Heklet julegave

Julaften nærmer seg, og du vil lage en heklegave til hjemmet til noen du bryr deg om. Det er bare utrolig vanskelig å finne ut hva det skal være, da det er så mange alternativer å velge mellom. Her har vi prøvd å velge de beste julegavene, så du kan være helt sikker på å gi en best mulig gave til den du bryr deg om.

Se vårt store utvalg av hekleoppskrifter her

Enten du er like før julaften eller ute i god tid, har vi samlet en rekke forskjellige prosjekter av varierende varighet. Noen prosjekter krever mer nedsenking og tar lengre tid ettersom de er større, mens andre kan opprettes på få timer. Derfor handler det også om å finne en gave som passer innenfor din tidshorisont, slik at gaven kan være klar til å ligge pent under treet på julaften.

Den store julegaven

Store julegaver som fylles godt under treet er ofte en sikker hit. Enten du er voksen eller barn, er det ofte den store gaven som er skjev. Innholdet i pakken kan være alt fra et heklet teppe til en gigantisk bamse eller en pute. Mulighetene er derfor mange for å fylle opp treet godt.

Et heklet teppe kan virke som et uhåndterbart prosjekt, men det trenger ikke være slik. Det kan starte fra et babypakning til et voksen sofeteppe, som kan brukes i mange forskjellige funksjoner. Det beste med tepper er at det er en gave som vil vare i årevis, hvis den behandles riktig.

Les mer om heklede tepper her, eller klikk på bildet nedenfor for å komme til mønsteret.

Den personlige julegaven

En personlig gave kan være veldig mange ting, siden det helt avhenger av mottakeren. Hvis mottakeren er en lesehest, kan et heklet bokmerke være den rette tingen å gjøre, men hvis mottakeren er noen som elsker å skjemme bort, er det bare å vri nålen for en velværepakke. Her er mulighetene igjen mange og bare fantasien setter grenser.

Et heklet bokmerke er en åpenbar gave til de som elsker å lese. Bokmerket kan også bidra til å styrke leserlysten til å lese, da det er gøy å ha et kult bokmerke som til og med kan passe historien i boka. Heldigvis har vi et bredt utvalg av både elegante og morsomme bokmerker, som passer perfekt mellom de fine sidene. Bokmerkene er både enkle og raske å komme i gang med, så gaven kan være klar om noen dager.

Se vårt store utvalg av gratis oppskrifter på heklede bokmerker her.

En annen deilig gave å motta på julaften er en velværepakke. Den kan tilpasses mottakeren etter behov. Den kan bestå av heklede kluter, skiver, såpepose og kan inngå i en deilig såpe eller serum. De små heklede delene tar ikke lang tid å lage og er perfekte til julaften og som vertinnegave. Vi har samlet et stort antall oppskrifter nedenfor, som du kan klikke på. De er alle gratis og enkle å gå til, slik at du kan gjøre deg klar med en gave til moren din.

En heklet bamse trenger heller ikke reserveres for barna på julaften. Er faren din for eksempel interessert i biler? Da er det ikke annet å gjøre enn å komme i gang med denne lille rykk. Den kan bare lages i fargen din far liker, eller til og med i fargen som hans favorittbil. Mulighetene er mange med den lille bilen, som kan brukes som dekor for kontoret eller hjemmet. Bilen er laget i Drops Paris, som er et av våre mest populære bomullsgarn , da det kan vaskes i opptil 60 grader. Hvis ulykken er ute, er det lett å gjøre bilen ren og klar til bruk.

Finn en gratis oppskrift på bilen her

Les mer om heklede bamser her og utforsk alle oppskriftene .

Den praktiske julegaven

Det trenger ikke være kjedelig å gi en gave som kan brukes i hverdagen. Faktisk kan gaven gjøres både interessant og morsom, avhengig av hvordan den hekles. Gi en grytekluter med et motiv av sau, eller lag vakre bordbeskyttere som samsvarer med hjemmets farger og stil. Så her har du muligheten til å gi en personlig gave som kan brukes til hverdagen.

Et sett med grytekluter faller alltid i god jord, da det kan gjøres for å passe rett inn i mottakerens hjem. Grytekluter er vanligvis heklet i bomull, da det er best å holde varmen borte fra de sarte fingrene. I tillegg kan grytekluterne tilpasses slik at de passer til mors kjøkken i både farger og mønstre.

Se vårt store utvalg av heklede grytekluter her eller klikk direkte på en av oppskriftene nedenfor.

En annen åpenbar gjenstand for interiøret er en hjemmekoblet bordbeskytter. Her, i motsetning til potteplasteret, trenger du bare å hekle en for å ha en ferdig gave. En bordbeskytter kan gjøres tykk ved å filte garnet eller hekle et tykt 8/8 bomullsgarn eller to tråder med 8/4 bomullsgarn. Tilpass bordbeskytteren slik at den passer til stilen og fargene i hjemmet, så du er helt sikker på at arbeidet ditt vil falle i god jord med mottakeren din på julaften.

Oppdag vårt store utvalg av gratis oppskrifter for heklede bordbeskyttere her.

En annen deilig og myk pakke som aldri går av moten er sokker. Du bør aldri bruke sokker og hekler av denne typen er ikke noe unntak. Sokkene kan hekles på en rekke forskjellige måter og i forskjellige størrelser. Vi prøver hele tiden å oppdatere vårt utvalg av gratis oppskrifter, så du kan være sikker på at det også er et sokkemønster du liker blant vårt utvalg.

Se vårt utvalg av gratis oppskrifter på heklede sokker her.

Les mer om heklede sokker her.

Den raske julegaven

Skal gaven din gå fort? Hvis den heldige mottakeren av julegaven, som deg, liker å hekle eller strikke, tilbyr vi også gavekort. Da kan personen velge hva hun mangler for sine kreative sysler. Gavekortet sendes digitalt, så det er også den perfekte løsningen hvis du er ute i siste øyeblikk til julaften. Det er enkelt å videresende gavekortet digitalt eller skrive det ut slik at gaven er helt klar under treet.

Kjøp et gavekort til LindeHobby her

Du må ha det veldig gøy med den heklede julegaven din :-)