Heklegave til barn

Har du også et barn i familien eller vennekretsen, som snart har bursdag? Det kan være vanskelig å finne en gave i butikkene til barnet som har alt. Vi har derfor samlet en rekke forslag til hva du kan gjøre selv med heklenåler og garn til barn i forskjellige aldre. Heldigvis har vi et enormt utvalg av gratis hekleoppskrifter slik at du raskt og enkelt kan komme i gang med gaven.

Se vårt store utvalg av gratis oppskrifter her

Når et yngre barn trenger en hjemmelaget bursdagsgave, faller valget ofte på en heklet bamse. Det faller garantert i god jord, og selv for eldre barn er det en sikker vinner. Her på LindeHobby kan du finne en oppskrift på akkurat den typen bamse som barnet er interessert i. Hvis barnet er gal på prinsesser eller store, farlige krokodiller, så har vi heldigvis også en oppskrift på det.

Finn det store utvalget av heklede bamser her eller kom direkte til oppskriften ved å klikke på et av bildene nedenfor

Hvis du er fersk med å hekle bamser, har vi samlet en rekke gode tips og triks for hvordan du kommer i gang. Selv om bamser kan se kompliserte ut og oppskriftene ofte er lange, er de faktisk ikke så vanskelige å komme i gang med. Oppskriftene er ofte veldig detaljerte og hjelper deg underveis slik at du får det beste resultatet.

Her finner du en guide om hvordan du kommer i gang med å hekle bamser.

En annen utmerket gave til de yngre barna fra 3-8 år er heklet kroppsmat. Maten kan lages veldig realistisk og passer perfekt inn i lekekjøkkenet hjemme. Det er også en utmerket måte å bruke restene på, da det krever svært små mengder med mange forskjellige farger. Vi anbefaler å hekle kroppsmaten i bomullsgarn, da den kan vaskes i maskin hvis maten skal være i munnen eller på gulvet. Heldigvis har vi et enormt utvalg av bomullsgarn, så du er sikker på å finne akkurat den rette nyansen for jordbærisen eller pizzaskorpen.

Finn gratis oppskrifter på heklet kroppsmat her.

Utforsk det store utvalget av bomullsgarn her.

Et heklet bokmerke er en åpenbar gave til barnet som elsker å lese. Bokmerket kan imidlertid også bidra til å styrke leserens ønske om å lese, da det er morsomt å ha et kult bokmerke som til og med kan passe historien i boka. Heldigvis har vi et bredt utvalg av både elegante og morsomme bokmerker, som passer perfekt mellom de fine sidene. Bokmerkene er både enkle og raske å komme i gang med, så gaven kan være klar om noen dager.

Se vårt utvalg av heklede bokmerker her.

Hvis du vil starte et større prosjekt i gave, er et teppe en veldig god idé. Et teppe kan følge barnet i mange år fremover hvis det er laget av slitesterkt garn. Så det er en flott gave, men det lønner seg i mange år fremover. Teppet kan hekles i babyens favorittfarger, eller det kan gjøres gøy som en haimunn som spiser babyen. Mulighetene er uendelige med de heklede teppene, men ovenfor har vi samlet en rekke forskjellige, gratis oppskrifter på heklede tepper.

Her kan du se alle oppskriftene våre på heklede tepper.

Vil du begynne å strikke en gave i stedet? Så har vi også et stort utvalg av strikkeoppskrifter for barn. Da er du helt sikker på at det er en oppskrift som passer din smak. Blant oppskriftene kan du finne barneklær , morsomme interiør og strikkede bamser .

Se vårt store utvalg av strikkeoppskrifter her

Virkelig god moro med den hjemmelagde gaven :-)