Hekleoppskrift kofta

Trenger du også en varm og deilig kofta, men vil du heller starte et hekleprosjekt? Ja, det er langt fra en umulig oppgave - en heklet cardigan kan være like lett og luftig eller tykk og klumpete som en strikket cardigan. Hos oss finner du et vell av kule oppskrifter på heklede cardigans, som passer til enhver stil, anledning og årstid.

Utforsk vårt store utvalg av hekleoppskrifter for cardigans.

Når du begynner å hekle en kofta, er det viktig å finne det rette mønsteret for dine behov. Leter du etter en lett og elegant cardigan for sommeren fylt med luft mellom stingene? Eller er det tvert imot en som må dekke kroppen godt slik at vinterens skiftende vær ikke når kroppen? Ja, heldigvis har vi oppskrifter som lever opp til kravene til det du ønsker til din heklede kofta.

Hvis du vil ha en lett kofta om sommeren, anbefales naturlige garn som bomull , bambus og lin , da disse garnetypene føles lette og luftige mens du lar huden puste. Bomullens mykhet og letthet gir også et veldig jevnt resultat når du hekler, fordi det er lett å jobbe med.

Les mer om bomullsgarn her

Enten det er å være en tykkere og varmere kofta, er ull klar til å foretrekke. Den nydelige, tykke kofta kan styles over en buksedrakt, eller brukes med en fin skjorte under. Så hvis du mangler en hjemmelaget kofta som er fantastisk myk og klumpete, vil vi anbefale deg å utforske en av våre mange forskjellige ullkvaliteter.

Se vårt store utvalg av ullgarn her

For en kofta må du vanligvis bruke et sett med knapper som matcher det vakre mønsteret på kofta. Heldigvis har vi et stort utvalg av knapper, alt fra den klassiske perlemorknappen til rhinestonknapper med fin effekt og bøffelhornknapper med et rå og naturlig utseende. Kombiner en vakker hullmønstret cardigan med de vakre rhinestone-knappene for å oppnå et eksklusivt utseende eller en metallknapp for en mer polert overflate. Mulighetene er utrolige når du er ferdig med å strikke kofta og legge den til den endelige finishen.

Se vårt store utvalg av knapper her

Kombiner morsomme teknikker for å oppnå en dristig struktur og forskjellig effekt på den heklede kofta. Kofta her er heklet med boblesøm, som er en puffesting som består av 5 trippelmasker sammen. Selv om det kan høres utfordrende ut, er det alltid god hjelp å finne med Drops 'oppskrift som denne. Oppskriften er helt gratis og finner du ved å klikke nedenfor.

Finn den vakre, heklede jakken med boblesøm her

En annen veldig populær kofta er 'The 4 Seasons Jacket' designet av YippieYarnYay. Jakken er en stor og deilig oversize cardigan i en blanding av Big Merino og Brushed Alpaca Silk fra Drops. Kofta kommer med en detaljert guide til jakken, som er heklet i 3 deler og sydd sammen til slutt. Så det er en god oppskrift for både nybegynnere og hekle.

Kjøp oppskriften for bare 45 DKK her.

Hvis du er mer interessert i å strikke din neste kofta, så er det god hjelp til å hente. Vi har også et stort utvalg av gratis mønstre for strikkede cardigans, som er klare til å brettes over.

Du kan utforske våre strikkede cardigans her og se hele mønsteret her.

Veldig morsomt med prosjektet :-)