i gang eller fortsette med ditt kreative prosjekt.

Virkelig morsomt å komme i gang med den perfekte kofta :-)