Hekle mønster sokker

Et perfekt prosjekt å komme i gang med er heklede sokker og sokker, da du aldri kan få for mange. De heklede sokkene er absolutt uunnværlige i vintersesongen for å holde føttene varme og tørre. Heklede sokker kan lages på en rekke måter, så de er ikke bare begrenset til de kalde årstidene, men også til de varmere dagene, når du trenger litt hjemmelaget rundt føttene.

Se vårt store utvalg av gratis oppskrifter på heklede sokker her

For det første kan det noen ganger være vanskelig å se forskjellen mellom en sokk og en sokk. Forskjellen er faktisk ganske enkel; Sokker har en skaft, mens sokkene er korte og ofte bare dekker rett over ankelen. Heldigvis kan vi tilby mønstre til både heklede og strikkede sokker

Utvalg av strikkede sokker

Det beste med å lage dine egne heklede sokker og sokker er at du kan lage sokken akkurat slik du vil ha den. Kombiner fargene og mønstrene du liker best for å passe din smak. Så alternativene er mange når det gjelder heklede sokker og strømper.

Hekle sokker og sokker kan lages i et bredt utvalg av garn. For nye strikkere vil vi anbefale å strikke garn, da det, som navnet antyder, er ment for å lage sokker i. Strømpegarn er oftest en blanding av ull og akryl eller polyester for å oppnå det varmeste og mest holdbare resultatet. Med dette er du sikker på å få en sokk som ikke slites fort etter å ha brukt lang tid på å hekle den.

Les mer om sokkegarn her.

Dykk ned i det store utvalget av sokkegarn ved å klikke her

Heldigvis kan et bredt utvalg av andre garn også brukes til strømpestrikking. Bruk favorittgarnet ditt eller rester fra forrige prosjekt for å lage et par heklede sokker til deg selv. Det er bare fantasien som setter grenser når det gjelder heklede sokker. Ovenfor kan du se en rekke påvirkere som blant annet bruker Lima og Karisma fra Drops til å lage utrolig vakre og personlige sokker.

Årsaken til at de fleste av oppskriftene våre på heklede sokker og sokker for tiden er med sjakter, er at den rett og slett holder sokken bedre oppreist. I motsetning til sokker fra industrien blir elastikk sjelden innlemmet i heklede og strikkede sokker. Derfor er det bra å ha en høy sokk som enten sitter nær benet eller har en ribbe som holder sokken fast. Ellers faller sokken ned.

Er du mer interessert i å strikke et par sokker? Heldigvis har vi også en god mulighet til å finne en oppskrift som passer deg akkurat der. Blant våre strikkede sokker kan du finne sokker til jul, med hullmønster, flotte blondekanter og mye mer.

Klikk på bildet nedenfor for å se gratis mønstre for strikkede sokker

For heklede sokker brukes ofte en mindre heklenål for å oppnå et jevnt og stramt resultat. Derfor er det utrolig viktig å bruke riktig heklenål slik at hånden og fingrene ikke blir overbelastet under det lille arbeidet. Heldigvis har vi et stort utvalg av heklenåler, så du er sikker på å finne heklenålen som passer deg og din hekleteknikk.

Se vårt store utvalg av heklenåler her.

I tillegg kan det være flott med riktig belysning for jobben. Mange av kundene våre er utrolig fornøyde med nakkelampene våre, som kan justeres slik at de kan rettes direkte mot arbeidet. På den måten vil du ikke bli stoppet av dårlig belysning sent på kvelden når du må starte med de heklede sokkene.

Utforsk vårt utvalg av nakkelamper og annen belysning for arbeid ved å klikke her.

Skikkelig gøy med heklede sokker :-)