Hekle mønster bluse

Skal du lage en ny bluse til garderoben? Her i artikkelen kan du finne hjelp til å finne det perfekte mønsteret, garnet og heklenålen, slik at du kan komme i gang med prosjektet.

Bluser er et absolutt must-have, og heklede bluser er ikke noe unntak. Med de mange forskjellige typene heklede bluser til både hverdag og fest, er du helt sikker på å finne et mønster blant oss som passer deg.

Se det store utvalget av heklede bluser her

Utforsk alle hekleoppskrifter her

En heklet bluse kan brukes til flere anledninger. Den samme blusen kan utformes annerledes, slik at den kan brukes på jobben, til møter, bursdagsfester, kaffedatoer eller som en koselig bluse på sofaen. Mulighetene er mange med heklet bluse, hvis den bare kombineres med de riktige klærne og blir tatt godt vare på.

Hos oss finner du et bredt utvalg av forskjellige, heklede bluser. Leter du etter en bluse med korte eller lange ermer? Med mønster eller i en helt jevn farge? Kanskje du leter etter en stor og klumpete bluse som må hekles på en stor heklenål slik at den blir klar raskt. Blant våre mange gratis oppskrifter på heklede bluser, er du helt sikker på å finne den rette.

Dykk ned i vårt store utvalg av gratis mønstre for heklede bluser her

Før du begynner å hekle blusen din, er det viktig å vurdere hvilken type bluse du leter etter. Det kan være en stor forskjell i dine behov, avhengig av om du leter etter en bluse til sommer eller vinter. Bør blusen vaskes i maskin eller er den selvrensende ullen nok?

Hvis du vil hekle en lett og deilig sommerbluse, vil vi absolutt anbefale enten bomull eller en bomullsblanding som Drops Muskat eller Viking Bambino. Bomull er et garn som forhindrer deg i å bli for varm om sommeren, da den ikke isolerer varmen fra kroppen din. Bomull er også et veldig godt valg fordi den tåler maskinvask på opptil 60 grader. Hvis blusen skulle bli rammet av en bølge eller en isklump, er det nyttig å finne ut om blusen er heklet i bomull

Les mer om egenskapene til bomull her.

Klikk her for å se vårt store utvalg av garn med bomull.

Hvis du derimot vil komme i gang med en varm og tykk genser å nyte om vinteren eller de kalde sommerkveldene, så er det også et hekleoppskrift for deg. Det åpenbare valget er en bluse i ull , siden den er temperaturregulerende, slik at den kan holde deg varm i det kjølige været. Ullgarn kommer i et utall forskjellige tykkelser, kvaliteter og farger, så det er mange og varierte alternativer.

Les mer om ullgarn her

Noen ullgarn er SuperWash-behandlede, noe som betyr at ullen blir behandlet slik at den kan vaskes i maskin. Her kan du oppnå en deilig kombinasjon mellom en varm og deilig bluse, som også kan vaskes i en maskin. På denne måten er SuperWash-behandlet garn ideelt for å lage klær du bruker ofte.

Lær enda mer om SuperWash her

Når du har valgt riktig garn for mønsteret ditt, er det også viktig å ha riktig heklenål. En heklet bluse er ofte et større prosjekt, og derfor er det også viktig å ha riktig heklenål, som passer godt i hånden. I tillegg til det ergonomiske heklenålsettet med så mange som 12 forskjellige størrelser, kan du også finne et bredt utvalg av andre heklenåler, som alle har forskjellige egenskaper.

Les mer og finn riktig heklenål til deg her

Å hekle din egen bluse er faktisk ikke så vanskelig. De fleste krever veldig enkle teknikker og forståelse av oppskriften. Derfor er det bare å lære hekleteknikker som faste masker, sømmer og halvmasker, og da er du allerede veldig godt på vei til å kunne hekle din egen bluse.

Se vårt store utvalg av hekleoppskrifter her

Vi håper du er klar til å starte prosjektet 'Crochet Blouse'

Nytt :-)