Hva er stoffgarn?

Enten du begynner å strikke for første gang eller har mye strikkeerfaring, vet du sikkert at det finnes mange forskjellige typer garn.

Hvis du leter etter en sterk garntype, er det god grunn til å lete etter stoffgarn. Garn av stoff har en særlig solid struktur. Det er derfor fordelaktig hvis du drømmer om en tung strikk eller hekling.

Se vårt store utvalg av stoffgarn her.

Stoffgarn er fleksibelt, og du har derfor veldig gode sjanser for å få et tilfredsstillende resultat, uansett om du strikker eller hekler. Garnet er også veldig solid, så du kan virkelig lage noen kreasjoner som kan holde opp til litt av hvert.

Garn laget av stoff er derfor et veldig godt valg, uansett hva du kaster på deg selv i et strikkeprosjekt for deg selv, til hjemmet eller som en gaveide.

Hvordan strikker jeg med stoffgarn?

Hvis det er nytt for deg å strikke med stoffgarn, er det ikke usannsynlig at det føles litt vanskelig å jobbe med. I motsetning til andre typer garn er stoffgarn ofte mer utfordrende å jobbe med.

Likevel resulterer det i store strikkeprosjekter, og når du først er vant til garnet, vil du sannsynligvis ikke oppleve det store bryet. Ikke gi opp hvis din første strikkeopplevelse med stoffgarn ikke var som forventet.

Når du strikker med stoffgarn, bør du bruke store strikkepinner eller heklenåler. I vårt brede utvalg av nåler og nåler tilbyr vi et eksklusivt utvalg av kraftig utstyr som er spesielt egnet for strikking med denne typen garn.

Les mer om heklenålene våre her.

Vil du vite mer om vårt utvalg av strikkepinner? Så kan få hjelp til å finne den perfekte her

Selv om stoffgarn kan være litt tungt å jobbe med, er det også en kvalitet som er med på å gi prosjektet en base med en fin struktur.

Finn ditt favoritt stoffgarn her

Hva kan jeg strikke med stoffgarn?

Stoffgarn har blitt et populært valg når det gjelder hekling og strikking - og med god grunn. Det grove garnet kan brukes både til produksjon av klær og diverse interiør i hjemmet.

Hos oss vil du alltid finne et spennende utvalg av de nyeste mønstrene for strikking og hekling. De fleste mønstre er gratis, og så har du masse inspirasjon til ditt neste strikkeprosjekt.

Se vårt store utvalg av oppskrifter her

Det er egentlig ingen grenser for hva du kan strikke og hekle med stoffgarn. Garnet er slitesterkt, så det er perfekt for produksjon av for eksempel hverdagsklær.

Hvis du for eksempel drømmer om å lage et teppe til sofaen som virkelig kan vare, kan det også være lurt å bruke stoffgarn. Med stoffgarn kan du være sikker på å ha slitesterkt hjemmetilbehør som du sannsynligvis vil elske å bruke igjen og igjen.

Oppdag oppskriftene våre på heklet interiør her

Stoffgarn er også spesielt kjent for å være så stivt at du kan strikke og hekle gjenstander som kan holde seg oppreist.

Derfor har du også en god mulighet til å strikke vakre vesker, som er alt annet enn kjedelige og slurvete. Med den kraftige kvaliteten har du et veldig godt utgangspunkt for å designe vesker til både hverdag og fest.

Hvis du finner en oppskrift på en pose du liker, kan du være ganske sikker på å lage en personlig og unik pose som ingen andre har.

Se vårt store utvalg av oppskrifter på heklede poser her

Gratis hekleoppskrift på firkantet teppe i Mayflower Ribbon

Hvordan lages stoffgarn?

Hvis du ikke vet hvordan du lager stoffgarn, er du sannsynligvis ikke den eneste. Som nesten kan sees av ordet, består garnet av resirkulerte tekstiler fra klesindustrien.

På den måten kan du faktisk strikke med ekstra god samvittighet med denne typen garn, da det bidrar til å redusere unødvendig avfall.

Dette er overskuddsbeholdninger fra blant annet T-skjorter, som brukes til å lage stoffgarn. Stoffer som av en eller annen grunn ikke kunne selges i butikker, eller som returneres på grunn av mangler.

Stoffrester samles i en spesialdesignet maskin, hvorpå de nesten blir spyttet ut i de karakteristiske brede trådene.

Dette er en type garn som er 100% resirkulerbar og inneholder bare noen få stabiliserende fibre. Hvis du leter etter garn av høy kvalitet, kan stoffgarn være det opplagte valget for deg.

Tykt garn minner på mange måter om stoffgarn. Det er blant annet garnets brede struktur og den generelle vekten av materialet som garnetypene har til felles.

I motsetning til store garn er stoffgarn mindre varme. Derfor kan du enkelt lage forskjellige prosjekter som kan brukes hele året.

Les mer om tykt garn her

Hvilket stoffgarn skal jeg velge?

Du kan alltid velge mellom mange forskjellige kvaliteter og farger når du ser på stoffgarn. Derfor kan du med stor sannsynlighet alltid finne garn som passer dine ønsker og behov.

Hvert produkt oppgir garnets lengde, vekt og vaskeanvisning. Du kan alltid starte med det valgte mønsteret, i forhold til hvor mye garn du skal kjøpe.

Hvis du vil skjemme bort noen du er glad i med en klassisk bluse i stoffgarn, kan for eksempel svart eller grått være et opplagt fargevalg. Disse fargene passer de fleste, og du vil sannsynligvis aldri gå galt i byen med en fin, svart topp.

Drømmer du om å strikke eller hekle noe med litt mer teft, er stoffgarn også tilgjengelig i flere flotte farger. Det er derfor helt opp til deg hvilken nøkkel som samsvarer med strikkedrømmene dine.

Fullfør prosjektet med akkurat riktig tilbehør. Hos oss vil du alltid finne blant annet et stort utvalg av smarte glidelåser, slik at du for eksempel kan fullføre en kofte.

Se vårt utvalg av glidelåser her

Hva koster stoffgarn?

Prisen på stoffet kan variere litt fra forhandler til forhandler. Hos oss vil du imidlertid alltid finne kvalitetsgarn til de beste prisene.

Prisen på stoffgarn kan blant annet avhenge av stoffsammensetningen. Det er forskjell på om det er 100% resirkulert tekstilgarn, eller om garnet inneholder for eksempel 80% bomull og 20% andre fibre.

Ofte finner du stoffgarn til skarpe priser. Spesielt hvis du holder øye med salget vårt, hvor du kan kjøpe garn veldig billig.