Strikkemønster Poncho


Trenger du et deilig og koselig strikkeprosjekt til deg selv eller en venn? Da kan vi anbefale deg å strikke en vakker poncho. En poncho er et perfekt tillegg til garderoben og kan brukes hele året.

Se våre gratis strikkeoppskrifter for ponchoer her.I vårt utvalg av strikkeoppskrifter til ponchoer finner du en rekke forskjellige ponchoer til forskjellige formål. Så om du er for en lang eller kort poncho, en fargerik eller klassisk, eller en som kan brukes til fester, hver dag eller hjemme, sjekk utvalget og finn oppskriften som passer deg.

Alle oppskriftene er gratis og kan lastes ned direkte fra nettstedet.
Se hele vårt utvalg av strikkeoppskrifter her.

Vi har ponchomønstre for både barn og voksne. Det er mange alternativer for hvordan du bruker en poncho. For eksempel kan du bruke den som en lett jakke for den milde årstiden eller over en jakke for den kjøligere sesongen. En poncho kan også være et fint tillegg til hverdagsutseendet, for eksempel over en kjole eller over en skjorte og et par jeans. De fleste ponchoer har ingen ermer og kan brukes til et bredt spekter av utseende, både til hverdag og fest.

Blant oppskriftene våre finner du også noen ponchoer med lange ermer, de såkalte poncho-blusene. Disse fungerer veldig bra som et supplement til strikkede gensere. Mulighetene med ponchoer er derfor mange. Men nesten det samme for alle typer ponchoer er at de vil tilføre overkroppen fin varme og dermed kan brukes hele året.

Før du begynner å strikke en poncho, bør du vurdere hvilken funksjon den skal ha. Bør den brukes om vinteren eller om sommeren? Bør den brukes til hverdag eller fest? I så fall vil valget av garnetype spille en rolle. Hvis du for eksempel vil strikke en varm poncho til vinterbruk, kan det være lurt å velge et mønster som bruker et varmt ullgarn. Tykkelsen på garntypen vil også spille en rolle for å avgjøre om ponchoen vil være tykk og varm eller mer luftig og lett.

Se hele utvalget vårt av ullgarn her.

Blant våre garn finner du et bredt spekter av farger. Det er her du har muligheten til å sette ditt personlige preg på ponchoen din. Du kan uten tvil finne akkurat de garnfargene du liker best, og dermed få en unik og personlig poncho som passer deg.

Hvis du har problemer med å velge bare en garnfarge, kan du også velge å kombinere flere vakre farger. På den måten kan du strikke en flerfarget poncho i for eksempel striper eller et fint mønster.

Se alle garnene her og finn favorittfargene dine.

Ved å strikke en poncho kan du bli kjent med forskjellige strikketeknikker. For eksempel kan du strikke en poncho med rille, raglan, vendinger, bobler eller hullmønster. Du kan også velge å strikke en fin poncho med striper eller mønster. Det er helt opp til deg hva du velger. En ting er sikkert: det er mye å velge mellom i vårt utvalg av gratis oppskrifter.En av ponchooppskriftene våre er denne super fine og søte ponchoen for barn i størrelsene 1-2 år. Ponchoen er strikket i garnet Go Handmade Vintage, som består av 70% ull og 30% bambus. Garnet er skinnende og slitesterkt, og sammensetningen av ull og bambus betyr at garnet har en myk og lett følelse mens det er slitesterkt og langvarig.

Sjekk ut alle bambusgarnene våre her.

Hvis du elsker strikkede ponchoer, er du definitivt gal på strikkede sjal også. Et strikket sjal er (som en poncho) et koselig og varmt prosjekt som mange strikkere tar fatt på. Både erfarne strikkere og nybegynnere kan strikke et sjal, og strikkede sjal kan brukes uavhengig av årstid og antrekk. I tillegg kan et hjemmelaget sjal vare i flere år - kanskje generasjoner.

Oppskrifter på strikkede sjal.

Vi håper du nå er klar til å komme i gang med din egen strikkede poncho :-) Virkelig gøy.