Heklede bamser

Heklede bamser og heklede dyr er så kjære! De små, fyldige bamser med et mykt bomullssenter og store, svarte øyne kan smelte de fleste. Bamsen kan gis til barn i alle aldre og kan utformes på en rekke måter.

Heklede dyr er et prosjekt både for den splitter nye hekleren, men de kan også lett utfordre de mer erfarne.

Amigurumi er det japanske ordet som dekker de små, søte skapningene. Oversatt til slum betyr det heklede / strikkede bamser eller dyr. Mens ingen er helt sikre på om ideen til de små heklede dyrene startet i Japan, kan de fleste være enige om at interessen for dem stadig øker over hele verden. De siste årene har utvalget av oppskrifter på heklede bamser, dyr og dukker virkelig utvidet seg, og det er nå mulig å finne alt fra en alpakka og elefant til en liten julenisse.

Se alle oppskriftene våre med heklede bamser her

For å komme i gang med en heklet bamse, krever det faktisk ikke mange midler. Vi anbefaler en god heklenål som passer godt i hånden, en nøkkel laget av bomullsgarn, bomullsull og et tydelig signal. Det krever også at du kjenner til de grunnleggende hekleteknikkene som masker, 2 masker i samme maske og 2 masker sammen. Hvis du er i tvil om disse teknikkene, har Garnstudio en rekke gode videoer som tydelig viser hvordan de forskjellige typene masker skal tilnærmes.

Finn hjelp med hekleteknikker her

Et godt råd er også å øve på å hekle tett, slik at det ikke er mellomrom mellom stingene der du kan se bamsenes stramme utseende. Alternativt kan du også fylle bamsen med bamsefylling, som følger fargen på garnet.

Hooked resirkulert bamse fylling er tilgjengelig i 3 forskjellige farger

Hvis du er ny i å hekle bamser, er det fornuftig å starte med et enkelt mønster uten for mye passform. Montering kan være utfordrende for noen, og er ofte lettere å lære i små trinn. Her kan en liten dukke som tinnsoldaten her være lett å kaste over, da den fortsatt kan utfordre litt med fargeskift, men ellers heklet til en:

Finn oppskriften til den lille tinnsoldaten her

Fargeendring er en fin måte å oppnå et morsomt og spennende utseende. Når teknikken er funnet, er det faktisk veldig enkelt å endre farge i hekling. Hvis du trenger hjelp til å lære å endre farge, har Garnstudio en veldig god video her som kan veilede deg gjennom fargeendringen.

Hvis du vil ha mer utfordring i heklearbeidet ditt, kan en større bamse med flere detaljer som krokodillen Klaus eller Anden Albert være et morsomt og utfordrende prosjekt. Monteringsarbeidet krever litt fingerferdighet og tålmodighet, men når teknikken bare er fanget, kan de små delene for dyret virkelig gi noen vakre og helt unike detaljer.

For bamser anbefales det generelt å bruke bomullsgarn, da det kan vaskes ved høye temperaturer. Både mercerisert bomull og vanlig bomull kan brukes. Mercerisert bomull gir bamser en mer skinnende effekt, som kan være veldig vakker i hår og på klær, mens vanlig bomull gir et mer matt utseende.

Her kan du gå på jakt i de mange spennende fargene i bomullsgarnet vårt

De heklede kreasjonene kan også være sesongmessige som en søt nissejente eller nissegutt til jul, som kan være en del av den hjemmelagde julekalenderen. Mange er også utrolig glade for at de små nissene vil pynte i juletider, da de kan tilpasses dine egne nisser. De heklede nissene kan være en av de dårlige nissene som har spist julegrøten:

Se alle våre gratis hekleoppskrifter her