Hva er håndfarget garn?

Wow - dette er vanligvis den første reaksjonen når øynene faller på et stort nøkkelhull som er farget for hånd. Kjenner du de store, lange, vakre og vridde garnnøklene, der du bare føler garn lidenskap og kvalitet på en gang? Du besvimer lett over de vakre nyanser og fargeendringer - enten det er enfarget eller flerfarget garn.

Håndfarget garn er en kategori av garn som - som navnet avslører - er farget for hånd. Kategorien går over og er laget av mange forskjellige fibermaterialer - både naturlige og syntetiske.

Ved håndfarging av garnet får det et veldig spesielt fargespill og blandinger, som er unike fra garnøkkel til garnøkkel. Resultatet er blant annet påvirket av vær, vannkvalitet, garnblanding og sesong.

Se vårt store utvalg av håndfarget garn her

Forlokkende vakkert luksusgarn

Vi er helt forbanna med håndfarget garn på LindeHobby, fordi det gir noen vakre, uimotståelige resultater, noe som gjør det utrolig bra i den siste motestrikket. Derfor har vi mange av disse i nettbutikken vår i absolutt beste kvalitet.

I vårt utvalg av håndfargede garn finner du for eksempel det originale Malabrigo Worsted-garnet , som gjorde Malabrigo internasjonalt kjent i strikkeverdenen. Det er utrolig mykt og fantastisk bra for filtprosjekter. Vi har også den veldig vakre Manos del Uruguay Alegría , som er supervasket og tilgjengelig i noen utrolig vakre fargekombinasjoner.

Håndfarget garn er laget av garn i absolutt beste luksuskvalitet. Den består vanligvis av to forskjellige typer fibre - enten to naturlige fibre eller et syntetisk garn og et naturlig fibergarn. De blir alle farget annerledes når dyktige håndverkere håndfarger garnet på de små spinneriene.

De gode egenskapene du finner i kvalitetsgarn som merino ull og silke, bare bli enda mer spennende å strikke og hekle med når fargene endres og nesten trylle frem fantastiske og unike kreasjoner hver eneste gang.

Imidlertid er det en liten ting du må være oppmerksom på (å bli forelsket i) når du bruker håndfarget garn. Hver garnøkkel er unik i fargevalget.

Det kunstneriske håndverket betyr at intet håndfarget nøkkelgarn er likt. De har hver sin unike farge. Selv to nøkler av det samme håndfargede garnet er forskjellige. Det er hele sjarmen til det håndfargede garnet. Selvfølgelig spiller det veldig bra sammen uansett, fordi fargeforandringene er glatte og myke. Resultatet er absolutt uimotståelig luksus!

Besøk vårt brede utvalg av håndfargede garn.

Håndfarget garn for unik motestrikking

Er du i vakre motestrikk som har en veldig spesiell iøynefallende og personlig fargestruktur og er laget av de deiligste naturlige fibergarnene ? Da kan det veldig bra være at du skal prøve å strikke ditt neste prosjekt med håndfarget garn.

Hva du kan få ut av lakkarbeidet ditt med det håndfargede garnet, avhenger av sammensetningen og om det er supervasket.

Hos LindeHobby har vi for eksempel håndfarget sokkegarn - nemlig Malabrigo Sock . Malabrigo Sock er supervasket merinoull. Superwash-behandlingen styrker garnet og gjør det egnet til å strikke alle slags klær til både voksne og barn, tilbehør og husholdningsartikler som må tåle å bli brukt hver dag - f.eks. Varme sokker. Og så kan den vaskes i maskin , noe som gjør den ekstra praktisk og brukbar.

Se alle garnene våre, som kan vaskes i maskin her

Du kan også bli forelsket i Manos del Uruguay fino , som er et håndfarget garn i absolutt luksusklasse, som består av 70% ekstra fin merinoull og 30% silke. Det er et tynt og fint garn med veldig lang løpslengde. Den har en mer subtil fargestruktur, som er flekkete fordi den består av to naturlige garn. De naturlige fibrene aksepterer begge farger, men på forskjellige måter. Fino-garnet passer til mange forskjellige strikkeprosjekter, spesielt klær for både barn og voksne.

Se gode oppskrifter med Manos del Uruguay Fino.

Er du involvert i det store fargespillet i ditt neste strikke- eller hekleprosjekt? Prøv så å kaste deg over Manus del Uruguay Alegría . Det spesielle med dette håndfargede garnet er at det består av supervaskbehandlet merinoull, som absorberer farging veldig bra og absorberer mye farge, samt syntetiske fibre av polyamid, som ikke absorberer fargingen like mye.

Det gir garnet et helt fantastisk fargespill som du bare kan drømme om ellers. Samtidig er garnet veldig holdbart. Alegría egner seg derfor til filtprosjekter og sokker, som må tåle ekstra slitasje. Men Alegría kan like godt brukes til strikking og hekling av klær og tilbehør: gensere, babybukser, cardigans, sjal og mye mer. Den har god dimensjonsstabilitet.

Se gode oppskrifter med Manos del Uruguay Alegría .

Du vil elske å lage ditt neste genserprosjekt for deg, mannen din, barnet ditt eller moren din i håndfarget garn. Det gir veldig vakre resultater som varer lenge med riktig pleie.

Kan jeg hekle med håndfarget garn?

Ja det kan du. Siden manuell farging ikke påvirker den originale fiberstrukturen til kvalitetsgarnet, er det like godt egnet til hekling. Du lar bare fantasien og kreativiteten løpe løpsk, så du kan hekle sjal, klær, tepper og hansker fra det håndfargede garnet.
Det er bare fantasien din som setter grensene for hva du kan skape. Ta en titt på beskrivelsen av de andre garntypene for å finne ut hva f.eks ullgarn er.

Les om andre garntyper her

Vil du vite mer om våre hekleoppskrifter ? Da kan du lese mer om dem her

Kan håndfarget garn vaskes i maskin?

Svaret er både ja og nei, da det igjen avhenger av hvilken garnsammensetning du kjøper. En håndfarget garnøkkel med supervaskebehandling kan vaskes i maskin ved 30 ° C og fremdeles beholde sitt vakre og fantastiske fargespill - uten å krympe.

Garn som ikke er supervasket, skal håndteres med en kjærlig og mild hånd. Den må bare vaskes for hånd og må tørkes flatt for å opprettholde formen og ikke krympe. For å glede deg over din personlige strikkegenser i håndfarget regnbuegarn lengst, er det viktig at du følger vaskeanvisningene, som er på produktets hjemmeside og på selve bannernøkkelen.

Se vårt store utvalg av garn som kan vaskes i maskin her

Kontakt oss

Til slutt, send oss en melding hvis du er i tvil om håndfarget garn. Hvilket garn passer for eksempel best for prosjektet du har i tankene?
Vi vil veldig gjerne hjelpe deg. Det er en gave for oss å vite hva du er i tvil om. Hver gang du spør, lærer vi litt om hvordan vi kan gjøre nettbutikken vår enda bedre og lettere å navigere rundt.

Skriv til oss her.