Heklet morsdagsgave

Mangler du også en gave til moren din, men har problemer med å finne den rette? Det kan være vanskelig å finne ut hva du skal lage til morsdagen - spesielt når du vil ha en personlig gave. Her er en hjemmelaget heklegave helt perfekt, da det ikke trenger å være et stort og dyrt prosjekt for å ende opp med en virkelig fin og personlig gave til moren din.

Se vårt store utvalg av hekleoppskrifter her

Morsdagen faller hvert år 2. søndag i mai. Derfor varierer datoen for morsdagen fra år til år. Som hovedregel er det imidlertid mellom 8. og 15. mai. Morsdagen startet faktisk i USA som en feiring av mors viktige rolle i familien, men i dag er det også en utbredt feiring i Danmark. Vi hyller den enkelte mor i familien, og derfor er det hyggelig å ha en hjemmelaget gave til det spesielle jubileet.

En vakker gave å motta på morsdagen er en velværepakke. Det kan tilpasses slik at moren din oppfyller hennes behov. Den kan bestå av heklede kluter, skiver, såpepose og kan inngå i en deilig såpe eller serum. De små heklede delene tar ikke lang tid å lage og er helt perfekte for morsdagen. Vi har samlet et stort antall oppskrifter nedenfor, som du kan klikke på. De er alle gratis og enkle å gå til, slik at du kan gjøre deg klar med en gave til moren din.

Hvis du allerede har heklet alle platene som mamma kan bruke, så har vi heldigvis også flere andre gode gaveideer. Et sett med grytekluter faller alltid i god jord, da det kan lages akkurat slik moren din vil ha dem. Grytekluter er vanligvis heklet i bomull, da det er best å holde varmen borte fra de sarte fingrene. I tillegg kan grytekluterne tilpasses slik at de passer til mors kjøkken i både farger og mønstre.

Se vårt store utvalg av heklede grytekluter her eller klikk direkte på en av oppskriftene nedenfor.

En annen åpenbar gjenstand for interiøret er en hjemmekoblet bordbeskytter. Her, i motsetning til potteplasteret, trenger du bare å hekle en for å ha en ferdig gave. En bordbeskytter kan gjøres tykk ved å filte garnet eller hekle en tykk bomull. Tilpass bordbeskytteren slik at den passer til stilen og fargene i hjemmet, så du er helt sikker på at arbeidet ditt vil falle på plass med moren din på morsdagen.

Du finner våre gratis oppskrifter på heklede bordbeskyttere her

Det er også en mulighet til å glede moren sin med et heklenålsett, hvis hun også elsker å svinge nålen selv. Kanskje hun allerede har en favorittheklenål, som vi finner blant vårt store utvalg av heklenåler. Det kan også være at hun fortjener en ekte luksuriøs heklenål som Clover Amour. Nålen er laget slik at den passer ergonomisk godt i hånden, så den ikke belaster fingrene og musklene i hånden for mye når du hekler.

Les mer om heklenålene våre her

Skal gaven din gå fort? Hvis moren din liker å hekle eller strikke, tilbyr vi også gavekort. Så kan moren din selv velge hva hun mangler for sine kreative sysler. Gavekortet sendes digitalt, så det er også den perfekte løsningen hvis du ikke er hjemme på morsdagen. Det er enkelt å sende gavekortet digitalt, slik at moren din også kan motta en gave på morsdagen.

Kjøp et gavekort til LindeHobby her

Er du mer interessert i å strikke morsdagsgave? Heldigvis har vi også samlet mange gode strikkeoppskrifter, så de passer veldig bra til morsdagen. Hvis du trenger enda mer inspirasjon, er det bare å dykke ned i artikkelen her.

Utforsk vårt store utvalg av strikkeoppskrifter her

Veldig morsomt å hekle morsdagsgave :-)