Strikkemønster Teppe


Hjemmestrikkede tepper er helt fantastiske og kan vare i mange år. Enten du allerede har strikket mange tepper eller aldri har prøvd det før, vil teppestrikking være verdt alt! Tepper er super vakre og praktiske og kan brukes hele året. Samtidig er det mange forskjellige tepper å strikke, noe som betyr at du definitivt kan begynne å strikke et teppe etter dine behov.

 

Se våre gratis oppskrifter på tepper her.
Se alle strikkeoppskriftene våre her.

Å strikke et teppe kan virke som et uhåndterbart, langt og dyrt prosjekt. Men vi lover deg at det vil være verdt tid og penger. Et hjemmestrikket teppe kan vare i mange år - kanskje i flere generasjoner, og bli en solid og viktig del av resten av innredningen din.

Det er et hav av forskjellige måter du kan strikke et teppe på. Men en ting er sikkert: enten du er nybegynner eller en erfaren strikker, kan du enkelt strikke ditt eget, unike teppe som du kan ha glede av i mange år.

Finn garnet til ditt hjemmestrikkede teppe her.

Hvis du vil begynne å strikke et teppe, er det lurt å først vurdere hvilket teppe du vil strikke. Hva skal formålet med teppet være? Vil du for eksempel strikke et koselig teppe til deg selv, eller ønsker du å strikke et babyteppe eller kanskje et teppe? I tillegg kan du tenke på hvor stort teppet skal være, samt hvilke farger og hvilket mønster teppet skal ha. Og til slutt - hvilket garn skal du bruke til teppet?

Her kan du lese mer om strikkede babytepper.
Her kan du lese mer om strikketepper.

Du kan også velge å undersøke forskjellige mønstre på tepper og dermed enkelt og raskt finne ut hvilket garn du trenger til teppet. Mønsteret du velger vil også indikere størrelsen på teppet og strikketeknikkene som brukes.

Du finner et stort antall gratis oppskrifter på tepper her på siden. Her kan du bli inspirert og undersøke hvilket teppe som passer best for deg og din smak.

Gratis strikkeoppskrifter på tepper.

Når du strikker et teppe, kan du velge å strikke bare i rette masker og i en farge. Dette er et håndterbart prosjekt som er perfekt for nybegynnere. Når du strikker et slikt teppe, kan du samtidig slappe av på sofaen og se på TV. Du kan også velge å strikke et teppe med mønster og mange farger og derved eksperimentere med forskjellige teknikker.

Før du begynner å strikke teppet, må du også vurdere om du vil strikke teppet i ett, dvs. på en stor firkant, eller strikk mange små firkanter, som du syr sammen til slutt. Velger du å strikke små firkanter, får du spesielt muligheten til å leke med fargene og blande de fargene du liker best. Fordelen med å strikke små firkanter er også at du alltid kan strikke en firkant når du er på farta, mens et teppe som er strikket i ett kan være tungt å bære på sikt.

Hvis du vil strikke teppet på en stor firkant, anbefaler vi at du velger noen lange rundpinner. Det må være plass til alle stingene, som lange rundpinner hjelper til med. Du kan imidlertid strikke med noen kortere pinner hvis du bare strikker små firkanter, da det ikke er nesten like mange masker å holde styr på her. Her kan du velge å strikke med rundpinner og strikkepinner.

Se alle våre runde pinner her.
Se alle gensertappene våre her.

Hvis du liker å prøve nye strikketeknikker, er teppestrikking et supergodt prosjekt. Her kan du strikke med for eksempel bladmønster, vendinger, patent, bobler, hullmønster, rillestrikk, bølgemønster og terning og få et super fint resultat.

Hvis du vil strikke et pent og mykt teppe til deg selv, som kan brukes om høsten og vinteren, anbefaler vi at du strikker i garn med ull eller alpakka. Disse garnene vil varme deg og føles fine og myke mot huden. Her kan du velge mellom et bredt spekter av farger som passer din smak og stil i hjemmet.

Å gi bort et hjemmestrikket teppe i gave vil uten tvil gjøre mottakeren super glad og takknemlig. De fleste vet at et teppe er et stort strikkeprosjekt som det kan ta lang tid å lage. Vi har et bredt utvalg av gratis oppskrifter for babyer, og du kan se dem her . Du kan også glede et barn med et vakkert teppe, for eksempel vårt vakre havfrueteppe.Se oppskriften på et vakkert havfrueteppe for barn.

Hvis du skal begynne med et voksenteppe, er det viktig at du kjøper nok garn fra starten. Det er synd å stå og mangler nøkler i samme farge som de du brukte til å strikke teppet. Hvis du derimot har mye garnrester, kan du velge å strikke et teppe i restegarn. Dette vil resultere i et unikt teppe der du har satt ditt personlige preg i form av farger og garntyper.

Hvis du vil hekle et teppe i stedet for å strikke det, har vi også et stort antall gratis hekleoppskrifter som du kan utforske. Du kan også sjekke ut denne siden , hvor vi veileder deg hvordan du enkelt starter et heklet teppe.

Her finner du våre gratis hekleoppskrifter for tepper.

Nå håper vi at du har vært godt rustet til å begynne å strikke et vakkert teppe.
Skikkelig gøy med teppestrikkingen :-)