Hekle mønster sjal

Heklede sjal er et favorittplagg uansett årstid og antrekk. De kan hekles nær de kaldere årstidene eller med lette, løse masker for de varmere dagene. Det heklede sjalet er også et prosjekt som nybegynnere så vel som erfarne heklere kan ta fatt på, da utvalg av mønstre tillater både de veldig enkle mønstrene og de langt mer utfordrende. Derfor er sjalet også helt fantastisk for å øve på hekleteknikker eller teste en garnkvalitet.

Et sjal har mange funksjoner, og kan hekles pent stort, slik at det kan brettes ut på stranden eller i parken og brukes som teppe. På denne måten kan sjalet ha flere funksjoner.

Sjal er også veldig smarte, ettersom de kan brettes og brukes som skjerf. På den måten får du den ultimate bruken av sjalet, og det kan brukes hele året uavhengig av vind og vær. Hvis du vil ha et sjal skjerf, er det viktig å vurdere om fargene skal holdes mer dempet slik at det er plass til flere jakker og antrekk.

Hvis du vil strikke et sjal i stedet, kan du lese mer om det her

Enten du velger å strikke eller hekle et sjal, er det virkelig fokus på detaljer. De vakre sjalene er veldig elegante og med vårt store utvalg av oppskrifter kan du finne akkurat den størrelsen og teknikken som passer deg og dine ønsker.

Sjal inviterer til nye teknikker som skal praktiseres. Det kan være oldemors firkanter, fargeendringer eller hullmønstre som må mestres gjennom heklede sjal. Du kan også velge å hekle et vakkert sjal med striper eller mønster. Det er helt opp til deg hva du velger. En ting er sikkert: det er mye å velge mellom i vårt utvalg av gratis oppskrifter.

Finn alle oppskriftene våre på heklede sjal her

Før du begynner å hekle sjalet, bør du vurdere hva og hvordan du bruker det. Skal det være full hals, eller bare et sjal til hjemmebruk? Skal den være variert og annerledes, eller vil du ha den mer stilig til daglig bruk? Avhengig av hva du leter etter, kan du sannsynligvis finne det blant våre mange gratis oppskrifter.

Når du har valgt mønsteret, er det viktig å se nærmere på hvilket garn du vil ha til sjalet. Mange er veldig fornøyde med garn med fargeskifte, da den vakre overgangen virkelig kommer til sin rett i et sjal som her

Et tykt og nydelig sjal er utrolig deilig å dekke til skuldre og nakke. Det kan brukes som et lite teppe på farten og vridd rundt skuldrene når turen skrider frem. Her er et sjal som Granny-sjalet i Go Handmade's Bohéme Velvet Fine et godt valg, da de tykke fibrene fra garnet etterlater veldig små hull.

Hvis du derimot vil ha et løsere og lettere sjal, så er et hullmønster som Perfect Catch et veldig godt valg. Her kan sjalet brukes som et fint tilbehør til å dekke skuldrene, knytte rundt livet eller brette og vikle rundt halsen som et lett skjerf.

Hvis du liker å hekle sjal, vil vi også anbefale deg å se nærmere på våre heklede tepper. Mange av de samme teknikkene kan brukes ganske enkelt i enda større skala, noe som krever et nedsenkingsprosjekt. Vi har oppskrifter på heklede babytepper, sofetepper, sengetepper og selvfølgelig tepper.

Ha det gøy med det heklede sjalet ditt.